Elismerem en se szurtam volna ki, hogy azok kamerak es nem fegyverek, de csak azert mert 2 ember vallan logott valami, hirtelen ~6 fegyveresrol magyaraznak, raadasul az AKnak nezett kamera hirtelen rpgve valtozik kesobb.
Bevallom nem vagyok szakertoje az ilyesminek, ezert egy kis wiki segitseggel belelestem a dolgokba.
"U.S. Military ROE
Level 5: Assaultive (Lethal Force). The subject usually has a weapon and will either kill or injure someone if he/she is not stopped immediately and brought under control. The subject must be controlled by the use of deadly force with or without a firearm."
Ebbol azt veszem ki, hogy masok, vagy sajat eletunk vedelmeben tuzet nyithatok a fegyveres celpontokra. Mivel tobb fegyveresrol magyaraztak nem csak kettorol, raadasul az egesz tomegre tuzeltek, nem a lenti "civilek" vedelmeben tettek. De nem is a sajat eletuk vedelmeben mert senki sem tuzelt rajuk... csak utcan setalo embereket lattak, majd egy haz mogul leselkedo embert, aki gondolom a helikopterre figyelt fel.
Szerencsetlen balesetnek/felreertesnek mondanam, ha nem hallottam volna, hogy a katonak mennyire elveztek a meszarlast, es mennyire vartak mar, hogy tuzet nyithassanak...