donsergiooo#88
"Ugyanmár 500 éve még azt hitték az emberek, hogy lapos a föld!1000-1500éve meg még azt hogy a Föld körül kering a Nap ! "
A Biblia nem ezt állítja.. hanem már réges régen a föld keregségéről beszél! :D
Kézzel foható bizonyíték! Erre azt tudom mondani, mikor Jézus meggyógyította a bénát szombaton, akkor meg akarták Őt őlni! Pedig a szemük láttára tett csodát elöttük!
Dany007 bizopnyítékra várhatsz, mert haogy írva van (nem én mondom bár én is így gondolom) Lesz-e hit a földön mikor ISten Fia visszajön (most már nem kiüresítve) hanem teljes dicsőségével erejével hatalmával?
Mert a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje álltal!
Nem is fogsz hinni addig, amig 1, nem nyitod meg a szíved 2, nem hallgatod ISten igéjét! (különben csak fej hited lesz)
egy példa: neked bizonyíték kell! Én azt mondom Isten szelleme a bizonyíték aki megérint, itt van és cselekszik! A Biblia tele van csodákkal kérdem én, a történelmi egyházakben miért nincsen csoda? Azért mert ISten szellemi ninics jelen, mert nem vállal közösséget a halállal, a bálványokkal, a képmutatással és mert nem az igére támaszkodnak! ISten szelleme és az ige elválaszthatatlan! Ahol az Ige Ott a szellem, ahol a szellem ott az ige! Az Ige Jézus is egyben!
Másik példa: mondjuk oké! megtalálják a frigyládát! Akkor tudsz hinni Istenben? Nem! Mert csak a frigyládát fogod látni! ÉS ha már látod akkor nem kell hinni benne! Mert a hit a reménylet dolgoknak a valósága - tehát hiszem és majd meglátom! Nem pedig fordítva ha majd meglátod akkor hiszel! Ez nem működik! Ezt Isten mondja!
Shalom!