Online petíció a Windows XP megmentésére

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Hát akkor neked valami nagyon csoda géped lehetett mert én meg használtam p3 800 mhz, 128 mb rammal és azon is lassú volt."
Nem volt csoda gép, egyáltalán, csak nem tömtem agyon minden progival tele. Amúgy Celeron prockó volt benne, nem pedig Pentium. De láttam én már P2 500-on is hasítani, unokatesómnál. úgyhogy inkább Neked volt csoda géped.

"Egyéb lehet pártolni a vistát hogy milyen überfasza, csak akkor azt nem értem hogy miért húzza le egy rakás független elemzés és hogy nagy mamutcégek (ahol pedig lenne pénz az átállásra nem ezen múlik a reggeli kávé) is kijelentik hogy õk bizony nem állnak át vistára mert nincs benne annyi plusz amiért megérné lecserélni a teljes gépparkot..."
Miért lenne érdekük átállni? Nem azért nem állnak át, mert sz*r, hanem mert nincs rá igényük. Az XP sem terjedt el azonnal, kellett neki idõ (és most nem a Win98-ról való átállásra gondolok, hanem a Win2000-rõl, mivel a nagyobb cégek nem gagykodtak a naponta 3x összeomló DOS alapú Win-nel). Ilyen egyszerû, mit nem lehet ezen érteni??? Az értelmetlen lehúzás meg teljesen egyértelmû: a Vista még új, frissen jött ki, és mivel belül teljesen új architektúra, így van rajta mit javítgatni, és ezért kennek rá minden sz*rt. Vegyél elõ egy XP-s cikket, az XP-t is oltották rendesen, pláne aki Win2000-ret használt elõtte.

"Persze õk biztos hülyék ti meg az okosak..."
Tipikus SG-s és GS-es idióta, semmitmondó törpokos válasz, thx.

"Éspedig elõre telepitett vistával tehát még választani sem nagyon tudsz."
De lehet, és nem kell a henteshez menni érte. Nagyon kevés olyan üzlet van, ahol nem lehet választani. Sõt, sokkal több elõrtelepített Linuxot és Free DOS-t látok, mint Vistát - ezeket inkább a 200k feletti laptopokhoz adják elõreszerettel, egy átlagfelhasználó meg miért venne ennyiért, amikor így is azon siránkozik, hogy milyen drága egy asztali konfig?

"hanem bemegy a tescoba aztán vesz egyet"
Aki Tescoban vesz elektronikai eszközt, az meg is érdemli, hogy pár hónap alatt tönkremenjen (tapasztalat, és nem csak én jártam már így).

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

macleod2005
Nekem a nagy problémáim ezzel az oprendszerrel, hogy túl sok benne a csicsa(xp-t is klasszikus stílusban használom kék háttérrel és ugy, hogy azok a cuccok nem futnak, amit nem akarok)meg túl sok olyan dolgot futtat a háttérbe ami nekem nem kell. Ha megoldanák hogy ez a windows felépítésében hasonlítson az xp-re akkor fasza, de fél napot kerestem a hálózati tulajdonságokat is, mert ott nem volt jó, ahhol xpbe volt, lezabálta a memóriát is, és mindent jobban akart tudni nálam.... és amíg az aero felületet ki nem kapcsoltam a vga-t is hajtotta, és ez a notinál meg is látszott az akksin, xp vel 1,5 óra, vistával max 1, és csak egy 1400 es ati. Ha ezekkel kezdenének valamit akkor nem vonyítanék hogy tovább támogassák az xp-t.....

Hát persze. Lehet szarabb, mondjuk nem 50%, hanem még csak 45 😊

Azt emeld ki belõle, hogy AMERIKÁBAN!

Máshol nem biztos az arány.

"nagy mamutcégek (ahol pedig lenne pénz az átállásra nem ezen múlik a reggeli kávé) is kijelentik hogy õk bizony nem állnak át vistára mert nincs benne annyi plusz amiért megérné lecserélni a teljes gépparkot... Persze õk biztos hülyék ti meg az okosak... (akinek ne inge ne vegye magára)."

http://www.hwsw.hu/hirek/35087/microsoft_windows_vista_migracio_atteres_cdw_felmeres.html

Végülis szinte tényleg...

Én úgy tudom a downgrade jog csak az XP-nél volt, Vistánál nem vitték tovább.
Most hogy végre van egy pöpecül mûködõ op rendszer, nem értem miért ne lehetne addig életben tartani amíg van rá fogyasztói igény. Különben is, ugyanúgy bevétele van az MS-nek, mivel a vállalatokkal hosszútávú licenc szerzõdésük van, minden évben tejelnek.
Én már kitöltöttem a petíciót, töltsétek ti is. Ha akár csak fél évvel hosszabbítják meg a forgalmazást meg a supportot már megérte !

"Érdekes. Én anno egy P2-es 400 MHz-es 128 MB RAM-os gépen használtam XP-t, és tökéletesen mûködött, nem volt lassú."

Hát akkor neked valami nagyon csoda géped lehetett mert én meg használtam p3 800 mhz, 128 mb rammal és azon is lassú volt. Persze attól függ mit veszel lassunak...
De elõtte azon a gépen 98 volt ahhoz képest tetü lassú volt a sok swappeléssel, a késõbbi p4 cerka 2.4 ghz 512 rammal pedig szintén száguldott a p3-hoz képest (nyilván nem meglepõ mert gyorsabb a gép, csak arra akartam rávilágitani hogy amikor kijött az xp lasabb volt mint ugyanazon a gépen a win 98 és lassabb volt mint a köv. generációs gépen az xp. Na most ezek után azt állítani hogy az xp nem volt lassú... vagy a microsoft részérõl hogy a vista ugyanolyan gyors rajta mint az xp... esetleg ha úgy fogalmazunk hogy ugyanolyan lassú akkor esetleg...)

Egyéb lehet pártolni a vistát hogy milyen überfasza, csak akkor azt nem értem hogy miért húzza le egy rakás független elemzés és hogy nagy mamutcégek (ahol pedig lenne pénz az átállásra nem ezen múlik a reggeli kávé) is kijelentik hogy õk bizony nem állnak át vistára mert nincs benne annyi plusz amiért megérné lecserélni a teljes gépparkot... Persze õk biztos hülyék ti meg az okosak... (akinek ne inge ne vegye magára).

Abban viszont teljesen biztos vagyok hogy a vista el fog terjedni, nem túl nehéz neki hisz ma már szinte minden gépet vistával adnak el. Éspedig elõre telepitett vistával tehát még választani sem nagyon tudsz. (persze megfelelõ szaküzletben igen, de a felhasználók 90%-a nem ilyen helyen vesz gépet illetve nem fog utazni azért plusz 50 km-ert hogy egy ilyen helyen vegyen gépet hanem bemegy a tescoba aztán vesz egyet)

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Hát, én kihagyom a vistát, még akkor is ha nem kezeli a 32bit xp a 4g ramomat. nem érdekel. amíg a rendeszergazdai jogokkal nem tehetek azt amit akarok, hanem a win dönti el még azt is hogy futtathatom-e a windows update-et, frissíthetem a vírusvédelmet vagy sem, addig az a rendszer egy szar. ha meg kikapcsolom, ami ezt csinálja, akkor még egy adobe reader telepítése sem lehetséges...

Ne a rendszer döntse el, hogy mit csinálhatok.

Meg öcsém a hétvégén nagyon erõsködött, hegy neki kell a 64bites V, hiába magyaráztam neki, hogy ne tegye mert saját magával cseszik ki, nem hitt nekem. Aztán amikor a Kingston DataTraveler pendriveját nem ismerte fel,és szólt hogy tegye be a gyártótól kapott lemezt, hogy telepíthesse, a wifije folyamatosan szakadozott (míg XPvel, atomstabil, na meg gyors volt). Úgyhogy este közölte, hogy megy vissza a régi rendszer, mert az legalább jól mûködött.

Na meg, mivel ezzel foglalkozom: elég sok laptopot visznek el, kimondottan Vistával (már nem próbálom megmagyarázni nekik, hogy miért nem javaslom), 90%uk 1 héten belül hozza vissza különbözõ indokkal, hogy vegyen rá XP-t. A fõbb indokok: gyorsan lenyalja az akkut; instabil a wifi; idegesítõ, hogy mindenre ötször-hatszor rákérdez; hogy sok helyet zabál.

Kérdem én: oké, hogy az XP elavult, de könyörgöm, miért akarnak rákényszeríteni egy idegesítõ, erõforrászabáló, megbízhatatlan rendszerre. Csinálják meg jóra, akkor sem fog tetszeni, hogy belekényszerítenek, de akkor lehet, hogy nem fogja ennyire felb@szni (sry) az emberek agyát egy cég.

PS: a linuxokat most ne vegyük figyelembe, bár tény, hogy figyelembe kéne venni...

Kedves tudatlanok (kinek nem inge ne vegye magára):
-Vista Business nem drágább mint az XP prof.
-van az a downgrade jog
Ennyi, használj XP-t legálisan kedvedre.

Asus Commando - E6600 - 4GB DDR2 Kingston HyperX 1066 - HD 4870

Sokra mész majd egy szabad felhasználású OS-el, amihez nem lesz se driver support, se biztonsági frissítés 😊

Nem kellene más, csak egy egyszerû és igazságos törvénymódosítás:
amelyik szoftvert már nem lehet megvásárolni, az legyen szabad felhasználású.
Tinman
Na igen, de azóta van itt nekünk SP2... kvázi azóta használható nagyon jól az XP.
Vista SP2-vel, talán szintén használható lesz.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

redfish
"... Join the 21,572 people so far (as of noon PT on Jan. 16) who have had signed our online petition to demand that Microsoft not stop OEM and shrinkwrapped sales of Windows XP as planned on June 30, 2008, but instead keep it available indefinitely. ..."

Jelentem, máris 21572 ember írta alá!!!! <#nezze><#taps><#taps><#taps>

Nem akarok én se Vistát, nekem nagyon jól megfelel az XP.
Tessék mindenkinek rákattintani a szavazóoldalra, 1 percet megérne, hogy ne kelljen többtízezreket megint kidobálnunk az ablakon.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"

ha ezt a hírt valaki olvashatta volna pár éve az XP start környékén, akkor összehugyozta volna magát a röhögéstõl 😊

Szerintem ez kevésbé szempont a döntésnél. Többféle vásárló csoport van. Cégnél alapvetõen az számít, hogy a vasakat 5-6 évente vagy még ritkábban cserélik. A követelmény általában az, hogy legyen support, legyen elegendõen stabil, és fussanak rajta a gyakran iiiiszonyatosan régi progik. (Vista pl. a dos-16-os progikat nem tudja futtatni. Ha láttál már rendszert étteremben, szállodában, könyvelésnél, kihelyezett terminálokon, akkor láthatod hogy ezek a progik még mindig itt tartanak. És valahol igazuk van, faxnak kell drága vas meg drága program egy egyszerû funkció használatához. Legyen óccsó, stabil, egyszerûen karbantartható és lássa el a feladatát, ennyi. Office munkához a Vista tök felesleges, semmi pluszt nem ad, viszont meg kell venni (ha vasat nem is cserélnek akkor is sok-sok pénz), le kell cserélni a biztonsági image-eket (meló), programokat újratelepíteni (meló), esetleg driverekkel faxkodni (meló, pénz, idegeskedés). Ez mind-mind meló annak a két (!) fõ rencergazdának és kiesett idõ amíg a jó munkásemberek gépeit bevonják, tehát baromi sok pénz és alapvetõen semmiért. Egy office gépen ráadásul nem szokott 3D kártya lenni (tervezõk kivétel), amit most már megkövetel az oprendszer, kész röhely.

Otthoni környezetben alapvetõen a gamereket célozzák meg, mert a nem-gamer családoknál a gépek életciklusa sokkal hosszabb, simán 4-6 év, ráadásul több generáció is elõ szokott fordulni (apuci megörökli gyerkõce régi gépét). Gamernél ez az idõtartam ált egy-másfél, legfeljebb két év. Õket a DX10-el próbálják megfogni, ami jelenleg egy jól hangzó valami ami mögött most még nincs semmi. Most még...
😊 1 éve gondoltam faxa gyerek vagyok és nekiálltam programozni flashben, de rájöttem, hogy egy ****. Volt hogy a grafika nem ment együtt a kóddal meg ilyen apróságok. Aztán rájöttem, hogy még én sem várok 20mp nél többet egy oldal betöltõdésére, nem, hogy más. Szóval flash-t azóta hanyagolom. 😊

Silverligh-ban van fantázia szerintem. Mert ugye van egy valami rajzolgató felület...na nem Photoshop, és kóddal meg lehet mozgatni az egészet...most még csak javaScripttel ami brutális. De késõbbiekben J# vagy C# vagy VB akárhány kódot is lehet írni alá ami azért jó móka, mert nme kell ismerned egy új nyelvet..elég ha ismersz egy .NET-est, és a netre tudsz mocorgó szarokat csinálni. Szerintem jó móka, jó ötlet. Jobb mint a Flash.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Az XP bõven megfelel a napi munkához és szórakozáshoz is. Én csak egy részére haragszom, az Internet Explorer 6 nevû rozsdás bithalmazra, de azt is lehet helyettesíteni igazi webböngészõkkel, pl. Firefoxszal. És miben újított a Vista, biztonságban? XP alá is telepíthetsz tûzfalat, vírus- és spywarekeresõt. Emellett az XP csak 2 gigát foglal le a merevlemezbõl, és kisebb a memóriaigénye is. Akkor meg mirõl beszélünk? Nem átlátszóak az ablakok? Na és?
Nos, ha júni 30 után nem forgalmazzák az XP-t, akkor nem is lehet megvenni.
Ha valaki xp-t szeretne a gépére, akkor nem eredetit tesz fel hanem valahonnan szerez egyet.
Neki van egy ingyen oprendszere, az Ms-nek meg nem kell bajlódnia az XP forgalmazásával. Mivel nem forgalmazzák, ezért igen nehéz lesz bármilyen károkozást bizonyítani.

Minden jog fenntartva!

hehe jó kis vita alakult ki. Én a Vista mellett voksolok. már használom egy ideje és nincs gondom vele. Aki meg nem ért velem egyet nézze meg a XxXXXX hiba kódot.<#email> A hiba a felhasználóban van kérem cserélje le.
A Vistaval az a legnagyobb baj, hogy eredetileg része lett volna valami elég durva DRM rendszer, amit végül nem élesítettek, de benne hagyták az OS-ben, és minden komolyabb programnak azt kell kerülgetnie. Ez az újabb gépeken nem olyan nagy gond, mert az újabb alaplapok tartalmazzák azt a chipet, amin keresztül a rendszer mûködött volna. Azonban ha nincs ilyen chip, akkor azt a processzorral emuláltatja a Vista. Ennek köszönhetõen pl a videokártya driverek 40%-al lassabbak, ha nincs ilyen chip. Az ATinak állítólag egyszer sikerült megkerülnie a rendszert, gyors is volt az a drivere, de kaptak érte a fejükre rendesen, amikor a MS megtudta.

Volt 1-2 ASRock alaplap, amit nagyon reklámoztak a megjelenésekor, hogy Vista kompatibilis. Az emberek meg csak néztek, hogy mi ebben a nagy szám. Hát az volt, hogy azok az alaplapok már tartalmazták a chipet, csak akkoriban még nem nagyon lehetett tudni, hogy mi is ez az egész.

Én azt mondom, hogy ha nem távolítják el sürgõsen ezt a benthagyott, de hatástalanított(így jelen pillanatban értelmetlen) védelmet, akkor a Vista soha nem fog eléggé elterjedni. Lehetett olyanról hallani, hogy egyszer majd szép csendben aktiválják a védelmet, ha már sokan átálltak Vistara. Ez megmagyarázná miért hagyták benne, viszont ha megcsinálják, akkor szerintem csúnyán néznének sokan. Ugyanis olyan az a védelem, hogy kizárólag a MS által hitelesített programokat enged futni. Ez teljes mértékben megakadályozná a crackelt programok mûködését, ami a kisebb gond, mert nem sok országban kényszerülnek rá ennyire az emberek az illegális software-ekre, mint itt, de a komolyabb rendszerhozzáférést igénylõ freeware programokat is megölné, legalábbis ha nem fizetnének a készítõk a tanusítványért.
Java -> Netbeans van (ugyanaz mint winre)
WinMedia -> FFMPEG viszi (mindegyik lejátszó ezt használja, legfeljebb USA-ban lehetnek vele jogi gondjaid, EU-ban nem)
Flash -> nem kellett volna megszületnie aki kitalálta azt a baromságot. Silverlight (MS "flashkiller") ugyanez a téma.

Nem használtam még ubuntut, nem tudom mennyire optimalizált.

- De linuxon úgy programozz flashben ahogy Windowson tennéd😄
- A java sosem gyors. De most gui-t akarsz programozni?? vagy a kérdést nem értem. De a java is ugyanolyan mindenhol mint a flash.
- wmv-t én speciel mplayerel szoktam nézni.

A Linux tökéletes desktopnak. De szerintem van egy rakás olyan funkció linuxban ami desktop és a windwosos környezetben nem nagyon van rá alternatíva. PL.: Fluxbox ablakkezelõben lehet egy címsor alá több ablakot behúzni. Nagyon hasznos dolog, de windowson még ilyet nem láttam.
Meg az Ubuntu még erõforrás igényesebb mint az XP!

De amúgy linuxon hogy programozzak Flashben? Hogy programozzak normális gyors GUI alatt javaban? Hogy játtszak le wmw videót?

Jó a Linux ,de nem desktop alkalmazásnak. Szervernek tökéletes.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Ezért is áll fel az ember hátán a szõr mikor látja a sok ubunu meg pclinuxos etc gagyi distrib usert.
Szerintem meg a Linuxban pont az a jó hogy nem azért készül hogy minden kis droid használja. Hanem azért hogy egy jól formálható, könnyen kezelhetõ, eszközt varázsoljon a nagy dobozból a lábad mellet😄
Narxis
Huh, ezzel a hsz-eddel most nagyon egyetértek. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nincs baj a Windows minõségével, csak eszméletlen, amit az MS mûvel (Home Media Center, meg mindenféle b*romsággal van teletömve, mint a nokedlis kacsa). A Linux amúgy tényleg fain, kár, hogy nem az lett a piacvezetõ OpRendszer, nem lenne ennyi pénzéhes (jogvédõ) a Földön. 😞

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Én mondom, gyûlölöm azt, aki kitalálta az MS-nél, hogy ki kell venni az interaktív súgót, mert sok embernek nem tetszik. Mi a jó büdös francnak nem lehett volna alapértelmezésben egyszerûen kikapcsolva hagyni??? Még az erõforrás-lekötése is elhanyagolható volt. Az, aki szerette, meg most dögöljön meg az unalomban, mikor éppen pl. Wordben dolgozik pl. a munkahelyén. Azért a gemkapocs meg a kutya elég szórakoztató volt. Persze, helyes kis felülete van az új Office-nak, az nagyon bejön, de azért mégis milyen szemétség a jó öreg súgó megölése. 😊

Használj vistat sokkal jobb mint az XP!
Kész ennyi kicsi droid elõveszi a vista dvd-t és telepíti is. Elõbb utóbb ez lesz felesleges lézengeni. A Windows olyan mint a kínai piacos ruha. Az eredeti ár töredékébe kerül és sehol sincs a minõsége. Egy komolyabb rendszer árának a töredékébe kerül, és annyit is ér. Olcsó pólóból is 5-öt veszel nem egyet. Szóval vegyél vistat mert most az jön.
De másik oldalról nézve operációs rendszerbõl lehet jobb olyat választani aminek a fejlesztése nonprofit. Mivel így nem erõltetnek rád generáció váltást. Az M$ is ha a supportból húzna hasznot és egy szabad rendszert készítene, lehet tenne is valamit a világért, és a windows userek is rájönnek hogy milyen egy oprendszer. Emlékszem milyen hülyén néztem mikor azt mondták nekem hogy a linux tényleg én irányítom és nem õ engem, aztán tapasztaltam😄
Az online petíciók sz@rt sem érnek, innentõl 0 a hír értéke.

Addig is jó flémelést...

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

"Persze, aki nem akar vistát, kér egy tetszõleges linux disztrubot<...>"
Miért nem rögtön XP-t kér az ember, ha az kell neki? 😊 Persze, feltehetnek felesleges dolgokat is rá, de megvan a lehetõség, hogy legális legyen rajta az OpRendszer - vagy ha tanuló, ott van a Campus.

Darth Sith
személyes tapasztalatom az elmúlt fél év alatt, több notebook-al is volt alkalmam dolgozni, és tovább bírták mint XP alatt, ugyanis a Vista-ban benne van az energiagazdálkodási "service", amely elég jól osztja be a rendszer energiáját a teljesítmény függvényében. Ugyanaz a noti XP-vel 3órát bírt, míg Vista alatt 3óra 55 percet, amely elég nagy különbség, úgy hogy nem voltak a programok lassabbak vista alatt hazsnálat közben.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

craesh
12000? az lofasz. egy világszerte ismert oprendszernél legalább 2-3 milliónak kellett volna lennie hogy "valodi" érdeklödést mutathasson ki...

HöfEE
Itt nem csak a gépigénnyel van baj, hanem azzal hogy a nagyobb gépigény nem nyujt arányosan több lehetõséget, nagyobb teljesítményt meg még annyira sem.

Persze, aki nem akar vistát, kér egy tetszõleges linux disztrubot. Aztán felrakja az eredeti kis Xp-jét, és ennyi történet. Max fennhagyja amit kapott hozzá 😊
Nem olyan bonyolúlt...

Aki meg komplett gépet vesz, az úgyis kap (jobb helyeken választható) OpRendszert hozzá. Aki meg ért hozzá vmilyen szinten, és alkatrészenként veszi, az amúgy is letölti vhonnan az OpRendszert (nem mindenki, de az esetek túlnyomó többségében; nekem ez a tapasztalatom), pláne ha már nem kapható az, ami neki kell. Úgyhogy ez a petíció is csak egy hülye felkapás, mert most az a trendy, ha a Vistát szidják - függetlenül attól, hogy az egyén kipróbálta-e, vagy sem, de ez amúgy is kiderül a hozzászólásokból.

Szerintem sem lehet megállítani a cserét, persze az már más kérdés, hogy ez a csere milyen gyorsan következik be. Minnél lasabban annál roszabb az MS-nek, ez tény. De, emlékszem anno 98 SE, Me 😊 To Xp esetében is csak arról lehetett hallani hogy milyen stabil az SE az Xp-t meg dobd ki a kukába. Hm... lehet hogy akkor is voltak hasonló petíciók, de senkit sem kötelez az MS hogy válts, most azonnal, mert különben...
Szó sincs errõl. Arról van szó, hogy leáll a forgalmazás. Aki megakarta az megvette ebben az elmúlt 6 évben.
De, a támogatás hiba javítás nem áll meg, nem tudom meddig lesz támogatva a win 20xx, nem akarok hülyeséget mondani ezért nem is írok semmi konkrét dátumot. Szóval sokan igazán félreértelmezték a cikket és rögtön flém kerekedett, egyesek rossz tapasztalait megoszta mások a linux disztrubok fellendülését látták ebbõl.
Volt már egy elhabázott oprendszer, hm.. mi is volt a neve talán Millenium?😊
De, csak tulélte az Ms ezt a buktát. A vista jelenleg nem ilyen bukta, de egyeseknek nem váltotta be a hozzáfûzött reményeket.
Gondolkozzunk csak el, talán most túl stabilt oprendszert írtak az MS-nél, és itt tévesztettek. Mivel, ha lenne/létezne egy szinte hibátlan rendszer, akkor nem venné meg senki sem a következõ, és a következõt és azutánit. Mivel teljesen felesleges lenne egy jól bevált rendszer lecserélése. Ehhez igazán nyomós érv kell. De ez csak egy egyszerû marketing stratégia.
Szóval továbbra is úgy gondolom, aki eddig meg akarta az megvásárolta már. Aki pedig játszani akar pc-n elõbb utúbb úgy is rákényszerül a váltásra, hisz majd az új játékok rátérnek a dx 10-re és akkor muszáj lesz vistára váltaniuk egyes gémereknek.
Lássuk be ez egy ördögi kör, mind az ms mind a hardware/software gyártok felelõssek ebben, kik ránk eröltetik az újabbnál újabb cserét, aka hülye szimbiózis, egyre csak nagyobb és nagyobb a szoftverek gépigénye igy ösztönözve/kényszerítve az embereket az újabb és újabb vásárlásra.
Úgy gondolom nem helyes csak egy céget hibáztatni, hanem sokkal inkább az egész PC ipart.
Ámen

Érdekes. Én anno egy P2-es 400 MHz-es 128 MB RAM-os gépen használtam XP-t, és tökéletesen mûködött, nem volt lassú.

Na jó, az XP-nek legyen 256 helyett 128 MB RAM, és a Win98-nak 32 helyett 16 MB RAM.

Én is használtam XP-t; most Vistát használok, és érdekes módon semmivel sem lassabb, mint az XP volt, se az OpREndszer, se az alkalmazások. Akkor ez most hogy van? Ráadásul sok hülye azzal jön, hogy jajj, a Vistának 1 GB RAM kell. Na és? Amikor megjelent az XP, akkor sem mindneki engedhette meg magának, hogy egybõl bõvítse a memóriáját. Az XP-nek minimum 256 MB kell, pedig a Win98 32-vel is megelégedett, sõt, 166MMX proci is bõségesen elég volt neki, ezek mellet az XP meg csigalassú (már ha elindul). Tehát a TI logikátokat követve az XP is sz*r. Jó meglátás, gratula kedves "szakértõk". De akkor már minden oprendszer sz*r, a DOS 1.0 a legjobb, sõt, 640 KB memória rulz!<#banplz>

Narxis
Ezt azzal magyarázták, hogy XP-ben nem volt kihasználva a videokártya.<#nezze><#nevetes1>

Narxis
Ha-ha még a cikk írója se mondja ki, hogy érdemes vagy sem, másrész egy MVP oldala, rajta van a májkroszoftos szemüveg a fickón, ilyen kérdésekben...

Ez de LOL. Kb úgy hangzik, mintha a Vista dobozára lenne írva, hogy valaki aki a boltban jár játékot keresve megvegye. Mondjuk az is egy vicc önmagában, hogy ha egy OS-nek 3D-s grafkártya igénye van...

Mindez egy olyan korban amikor minden alkalmazást és funkciót folyamatosan pakolnak át a webre (mail, office, teamwork, tömörítõk, háttértár/backup, fénykép-feldolgozók, akármi).
Ja és ami a legjobban felb@szott a vistában, az az hogy a buisness változatok alatt nincs benne a terminál server. Ergo 2007-ben nem fogod tudni elérni a gépedet távolról rdesktoppal...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

"ogyan befolyásolja a Vista a laptopok üzemidejét? Hamarabb lemerülnek az akkumulátorok az új rendszer használatakor?

Nem. Bár sok helyen hallani, hogy a Vista kíméletlenül "leszívja" a noteszgépek áramforrását, több független mérés is bebizonyította, hogy ez nem igaz."

Hát akkor úgy látszik többféle független mérés is van ellenkezõ eredménnyel... Én pont azt olvastam hogy kevesebbet birnak a laptopok vistával... A fene essen ezekbe a "független" kutatókba...

És te komolyan hiteles megbizható forrásnak tartod ezt a cikket?

Akkor idézek belõle:
"Egyáltalán nem. A Windows Vista azokon a gépeken, melyek kielégítik az alapkövetelményeket azonos, vagy jobb teljesítményt nyújt, mint a Windows XP. Talán túlzásnak tûnhet, de a Windows Vista nem igényel különösebben nagy erõforrásokat. Természetesen, mint minden új rendszernél, némiképp nõtt az erõforrásigény, ami fõként a memóriahasználatnál jelentkezik, de hozzá kell tenni, hogy ezzel együtt sokkal ésszerûbben és gazdaságosabban is bánik a rendelkezésre álló megabájtokkal és gigahertzekkel."

"Windows Vista Capable:

* Legalább 800 MHz órajelû modern* processzor
* 512 MB rendszermemória (RAM)
* DirectX 9 kompatibilis videóprocesszor

Windows Vista Premium Ready:

* 1 GHz vagy magasabb órajelû processzor
* 1 GB vagy több rendszermemória (RAM)
* DirectX 9 kompatibilis videóprocesszor, 128 MB videómemóriával, Pixel Shader 2.0 technológiával és 32 bites színmélységgel
* Legalább 40 GB méretû merevlemez, legalább 15 GB szabad lemezterülettel
* DVD-olvasó
* 16 bites hanglejátszási lehetõség
* Szélessávú internetkapcsolat javasolt"

Na most érdekesen látom hogy a vista 800 mghzen is elfut... meg hogy állításuk szerint nem lassabb mint egy xp...
Mindez csak azért furcsa tudod, mert én már nem egy gépre tettem vistát, meg xp-t is és 512 rammal meg 1 ghz-es procival még az xp sem egy száguldó gyorsvonat a vista meg... Meg lehet mérni a két rendszer sebességét...

ui: olvasgass független hirforrásokat is pl. ahol kiderült hogy az xp az sp3-al is gyorsabb lesz mint a vista az sp1-el... és akkor itt meg azt hazudják ohgy legalább olyan gyors a vista mint az xp hanem gyorsabb régebbi gépeken is... wtf

ha a linkel cikk nm 1 windows portalon jelent volna meg akkor meg lett is volna ertelme. de igy 1xru reklam. persze nm mondhatjak hogy xar a vista mivel az a dolguk hogy hogy csak jot mondjanak.

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

Most azért azt tegyük hozzá, egy ezek olyan ember szájából hangzottak el, akinek érdeke, hogy a Vista fogyjon...

Mafia 2 fan oldalam: http://mafia2hq.extra.hu

Megbízható forrás...de hülye vagy édes istenem...persze hogy nem irnak rosszat a vistáról és természetesen az jön ki, hogy váltani kell (mert különben nincs bevétele az Ms-nek..)
Nemigaz, hogy nem fogják már föl, hogy az XP egy elavult sz*rkupac.. hmm hogy is tudtal vele dolgozni? akkor mikor megvolt nm volt xar? csak most hogy itt az uj?

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.