A világűr sem kímélte a jégkorszak nagyjait

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A SzentSzellem írta! Mert olvasd csak el, Mikor Mozes írta az elsõ könyveket, nem-e azt írta amit ISten mondott neki? Vagy Istennek a Profétái, nem-e azt írták amit IStentõl halottak? Vagy Dávid, Nem-e azt profétálta amit ISten jelentett ki neki? Vagy az apostolok, Nem-e azt írták le amit Isten szelleme mondott? DE! 😊
Miért, Te nem emberektõl idézel? A Bibliát ki írta szerinted? Isten?

\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"

..minden ember igaz a maga szemei elött! ..és a bölcs elrejti az Õ tudományát, de a bolond napvilágra hozza az õ bolondságát... Ti emberektõl idéztek és balgatag mesékre és mitoszokra támaszkodtok (lásd. szent IStván - mert mitõl szent valaki, ha nem ISten mondja és látja szentnek?) Nem attól szent valaki, hogy a Pápa v a katolikus egyház szenté avat valakit! a Pápa is térjen meg és fogadja be a szívébe Jézust, akkor van örök élete, különben meg elkárhozik!
Különben is ahogy a zsoltárokban írva van, nem a halottak dicsõítik IStent! Elég legyen a halott kultuszból, elég a halott imádatból! Én az életet tisztelem és nekem Élõ az ISteneme nem pedig halott, mert feltámadott! - mert az hogy a templomokban is sírok vannak, gyász és mély lelki áhitat - sajnos ez az hogy nincs az élõ Isten jelen! Olyanok vagytok mint a zengõ érc és a pengõ cimbalom, de aki életet ad, nem akarjátok, h nektek is életet adjon! Saját beszédeitek tõrébe estek - mert az is írva van, h ISten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosoknak enged. De ti csak okoskodtok és a saját igazatokat keresitek ahelyett, hogy alázatosak lennétek ISten felé!
Vannak tárgyi bizonyítékok Dany007! -Az Ó szövetségi eseményekbõl mind sok sok bizonyíték van amit már régészek megtaláltak! De ha pl: elõkerülne a frigyláda az bizonyítaná - de csak az Ó szövetséget! Amúgy meg van a frigyláda és ott van Jeruzsálembe hiszem! ..de ISten dicsõsége kijött a templomból mert ketté hasadt a kárpit és nem lakozik többé kézzel csinált templomokban! Vajon tudja-e közvetíteni Isten dicsõségét egy ember által készített templom, tárgy vagy bármi más? NEM a válasz! Isten dicsõségét az ember tudja hordozni!
A Megtérés nem egy bonyolúlt kifejezés! Azt jelenti, hogy oda fordulsz Istenhez! És nem iylen meg oylan emberek világnézetére kell hivatkozni, hanem csak egy dolog adatott az embernek ez pedig az Ige! Ahogy János apostol írja:

1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
2. Ez kezdetben az Istennél vala.
3. Minden õ általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
4. Õ benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
5. Ez a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

A Bibliát elvetitek pedig onnan a réma! Ti azt mondjátok, h belemagyarázok -pedig én nem buzdítottam másra, mint hogy Jézus a megváltó!
Pontosan ez az, h az Ige a Názáreti Jézus, aki testé lett! Õ a Logosz, Õ a Vagyok, Õ a kezdet és a Vég, Õ az Alfa és az Omega, mert minden általa és Õ reá nézve teremtetett. És Õ a botránykõ a Sionon és aki beleütközik összetöri magát, akire -e Kõ rá esik összezuzza, mert Õ lett mindeneknek a szegletköve! Ez azt jelenti, hogy aki ésszel okoskodással, vagy a saját elképzelésével probálja meg elérni IStent, meg fog ütközni! MErt Istentõl a kegyelem, IStentõl az elhívás és senki nem mehet az Atyához csak Jézuson keresztûl!
.."szent" IStván az halott és pogány volt! Követte kereszténynek mondott létére azokat a pogány szokásokat amiket eddig a mai napig is sokan.. pl: halottak ünnepe, vagy ha jobban tetszik Hell of ween - kelat kultusz aminek semmi köze a kereszténységhez amit mostanság úgy hívnak, h HELLOWEEN! Ez a halál kultusza!
Ahogy szintén írva van amit Jézus mondott: a halottak temessék el az Õ halottaikat, de akiket hív ISten azok kövessék Õt!

..hát ennyi! a magyar történelm közt sok a mitoszra emelt személy - és hülyeség ahogy a rajzokon ábrázolva van, h a gloria az ember fejét körbe veszi, mert nem csak azt veszi körbe hanem az egész testét mindenét!

http://youtube.com/watch?v=bQftnekCv8U

És ajállom figyelmetekbe az apostolok cselekedetei Bibliai fejezetet ahogy írja, h eljön a Szentszellem! 😄

Shalom!
istenem.... okos emberek "mondásait", szövegeit mondogatjátok bizonyitani akarván saját igazságotokat. szánalmas....😊
A lényeg hogy Einstein ateista volt

Látom nagyon ismered Einstein életét.
Ajánlom figyelmedbe: http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmus/idezetek/

Egyébként az általad említett tévedésére még életében rájött õ is és "élete legnagyobb tévedésének" nevezte.

Hmm azért mert valakit ez motivállt, még nem azt jelenti, hogy be akarta volna magyarázni mindenáron. Õ sem a noé bárkáját próbállta bizonyítani.
Az még haggyám, ha valaki tényleg a tudomány módszerével bebizonyítja az ilyesmit. Sõt! Bizonyítsa be 😊 Én örülnék a legjobban!
De amikor valaki csak haladzsázik össze vissza, mindenféle bizonyíték nélkül, és azértis meg amazért is, hiába nincs bizonyíték rá...

"...Az tud nagyon dühíteni, amikor valaki mindenáron bele akarja magyarázni a tudományba a vallást! "
Nyilván Albert Einsteinre nagyon haragszol.

"Meg akarom érteni, hogyan teremtette Isten a világot"
Ezt õ mondta, ugyanis.
"Isten nem kockajátékos!" ezt is õ mondta, mert nem bírta elfogadni quantum mechanika egyik alapvetõ tézisét, a határozatlansági elvet.
(Mára persze világos, hogy ebben nem volt igaza, de semmit nem von le a zsenijébõl)
" Én nem mondtam mást mint ami a Bibliában van kinyilatkoztatva! "

Na látod, épp errõl beszéltem. Ez a gond. Te semmi másról nem tudsz papolni, csak ami oda van írva.
Van egyálltalán olyan saját gondolatod, saját indokod, ami nem onnan van ? De ami tényleg saját! Bármi ami kézzelfogható? Hát nemhiszem...

Hááát, szent István (vagy Szent István, nem tudom hogy az "sz" is nagybetû-e) esetében eléggé elfogult vagyok. Gyermekkorom egyik kedvenc történelmi figurája, sokat olvastam róla, és a vitás kérdésekben rendre neki adtam igazat. Azóta nem olvastam utána a dolgoknak, lehet ha megint elõvenném a könyveimet, egy-kettõre árnyaltabban látnám a képet.

Azért a mûveltségét nem vonja kétségbe senki, az õ idején kialakított államszervezet 1000 évig kitartott (megyék még ma is léteznek), és azt sem, hogy egy olyan korszakban avatta szentté az országgyûlés, amikor az aktuális király nyugodtan szembefordulhatott volna az emlékével, nem volt politikai nyomás a "honatyákon" (mint ma hétfõ este... )

Azt sok könyvben olvastam, hogy a magyaroknak volt Kazáriában püspökségük, ez tudtommal nem egy alternatív elmélet, hanem elfogadott tény. Akkor viszont keresztényeknek kellett lenniük, ráadásul nem erõszakkal lettek megtérítve, hanem szabad akaratukból, hittéritõk által. Egyébként érdekes módon sok népet nem kellett erõszakkal megtéríteni, pl. Európa jelentõs részét így keresztelték meg, Írországot szent Patrik, a szlávokat Cirill és Metód, stb.

Még a muzulmánoknak is sikerült, a dél-kelet ázsiában az arabok sohasem hódítottak, mégis muzulmánok lettek az emberek. Nem erõszakkal gyõzték meg õket, ott a hittérítés békés módon történt. Most Indonézia a legnépesebb muzulmán ország a világon.

Szóval ha a magyarok többségükben már keresztények voltak, akkor a történetbeli "pogányok" nem lehettek magyarok. Tehát ellenséges népekrõl van szó, besenyõkrõl, kunokról. Ez az én konklúzióm, viszont nem a legfrissebb olvasmányaimból szûrtem le, szóval nem biztos hogy igazam van.

Azt meg senki se mondja, hogy a felnégyelés nem volt "európai", akkor a nyugat volt a világ legsötétebb szeglete (sokak szerint még ma is az). Mi a fejlettebb, civilizáltabb keletrõl jöttünk, nálunk nadrágban jártak a férfiak, a magyar törzsfõk tudtak írni-olvasni, nálunk nem volt elsõ éjszaka joga, nálunk a nõknek volt saját nevük, nem az apjuk után nevezték el õket, és voltak jogaik meg örökölhettek vagyont, és elválhattak a férjüktõl.

donsergiooo: Szent IStván Vazult megöletette

Történelembõl te is egyes, de nem én oktatlak ki, majd megkérjük feamatart, hogy magyarázza el neked a helyzetet. Nem csodálom hogy beszervezett az a földön fetrengve habzó szájú szekta, a tudatlanokat tudják behálózni a legkönnyebben.

Krisztus felhívta a figyelmünket, hogy ne hallgassunk a hamis prófétákra, és hogy ne legyünk tudatlanok. Te mindkét mérce szerint könnyûnek találtattál.

Valamint te az igazadat saját magad példájával támasztod alá. Még maga Krisztus sem saját szavával igazolta magát, hanem több eszközzel, az Írással, és Keresztelõ szent Jánossal. Amikor meg az Írásból idézel, nem tetteid, hanem személyed érdekében teszed, ki vagy te, aki olyat mersz megengedni magadnak, amit még Isten sem tett? Nem vagy méltó hogy Reá hivatkozz.

Inkább hagyd abba a térítést, mert többet ártasz a hitednek, mintha szidnád. Az meg nem tûnt fel, hogy a nagy hitbuzgó sámánjaid egy ateista kormányt támogatnak? Ez nálad hogy egyeztethetõ össze?

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

...bocs, itt a lélek szó helyett az eredetiben szellem szerepel (a lélek inkább az érzés, a szellem meg egy létezõ valóságot, vagyis az embernek a nem látható részét jelenti) lélek olvasd szellemnek! Így érthetõbb lesz!
Még egy idézet a Romaiakhoz írt levélben Pál írja: (had állítsam magam elé)

Avagy nem tudjátok-é atyámfiai, mert törvényismerõkhöz szólok, hogy a törvény uralkodik az emberen, a míg él?
2. Mert a férjes asszony, míg él a férj, ehhez van kötve törvény szerint, de ha meghal a férj, felszabadul az asszony a férj törvénye alól.
3. Azért tehát az õ férjének életében paráznának mondatik, ha más férfihoz megy; ha azonban meghal a férje, szabaddá lesz a törvénytõl, úgy hogy nem lesz parázna, ha más férfihoz megy.
4. Azért atyámfiai, ti is meghaltatok a törvénynek a Krisztus teste által, hogy legyetek máséi, azéi, a ki a halálból feltámasztatott, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek.
5. Mert mikor a testben voltunk, a bûnök indulatai a törvény által dolgoztak a mi tagjainkban, hogy gyümölcsözzenek a halálnak;
6. Most pedig megszabadultunk a törvénytõl, minekutána meghaltunk arra nézve, a mely által lekötve tartattunk; hogy szolgáljunk a léleknek újságában és nem a betû óságában.
7. Mit mondunk tehát? A törvény bûn-é? Távol legyen: sõt inkább a bûnt nem ismertem, hanem csak a törvény által; mert a kívánságról sem tudtam volna, ha a törvény nem mondaná: Ne kívánjad.
8. De a bûn alkalmat vévén, a parancsolat által nemzett bennem minden kívánságot; mert törvény nélkül holt a bûn.
9. Én pedig éltem régen a törvény nélkül: de ama parancsolatnak eljövetelével felelevenedék a bûn,
10. Én pedig meghalék; és úgy találtaték, hogy az a parancsolat, mely életre való, nékem halálomra van.
11. Mert a bûn alkalmat vévén, ama parancsolat által megcsalt engem, és megölt általa.
12. Azért ám a törvény szent, és a parancsolat szent és igaz és jó.
13. Tehát a jó nékem halálom lett-é? Távol legyen: sõt inkább a bûn az, hogy megtessék a bûn, mely a jó által nékem halált szerez, hogy felette igen bûnös legyen a bûn a parancsolat által.
14. Mert tudjuk, hogy a törvény lelki; de én testi vagyok, a bûn alá rekesztve.
15. Mert a mit cselekeszem, nem ismerem: mert nem azt mívelem, a mit akarok, hanem a mit gyûlölök, azt cselekeszem.
16. Ha pedig azt cselekszem, a mit nem akarok, megegyezem a törvénnyel, hogy jó.
17. Most azért már nem én cselekszem azt, hanem a bennem lakozó bûn.
18. Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom.
19. Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok.
20. Ha pedig én azt cselekeszem, a mit nem akarok, nem én mívelem már azt, hanem a bennem lakozó bûn.
21. Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bûn megvan bennem.
22. Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belsõ ember szerint;
23. De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ád a bûn törvényének, mely van az én tagjaimban.
24. Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testébõl?
25. Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által. Azért jóllehet én az elmémmel az Isten törvényének, de testemmel a bûn törvényének szolgálok.

1. Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint.
2. Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bûn és a halál törvényétõl.
3. Mert a mi a törvénynek lehetetlen vala, mivelhogy erõtlen vala a test miatt, az Isten az õ Fiát elbocsátván bûn testének hasonlatosságában és a bûnért, kárhoztatá a bûnt a testben.
4. Hogy a törvénynek igazsága beteljesüljön bennünk, kik nem test szerint járunk, hanem Lélek szerint.
5. Mert a test szerint valók a test dolgaira gondolnak; a Lélek szerint valók pedig a Lélek dolgaira.
6. Mert a testnek gondolata halál; a Lélek gondolata pedig élet és békesség.
7. Mert a test gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti.
8. A kik pedig testben vannak, nem lehetnek kedvesek Isten elõtt.
9. De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.
10. Hogyha pedig Krisztus ti bennetek van, jóllehet a test holt a bûn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért.
11. De ha Annak a Lelke lakik bennetek, a ki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, a ki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az õ ti bennetek lakozó Lelke által.
12. Annakokáért atyámfiai, nem vagyunk adósok a testnek, hogy test szerint éljünk:
13. Mert, ha test szerint éltek, meghaltok; de ha a test cselekedeteit a lélekkel megöldökölitek, éltek.
14. Mert a kiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.
15. Mert nem kaptátok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!
16. Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.
17. Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsõüljünk meg.
18. Mert azt tartom, hogy a miket most szenvedünk, nem hasonlíthatók ahhoz a dicsõséghez, mely nékünk megjelentetik.
19. Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését.
20. Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, a ki az alá vetette.
21. Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsõségének szabadságára.
22. Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig.
23. Nemcsak ez pedig, hanem magok a Lélek zsengéjének birtokosai, mi magunk is fohászkodunk magunkban, várván a fiúságot, a mi testünknek megváltását.
24. Mert reménységben tartattunk meg; a reménység pedig, ha láttatik, nem reménység; mert a mit lát valaki, miért reményli is azt?
25. Ha pedig, a mit nem látunk, azt reméljük, békességes tûréssel várjuk.
26. Hasonlatosképen pedig a Lélek is segítségére van a mi erõtelenségünknek. Mert azt, a mit kérnünk kell, a mint kellene, nem tudjuk; de maga a Lélek esedezik mi érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.
27. A ki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten szerint esedezik a szentekért.
28. Tudjuk pedig, hogy azoknak, a kik Istent szeretik, minden javokra van, mint a kik az õ végzése szerint hivatalosak.
29. Mert a kiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy azok az õ Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek, hogy õ legyen elsõszülött sok atyafi között.
30. A kiket pedig eleve elrendelt, azokat el is hívta; és a kiket elhívott, azokat meg is igazította; a kiket pedig megigazított, azokat meg is dicsõítette.
31. Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?
32. A ki az õ tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem õt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?
33. Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, a ki megigazít;
34. Kicsoda az, a ki kárhoztat? Krisztus az, a ki meghalt, sõt a ki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, a ki esedezik is érettünk:
35. Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétõl? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é?
36. A mint megvan írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek mint vágó juhokat.
37. De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, a ki minket szeretett,
38. Mert meg vagyok gyõzõdve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendõk,
39. Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétõl, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.

Tehát igenis újjászületett keresztény (ha jobban tetszik krisztusi ember) vagyok!

Shalom!
Én nem mondtam mást mint ami a Bibliában van kinyilatkoztatva! Én nem becsméreltem senkit sem! Nem test és vér ellen van nekem tusakodásom! Nem vagyok szélsõséges! NEm vagyok vallásos! De nem az a keresztény (ami mellesleg a Baptis szóbol ered - vagyis alámerített, vagy a KRisztusi szóból - ami a felkentett jelenti), hanem az aki az életével mutatja meg! El kell mondanom nektek, hogy én is bûnös ember voltam ...nagyon komoly függõségeim voltak, de mikor befogadtam a szívembe Jézus-t akkor a láncok lehulltak róla és megszabadított minden függõségembõl és abrációmból! Már nem vagyok ugyanaz az ember aki egykor voltam, az az ember halott, mert én már újjászületett ember vagyok (mert ami testõl született test az, ami szellemtõl szellem az - ahogy Jézus mondta Nikodémusnak). Én nem hazudok! Hazudnék, ha azt mondanám, nem ismertem meg a megváltót, ha nem lenne személyes kapcsolatom vele! Hazudnék ha mást állítanék mint ami igaz és az egyik parancsolat az, h ne hazudj, ne tégy hamis tanubizonyságot! NEm tettem ISten elött mondom neketek! Sok kérdés, sok válasz. De tényleg nem mondtam mást, mint ami Isten kinyilatkoztatott igéjébe van megírva! Mert ha szerintetek csak erkölcsi tanítás elég ahoz h az ember jó legyen, akkor miért tart itt a világ? Nem! Az a helyzet, hogy az ember egy idegen elnyomó hatalom uralma alatt van, aki betegségekkel, fájdalmakkal, balsorsal, halállal veri meg az embereket! De Jézus az élet és itéljetek meg Isten igéjén keresztûl, hogy hazudtam-e nektek! Ha valamit nem úgy mondtam, keressetek rá és mutassatok rá Isten igéjébõl a Bibliából! Mert a hitem szerint ez nem egy erkölcsi tamnrendszer, hiszen rengeteg történelmi eseményen keresztûl mutatja be ISten hatalmát, dicsõségét, szeretetét, irgalmát és erjét! És engem ez az ISten hivott ki anyám és apám eddigi hiábavaló életébõl! ..bocsánat ha valkit megsértettem, ez valóban heves vitákat eredményez! De azt tudom, h Jézus valósággal betegeket gyógyít, ma is megváltoztatja az emberi sorsokat és sorolhatnám! NEm én vagyok a tökéletes, a hibátlan.. hanem az a személy aki már bennem él!
Magyar történelemrõl annyit, h a magyarok sámán vallásuak voltak és bizony semmi köze nem volt a kereszténységhez annak ami a középkorban volt. ..pl : Szent IStván Vazult megöletette. Ennyit a szeretetrõl! NEm krisztusi emberek azok akik a középkorban kivégezték a haladó gondolkodású embereket, nem keresztények akik kiadták a zsidókat a második világháború idején, és nem keresztények azok az egyházfõk, akik szélsõséges és politikai vitákban buzdítják az embereket a lázadásra és a gyûlöletre! Én a békesség és a szeretet evangéliumát közöltem, persze megtámadtak ezzel kapcsolatban, de ez így is van rendjén, hiszen a világ ISten ellenesen van berendezkedve! a mult is errõl tesz bizonyságot!
Én azt kívánom, h ISten érintse meg az embereket, törje össze azt az igát ami altt nyögnek az emberek (akár betegség, akár függõség). Bocsássa meg minden ember bûnét és ne emlékezzen meg álnokságaikról, ahogy nekem se! Kívánom, hogy megtapasztaljátok azt a kegyelmet amit én megtapasztaltam! - bár nem tudjátok, kételkedtek, de esélyt adhattok IStennek!

Shalom veletek!
huhhh... ez aztán meredek egy vita volt. donsergiooo és Tinman elég meredek eszméket terjesztettek 😄. Bvalek látja sztem legjobban a mai egyház helyzetét.
Nem az egyház az ellenfél hanem az ilyen szélsõségek mint donsergiooo és Tinman.
Einstein és Newton is vallásosak voltak.
/*off
Bvalek: a Szt. Istvánról és a korabeli magyarság vallási helyzeteirõl alkotott képeddel azonban nem értek mindenütt egyett, de az most nem ide tartokzik
off*/

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Szent István szerepe a magyar történelemben - na ez tényleg egy rendkívül bonyolult téma. Sztem ideje lenne teljesen realista módon, erényeit és hibáit elemezve közelíteni az õ személyiségéhez is. Nem jó sem az a nagy szenteskedés, sem a teljes elutasítás.

Én mindenesetre hajlamos vagyok kemény bírálatokkal ileltni õt, Mátyás királyhoz hasonlóan. Ugyanis mindektten nagy királyok voltak, de elég nagy szarban hagyták az országot.

Kara kánként folytatom tanításom.

donsergiooo:

Kezdem az elején. Ha már a Biliára - mint Isten kinyilatkoztatott szavaira tekintesz, illetve ezen szavakat szó szerint akarod értelmezni, akkor egy picit el kellene gondolkodnod azon az apróságon is, hogy hány ember kezén mentek át azon sorok. Ha már tévedhetetlenül kijelented azt, hogy Kr.e 1500 ban íródtak az elsõ 'részek'.

Mert egy része héberül íródott ezen könyvnek, más része ógörög nyelvezettel. Esetleg példának felhoznám az ószövetséget is. Elméletileg héber nyelven íródott, ezt lefordították a késõbbiek folyamán ógörögre, majd pediglen ezt latinra. Utána a latin nyelvbõl lett átültetve magyarra, angolra, stb. Tehát amit most olvashatsz magyar nyelvû bibliát, az minimum 3 soron lett fordítva egyik nyelvbõl a másikra. Így lehet pl. az, hogy a YHV szócskából lett Isten, Úr, angyal és szentlélek.

Tehát nem Isten szavait tartalmazza a Biblia, hanem emberekét, saját kényük-kedvük szerint elferdítve, kihagyva részeket. Mert ugye az újszövetségbe sem kell minden evangéliumot beletenni, mert izé...

Isten szavai a földön egyedül csak egy kõtáblán voltak láthatóak, 10 parancsolat formájában. De valami Mósze nevezetû fazon ezt össze is törte, mert elkapta az idegbetegség.

"Az biztos, h a Démonok (test nélküli szellemi lények) Ádám elötti korszakból maradtrak itt..."

Ajánlanám figyelmedbe Henoch (Énok) próféta szavait, ha már a Bibliára hivatkozol...

"7 1. Õk, és a velük lévõ többi angyal feleségeket vettek magukhoz, mindegyik azt, akit kiválasztott magának, akikkel egybekeltek, és velük megfertõzték magukat.
...
Azok teherbe estek, és hatalmas óriásokat szültek, kiknek magassága háromezer könyöknyi volt.

Ezek felélték az emberek minden termését, amíg azok nem bírták õket tovább eltartani.

Ekkor az emberek ellen fordultak, hogy azokat falják fel.
..."

Az óriások elpusztítása utáni cselekmény:

"És mostantól az óriások, akik a hús és a szellem keveredésébõl jöttek létre, gonosz szellemeknek lesznek õk nevezve a földön, és a föld lesz az õ lakhelyük.

Gonosz szellemek hagyták el a testeiket; mert születésük emberi, elsõdleges eredetük pedig a mennyek szent õrangyalaitól van; gonosz szellemek lesznek õk a földön, és gonosz szellemeknek lesznek nevezve.

Mert a mennyek szellemeinek a mennyekben lesz a lakhelyük, de a földön létrejött szellemeknek, akik a földön születtek meg, azoknak a földön lesz a lakhelyük is.

És az óriásoktól jött lelkek gyötrik, elnyomják, pusztítják, támadják és a rombolás munkáival sújtják a földet, és bajokat okoznak azon: bár élelmet nem esznek, mégis éhesek és szomjasak és sérelmeket okoznak.

És ezek a lelkek felkerekednek az emberek gyermekei ellen és az asszonyok ellen, mert õk maguk is azoktól származnak.
..."

Nos, valahonnan innen származtatható a Démon elnevezés. S mitöbb, a bukott angyalok be lettek zárva az idõk végezetéig.

Amnnyiben nem látod az ellentmondást Énok szavai és a te szavaid között, akkor légyszíves ne traktáld a többieket ellentmondásos hülyeségekkel.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Megpróbálom udvariasan elmagyarázni, nem miattad, a téma iránti tiszteletbõl.

Mond valamit neked a Kazár birodalom? Ott lettek a magyarok keresztények, még magyar püspökség is volt ott, kr. u. 600 körül. A pogány kazárok erõszakkal térítették a magyarokat??? Nem halt meg senki a pogány hite miatt, ezek kár vitatkozni.

Szent István király azt tette, amit tennie kellett. Létezik ma Magyarország, ezer év után? Létezik. Akkor pedig nincs vita, jól tette amit tett.

Koppány már más tészta, rajta példát statuált, hogy a többi seggfej is megértse. Nem a rendes magyar emberek miatt kellett felnégyelni, hanem az erõszakos kultúrájú, keletrõl velünk jött népségek miatt. Ennek ellenére szerintem hiba volt a királyi család tagjával így bánni, mert ez precedenst teremtett. Bár lehet, hogy életben hagyni, és bezárni, vagy számûzni veszélyes lett volna. Nem tudjuk, mi motiválta a döntésben, mindenesetre Koppányt tettéért a mai Amerikában is halálra itélték volna. Mivel akkor nem volt élõ közvetítés, gondolom így egyszerûbb volt tudatni az országgal...

Egyébként a korában ritka, írni-olvasni tudó európai uralkodó volt. Szent Imre hercegnek írt intelmeirõl bebizonyosodott, hogy õ maga fogalmazta, és ha nem is sajátkezûleg írta le, õ diktálta, latinul. Tudjuk hogy németül és görögül is folyékonyan beszélt, és gond nélkül írt. És mint a korabeli magyar elit tagjának, ismernie kellett a magyar rovásírást is, különben nem fogadták volna el uralkodónak, meg a hadijelentéseket és az okiratokat sem tudta volna elolvasni.

Tehát írt és olvasott magyar rovásírással, görögül, németül, latinul még egy irodalmi mûvet is kiadott a kezébõl. Irányította és megszervezte az országot, a törzsi viszonyokat figyelembe véve kialakította a megyerendszert, az érsekségeket, megvédett minket a külsõ, és a közénk furakodott ellenségtõl is, kivédte két birodalom támadásait, kiváló hadvezér volt, és jó gazdasági szakember is lehetett, vagy nem szégyellt hallgatni a pénzügyi tanácsadókra, mert stabil pénzrendszert vezetett be. A törvényeivel jól kiegyensúlyozta a magyar társadalmi csoportokat, megvédte az alsó népréteget, a fõurakat az ország védelmében érdekeltté tette. Megtette azt, amire ott és akkor egy ember képes lehetett.

Szerintem éljen szent István király <#worship>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

jajaja, okés, mondtam , lehet h nem igaz.
De mivan a többivel amit mondtam ?
És ne mindig ilyen maszlagot írj, hogy pál mondta meg béla meg géza...Az senkit nem érdekel. Bizonyítható emberek bizonyítható szövegét mond, ha már magadtól nem tudsz érdemben beszélni. És a Biblia nem bizonyíték.
Állandóan ez a sok süket szöveg. Xy ezt mondta, z meg amazt...Aztán fogalmad sincs róla, hogy tényleg így volt-e mert egyetlen könyben valahol ezt olvastad azt kész...áááh...

Tinman
Igen, ez így igaz... de a pogányokra erõszakkal rákényszerítették a kereszténységet. Mindenképpen hajoltak, vagy a király elõtt vagy a bakó elõtt.

Lehet szépíteni, lecsupaszítva pedig az a helyzet, hogy rengetegen haltak meg pusztán a pogány hitük miatt.
Egyébként egy nemes harcos, ha legyõzi ellenfelét, nem alázza meg a holttestet még azzal, hogy 4 részre vágatja, úgymond "megfélemlítés" gyanánt. Az idõ meg szépen mindent eltakar és csak a szépre és jóra emlékezünk <#pardon1>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

"A fosszíliákat azért tette Isten a földbe hogy próbára tegye velük a hitünket!" <#idiota>

Elég a mellébeszélésbõl, reagáljál szépen az #55-ös hosszászólásomra, kiváncsi vagyok a véleményedre <#hehe>

Dióhéjban:

Szent István korában a magyarok már keresztények voltak. Keleti rítusú keresztények ugyan, de akkor még nem volt egyházszakadás, ezért ez nem jelentett semmi különöset, István mindössze kialakította az egyházszervezetet.

Õ ugyanis apostoli király volt, és mint ilyen, az egyházban püspöki rangja volt, a szervezeti kialakítás nemcsak joga, de kötelessége is volt. Az egyház vezette az anyakönyveket, a telekkönyveket, adminisztrált, állami feladatokat látott el, a király pedig egyházi fõméltóság is volt, a papok a beosztottjai voltak.

A pogányok a besenyõk, kunok, stb. népek voltak, a lázadó fõurak õket használták a király ellen, mert nem találtak olyan becstelen magyart, aki királya ellen fordult volna. (mint a huszadik században: örmény szálasi, zsidó kun béla, stb.)

A magyarokat nem érintette semmilyen szempontból a kötelezõ tempomba járás, mert mentek õk anélkül is, de voltak még itt a már említett pogány népcsoportok is, akik az országban garázdálkodtak, ahelyett hogy beilleszkedtek volna, ha már a mi kenyerünket eszik (ez is ismerõs lehet, manapság még tanárokat is lincselnek)

Istvánt halála után a magyar országgyûlés avatta szentté (akkor létezett ilyen magyar jogi kategória), csak késõbb az egyház. Mivel ez a nagy egyházszakadás elõtt volt, Szent István király az oroszoknál is szentként tisztelt. István halála után volt egy kis zûr, mire megint stabilizálódott a királyság. Ha igazad lenne, és rossz király lett volna, utána nem avatták volna szentté, hanem utálták volna, és "rendszert váltottak" volna.

Dany007

Hatalmas tudatlanságról tettél tanubizonyságot! Nencsen semmiféle krisztusi tekercs! Meg semmi kõ meg iylesmi ahol IStent megatlálod! Ez ha jól rémlik valamiylen filmben volt! Játál templomba és mégsincsen Isten ismereted - ahogy mondod, ott nem lehet IStent megismerni!
Továbbá Van ész hit ahogy mondod, de ezzel nem találod meg IStent! Mert szívbõl indulnak ki a gondolatok és szivvel hisz az ember szájjal tesz tanubizonyságot!
Továbbá had állítsam magam elé pált aki azt mondta: Mert akiben benne van ISten szeretete abban az ISten is benne van, akiben pedig nincsen szeretet abban nincsen meg az ISten!

bvalek2 A Vatikánt emberek irányítják, kérlek tanulmányozd a vatikáni zsinatot, micsoda ellentmondásos rendelkezések vannak benne! Szégyen, hogy magukat keresztényeknek mondó emberek gyûlõlnek, áthágják ISten parancsolatait (mert nem is engedelmeskedhetnek nekik, mivel nem is ismerték meg Õt) ..De a KAtolikusokat is áldja meg ISten adjon nekik szabadulást a bálványimádásból, a különféle kegytárgyak használatától, adjon valóságos megtérést nekik és újjászületést!
Isten áldjon titeket és legyen irgalmas hozzátok, világosítsa meg szivetek és adjon békességet neketek!
kimondta és meglett. hmmm. akkor hogyan magyarázod például a dinoszauroszokat? 6000 évvel ezelõtt miért nem rohangáltak vidáman a paradicsomban a többi állattal? vagy õket már eleve úgy, kihalva, elásva találta ki a fõnök?

nem az a baj az ilyen fanatikusokkal, hogy ezeket a baromságokat szajkózzák, hanem az hogy nem tudják semmivel alátámasztani amit mondanak (múltkor pl valaki önönvízrõl mesélte hogy bizony egész földön nem volt egy csepp szárazföld sem, mert 40 nap alatt annyi esõ esett. pfff neki, jó tudni, bármikor újra megtörténhet 😛)

Sõt, a második Vatikáni Zsinat szerint azok akik nem vallásosak, sõt, más vallásuak, de Istennek tetszõ életet élnek (Jézus tanításának betartása, erkölcs, stb.) szintén a menybe jutnak. Azok pedig, akik milliókat adományoznak az egyháznak, minden vasárnap templomba járnak, de közben õk vezetik a helyi maffiát, pokolba kerülnek.

Természetesen nem csak jól viselkedésrõl van szó, amire egy értelmes ember magától is rájön, a katolikus világkép fontos része a teremtõ, aki kinyilatkoztatja magát a teremtményeinek, és olyan dolgokra hívja fel a figyelmüket, amire maguktól esetleg nem jönnének rá. Nyilván az ismeri jobban a világ törvényeit, aki elkövette õket.

Különben az Újszövetség szerint a Pokol nem egy hely, amit Isten a bûnösöknek teremtett, hanem egy olyan hely ahol Isten nincs ott. Azt, aki nem hallgat Istenre, Õ nem bünteti, hanem csak leveszi róla a kezét. Mintha azt mondaná, hogy "Ha ilyen jól megy nélkülem az életed, nyilván a halálod után sincs rám szükséged".

Templomba nem Istenért járunk, hanem magunkért. Az is egy közösség, és az ember közösségi lény. Isten olyan mint az anyukád/apukád, tedd ezt a mama kedvéért, azt meg a papa kedvéért. Valójában saját magadért kell megtenned, de egy kisgyerek ezt nem érti meg, ezért kell így fogalmazni neki. Én azért nem járok templomba, mert más városba költöztem, és még nem találtam közösséget, amihez tartozónak érzem magam (egyébként ezért tudnak a szekták nálunk terjedni. A vallás nélkül maradt embereket könnyû becsapni).

Félre ne értsétek a szóhasználatomat, agnosztikus vagyok, de hajlok arra, hogy a világ megismerhetõ, és mint lehetséges magyarázatot a világ dolgaira, a vallást sem vetem el. A Biblia egyébként is egy kultúrélmény, mint az Iliász, vagy az Gilgames eposz, aki mûvelt ember akar lenni, az elolvassa.

ahha. tehát annak hogy volt a nagy bumm, az univerzum egyszer csak lett, kevesebb értelme van minthogy volt egy isten, aki megteremtette az egész mindenséget, és arról persze hogy õ hogy lett, vagy honnan került ide, semmi. mert ha ráhúzzuk, hogy õ csak úgy volt, miért ne tehetnénk meg ugyanezt az univerzummal?

Nos, kedves Donsergioo. Engedd meg, hogy a jobb átláthatóság és közérthetõség érdekében pontokba szedve reagáljak hozzászólásaidra.

1. Tudom, én sem vagyok tökéletes, de én legalább törekszem arra, hogy akiknek írok, esélyt kapjanak arra, hogy megértsék mondandómat. Amit te írtál, abból csak nagy nehézségek árán lehet kihámozni mondandódat. Kérlek legközelebb fordíts több figyelmet a helyesírási szabályok betartására, és mondanivalódat valamilyen szinten tagold. Tudod azzal hogy ilyen pocsékul írsz, bizonyos szinten lejáratod a hozzád hasonlóan gondolkodókat is. És ezt ugye nem akarod?

2. "a Tudomány nem bizonyította be ISten létezését? - de nem is cáfolta! Viszont a Biblia egyértelmüen kijelenti, hogy minden Õ teremtett!" Tehát így is kell lennie. Mert amit a Biblia állít, az 100% hogy úgy is van. Erre mondhatnám azt, hogy amit a Gyûrûk Ura állít, az úgy is van. Vagy kitalálhatnék egy új Bibliát, és mondhatnám arra, hogy az a Szentírás, ami Isten kinyilatkoztatásait foglalja össze. "És Isten mondá Hektornak a piktornak: Kék legyen az ég, mely a mennyeket a földtõl elválasztja! És lõn az ég kék, midõn Hektor a piktor vevé Istentõl kapott festékesvedrét és pemzlijét, és azokkal az eget kékre festé. Majd az Úr mondá: A föld pedig legyen barnásfekete, és rajta állatok és növények milliói éljenek, visszhangozván az én dicsõségem! Vevé hát Piktor egy másik festékesvedret és önté annak sûrû barnásfekete festékét ki a földre. Midõn a föld színe mindenütt setét lett, vevé milliónyi mûanyag növényt és állatot, szétszórá azokat a földön. Majd Isten életet lehelé a mûanyagba. Eztán az Úr beállítá a mindenség mûködését, hogy a dolgok rendje tükrözze az õ végtelen bölcsességét." Szerintem így történt. A bizonyíték? Idézlek téged: "Nézd meg az eget, a földet, azokat a sok milliónyi fajt ami él a földön! Az egélsz világ ahogy beállította a mûködését!"

3. "Bocs fiuk, de Darvin nem csinál belõlem majmot!" Kérlek nézz utána két dolognak: a) hogy hogyan kell leírni Charles Darwin nevét b) hogy mirõl szól az evolúció elmélete. Mert kurvára nem arról, hogy valami "Darvin" majmot akar csinálni az emberbõl.

4. "ISten gondolatai magasabbak az ember gondolatainál és neveti az Úr akik vele perbe szállnak!" Az én gondolataim magasabbak a te gondolataidnál, és kinevetlek, ha velem perbe szállsz. Hahahahahahahhahaha! - ezt hogyan értékelnéd? Pökhendi lennék? Avagy beképzelt? A faszt! Miért ne mondhatnám én ezt, hiszen Isten az embert a maga hasonlatosságára alkotta, hogy zengje az õ dicsõségét. Az õ gondolatait kell követnem, ha megváltásra vágyom. Szóval Hahahahahahahahaha!!!! Lúzer vagy, ne pörlekedj velem te gyökér!

5. "magukat keresztényeknek mondó bálványimádó és szemvényvesztõ vallási hatalomnak" Te ha jól látom, magadat kereszténynek mondod. Ha jól sejtem, "imádod" Istent. Amint látom, jó sok összefüggéstelen dolgot hordasz össze, hogy összezavarj minket. Már csak a hatalom hiányzik, ugye?

6. "Mert pont ez a hit botránya, hogy ISten nem a világnak jelentette ki magát, hanem azoknak akik elfogadják Õt! De ISten országa itt van közöttetek. Nem látható módon jött el - emberi szívbõl - emberi szívbe!" Na, ez a két mondat még szimpatikus is, és ha nem Istennek neveznéd a "dolgot", még azt mondanám, egyet is értek veled. Az már más kérdés, hogy a Bibliában (gondolom én) Isten országát "kicsikét" jobbnak írták le. Biztos jó marketingesei vannak Istennek!

7. "Nem kell sokat várni pár év!" Oké, türelmesen várok. Amúgy hány éve mondták elõször, hogy nem kell sokat várni? Asszem nincs még kétezer éve, de úgy 1900-valahány biztos.

8. "A Bûn az engedetlenség, ami a test kívánságaiban van jelen!" Azt állítod, hogy Isten teremtette az embert. Isten gondolom olyannak teremtette az embert, amilyennek szerette volna, hogy legyen. Mivel mindenható, ezért gondolom sikerült is olyannak teremtenie. Tehát Isten olyannak teremtette az embert, hogy annak "kívánságai", vágyai legyenek, amik engedetlenségre, "bûnre" csábítják. A bûnt pedig Isten a pokolban való örök szenvedéssel jutalmazza. Vagyis Isten olyannak teremtette az embert, hogy nagy valószínûséggel az halála után a pokolban szenvedjen az idõk végezetéig. Köszönjük Isten, hogy ilyen nagylelkû voltál hozzánk! Végtelen jóságod ismét megnyilvánult!

9. "de van kegyelem ezért nem kell meghalnod!" Akkor üres a pokol és a Mennyország is? Akkor minek van? Ja tudom, Isten útjai kifürkészhetetlenek.

10. "Õ kijelntette jó elõre hogy mi a terve, veled, mi a terve a világgal" No és a szabad akarat? Ezekszerint Isten azért teremtett minket, hogy a terveit véghezvigyük? Rabszolgák vagyunk? Ingyen munkaerõ?

11. "Meg van írva, h ISten nem örûl a bûnös ember halálán! ISten szeret! Értsd meg aki ezzel mást mond az hazudik, nem ismerte meg IStent!" Ajaj, tovább bonyolódik a helyzet. Tehát Isten úgy teremtett minket, hogy nagy valószínûséggel bûnösek leszünk (ld. 8. pont). Viszont õ ennek nem örül. Akkor mi a fasznak teremtett minket ilyenné? Vagy miért nem változtat meg minket? Hatalmában lenne, nem? Isten szeret, de mégis a pokolra küld (örök szenvedés, kínok stb.), ha nem követed tíz parancsolatát. Isten szado-mazo?

12. "Ezért én most mindenkinek kívánom, hogy ismerje meg ISten hatalmas kegyelmét, szabadítását, gyógyítását!" Bazzeg akkor tényleg üres a pokol és soha nem kerül oda senki. Lehet paráználkodni meg minden! Zsír!

13. "De az viszont tudományosan bizonyított, hogy eddig egyetlen új faj sem jött létre a már meglévõekbõl!" Igen? Kérlek adj egy linket ehhez a bizonyításhoz, mert én errõl még nem hallottam, és nagyon nagyon kíváncsi lennék rá.

14. "Fajok között elõfordulhat h van szaporodás, mint pl: a Ló és a szamár - de ennek az utódja az öszvér bizony már nem képes a további szaporodásra!" Ezt hívják hibridnek. Egy (rossz) kiragadott példa nem bizonyít semmit.

15. "De ha a föld teremtményei között végignézel, bizony csak fajok pusztulását látni, újakat nem!" Igen, mert az evolúció nem 20 év alatt "hoz létre" új fajokat, hanem mondjuk húszezer év alatt az apró változások összessége már elegendõ ahhoz, hogy az "új lényt" már más fajhoz soroljuk. Valami olyasmire kell gondolni, mint a tipikus tyúk vagy tojás probléma. A tojás volt elõbb, amit nem tyúk, hanem a tyúk közvetlen elõdje tojt. Ami a tojásból kikelt, azt már tyúknak nevezhettük.

16. "Továbbá annak valószínûsége, hogy egy molekulákból (élettelen) anyagból egy élõ anyag keletkezzen 0 az esélye!" Ez megintcsak hülyeség és sarkítás. Hogyan definiálnád azt, hogy élõ anyag? Mikortól élõ egy "anyag"? Az aminosav már "él"? Egyelõre azt sem tudjuk, hogy a vírusok élõlénynek számítanak-e. Definíció kérdése az egész. Pl. bizonyos definíciók alapján maga a Biblia mint könyv is élõlénynek számítana. Az hogy 0 az esélye, az meg végképp baromság. A kvantumfizika kidolgozása óta tudjuk, hogy semminek sem 0 a valószínûsége. Képzeld, még annak is van egy nagyon csekély (de nem 0) valószínûsége, hogy a fél seggem a Plútón van. Tudom, nagyon nehéz elképzelni, meg abszurdnak tûnik, de ha megnézed ennek pontosan mennyi a valószínûsége, rájössz, hogy nem kell aggódni, valószínûleg az elkövetkezendõ akárhányezertrillió évben nem kerül a fél seggem a Plútóra, mert NAGYON csekély a valószínûsége. De nem nulla!
Az élet kialakulásának a valószínûsége is nagyon csekély, de nem nulla. Persze nagyobb a valószínûsége, mint annak hogy a Plútóra szarjak.

17. "A Legmodernebb technológiával sem képesek reprodukálni efféle feltételezéseket." Megintcsak hazugság. Laboratóriumokban a korai Föld környezetének reprodukálásával már sikerült szerves molekulákat létrehozni. És az csak néhány laboratórium néhány éves munkálya. A "Földnek" pedig több százmilló éve és négyzetkilométernyi felülete volt ugyanerre a kísérletre. Nem csoda, hogy sikerült neki...

18. "A Semmibõl állt elõ!" Ha nem volt semmi elõtte, akkor Isten hol a faszban volt?

19. "minden jó és tökéletes volt) De amikor a bûn belépet az ember életébe, ugyanúgy a jelenvaló látható világ is megromlott ezáltal." Ha MINDEN tökéletes és jó volt, hogy léphetett be a bûn az ember életébe? Ezt kérlek magyarázd el nekem.

20. "Nem érdemeljük meg, nekünk meg kellene halni, de mégis ISten életet akar adni mindjájunknak!" Miért is kéne meghalnunk? Ha úgy érzed, meg kell halnunk, kezdheted magaddal.

21. "ez csak egy gyenge próbálkozás mint anno Bábelnél a Sineár földjén" Akkor is volt már E-bay?

22. "Pont ez amit csinálnak emberek ez a lázadás , ez az engedetlenség és ez az ami kiváltja majd ISten ítéletét! De ma még kegyelem van! 😊" Nem elég, hogy Isten fenyegetõzik, még te is? Kibaszott egy zsarnok ez az Isten.

23. "Nézzétek az ATV-t 11:00 -tól!" Különben nem leszünk megváltva...

Nos, egyelõre ennyi jutott eszembe. Kérlek ha válaszolsz, hasonlóan pontokba szedve tedd meg, hogy átláthatóbb legyen. Köszi!
Tinman
Olvass ember... ennyire nem lehetsz kevés történelembõl, és leugatsz úgy, hogy meg sem magyarázod. <#levele>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Köhh köhh, torokköszörülés

Kína, India birodalom volt már akkor amikor a pocakos hitgyülis sámánod szerint az esõistenetek a világot teremtette. Kínában 6000 évvel ezelõtt 40-60 millió ember élt szervezett birodalomban, 7000 éve (vagy Te szerinted -1000 -ben, röhejes) Indiában az Indus-völgyi városokban már biztos volt betûírás, és valószínûleg sokkal korábban találták fel.

Ebben a világban a zsidóid kispályás drogdílerek a nagyok mellett...

Ránézek a Forbes 500-ra és zsidókat nem látok sehol. Amerikai, brit, holland protestáns fehér családok vezette olajcégeket, iparvállalatokat látok, Japán mamutcégeket, arab olajsejkeket, a kínaiak is nyomulnak, India felhalmozott aranykészletei felfoghatatlan méretûek. A szaúdi befolyás jelentõsen megnõtt Amerikában, már nagyobb a lobbierejük, mint Izraelnek. Izrael azért létezik, mert nekik is érdekük, a zsidó tank szaúdi olajjal üzemel.

Tudhatnád, hogy az arabok is Ábrahám örökösei. Ha ránézek a térképre, Izmáel leszármazottai többen vannak mint égen a csillag, nincs még egy nép, melynek ennyi hatalom és gazdagság lenne a kezében. Szerencsére Isten (a monda szerint) elintézte, hogy viszájkodjanak, mert ha összefognának, most arabul makognád, hogy Allah milyen hatalmas, kedves infidel.

A zsidók rohamosan fogynak, a világon, és Izraelen belül is, öröklött betegségek súlytják õket, kimagasló a terméketlen családok száma körükben. A zsinagógák üresen konganak, mert a pénzt választották Isten helyett, viszont a pénzbõl nem származik élet, csakis Istentõl. Ami történik velük, az nem büntetés, csak a tetteik következménye...

Halleluja!

A mondataidnak se külleme, se tartalma. Nem a mennyiség, hanem a minõség a fontos <#ejnye1>

Ezt nem tudtam! :o Olvastam, igen, de attól függetlenül még mindig úgy van a templomokban, hogy Isten teremtett stb stb stb ...

Amúgy nem ítélem el a jóoldalát. Mert tényleg jóra tanítja az embereket. Jártam én is vagy egy évig templomba rendszeressen. A mondanivalója tényleg szép és jó!
De nem szabad túlzásba esni...pokolra kerülsz meg hasonlók.
Tanítsák meg szépen, hogyan kell egymás mellett békében, boldogságban, igazságossan élni. Ennyi semmi több nem kell. Nem kell maszlag Istenrõl, meg Ádám és Éva, meg a bûnbeesés fája, meg az özönvíz, meg az armageddon meg az összes ilyen dolog.

Amire te is gondolsz, mint például a Hit gyülekezete, meg a szcientológia 90%, hogy a pénzre mennek. Volt pár távoli ismerõsöm, akik beléptek. Vállalkozók...És persze nem volt kötelezõ tizedet fizetni, de valamiért mégis rávették õket, és valamiért mégiscsak fiezetett. És valamiért kizárólag a gyülekezet tagjai közül vettek fel munkásokat...De ez csak egy példa a sokból.
Mind az ember gyengeségét, hiszékenységét használlják ki, hogy pénzt szerezzenek.

Ebben nem vagyok biztos, de valahol a holt tengeri tekercsek mellett, találtak egy un. "krisztus tekercseit" is. Ami állítólag Krisztus írása. A lényege, hogy leírta benne, hogya hithez nem kell templomba járás, nem kell adomány. Õ ott van a réten a fû alatt, a kövek alatt! Aki akarja megtalálja!
És ez a lényeg, ezt ezért nem verték nagy dobra, mert derékból kijelenti, hogy nincs szükség templomokra, se adakozásra, se püspökökre, se semmilyen egyházra ahhoz, hogy higgyjen az ember!
És ha ez tényleg igaz, akkor az fenekestül fordítja fel az egész keresztény egyházat. Mert ugye mindig azt mondták, hogy aki keresztény, annak keresztelkednie kell, templomba járni, gyónni, áldozni, meg kitudja még mi minden. Erre most kiderülne, hogy az egész csak biznisz! Teljessen fölösleges, mert már Krisztus is megírta, hogy a hithez nem kell se tempolba járni, se adakozni se áldozni se semmi !
A hit az ember agyában van! Vagy hisz vagy nem! És nem kell hozzá se templom se semmi, de Vidám Vasárnap meg fõleg nem !

Esküszöm visszafele fejlõdik az emberiség. Szomorú dolog ez, hogy a XXI. században egy ilyen visszamaradott, ókori, begyöpösödött dologról még mindig nem tudnak lemondani az emberek, mint a vallás. Az idióta, elmebeteg vallások miatt halnak meg ma is, és haltak meg eddig a legtöbben. Szent háború meg Isten akarata. Ha ez a sok barom (igen én barmozok, mert ezek azok) inkább a tudomány felé nyitott volna már ki tudja hol tartanánk.

bvalek2

Mi bajod a pénzel? Ábrahámot Isten igen gazdaggá tette! 😄 ISten népével sincs ez másként! Sõt Izrael is ábrhamának az örököse! 😄 ..nem véletlenûl, h a zsidók a világon a leggazdagabb emberek! 😄 ISten megtartja az Õ ígéretét, mert Õvé az arany, az ezüst és annak adja akinek akarja!
HAllelujah!
..gyenge mentegetõzés, mivel gyorsan írok, nem a mondat külleme, hanem a tartalma a fontos!

bvalek2 - Elõszõr is a szekta kifejezéssel nem vagy tisztában! Bibliai értelembe vett szekta szó azokra a csoportokra irányúl, akik nem Isten igéjén alapúlnak! Bocsáss meg de ez nem szekta!
Továbbá a Katolikus egyház nagyon rosszúl határozta meg a Bibliának a szerepét! Nem erkölcsi tanításokról van szó! Ha csak az lenne akkor az ember nem tudna megigazúlni, mert ezek az erkölcsi tanítások a mai világunkban nem, vagy csak nehezen kivitelezhetõek! Tehát maguk ellen beszélnek a Katolikus egyházfõi, mivel náluk van a legtöbb bûnöktõl megterheltetett egyházi személy! Ezt a média jól dokumentálja!
A Biblia a Toráktól kezdve Kr.e. 1500 évvel ezelött íródtak! és az elsõ századdal bezáróan (ami az Új szövetség, a korai kereszténységet kialakulásáig)
Bocs... azt hiszem megint tévedtél!
Nagyobb és kissebb tisztességesebb vallás? LOL! Jól mondod elõszõr is vallás - vagyis nincs élõ hitük IStennel kapocsolatban! Másodszor mind 1 kaptafára megy, vagyis liturgiák, lelki áhitat! DE MEg van írva ISten szellem, és Õt csak szellemben és Igazságban lehet imádni! - a 2 között oriási különbség van!
Továbbá, ha ez agymosás v. tömegpszihózis lenne, akkor a tudósok vallást alapítottak volna! - De tömeg méretekben nem képesek az emberek ezt elérni, ebbõl is látszik, h csak ISten képes ilyen beavatkozásra!

Tinman - NEm kell adakozni! Szabadon dönthetsz arról, h mivel áldozol IStennek! Minket nem kell h az állam finanszírozzon! De meg van írva ki minél többet vet, annál többet arat! Talán nem ismered a magvetõ példázatját??!! LEmerem fogadni, h nem is olvasol Bibliát! Akkor kérdem, honnan tudod mi ISten akarata? - honnan tudod mi a rád vonatkozó terve? ..mert nincsen más ahonnan megtudhatod! - HA arra vársz, h Õ szoljon hozzád akkor tévedsz, mert ISten mindent elmondott ezzel kapcsolatban, nem akar újat mondani most per pill. Továbbá honnan tudod, h ISten nem-e rajtam keresztûl szól-e hozzád? Hát tudd! Nem baromoztam le semmit, tiszteletben tartom másnak a gondolkodás módját, nem magam állítom a középpomtba, hanem egyedül IStennek adom a dicsõséget! Mert az Én IStenem (és bocs ha elõfordul, h kisbetüvel írom, de nem ez a lényeg) Ábrahám, Izsák, Jákob IStene - Izrael Istene, a Megváltó Jézus, a Vagyok, aki ott volt az égõ csipkebokórnál, Aki meglátogatta Ábrahámot, Aki megjelent Bálámnak, Aki Tûzoszloban és Füstfelhõben vezette ki Izraelt Egyiptomból, Aki a kijelentett Ige (a Logosz) Aki a testé lett IGE - Jézus! Õ az én IStenem, és ha te ezek után vádaskodsz szektázól, akkor bizony nincs meg benned ISten ismerete, de a legfontosabb ISten szeretete az AGAPE (amely feltételnélküli szeretet) és ez megint csak nem érzelmi kérdés!
Szóval a tudomámy nem egyoldalú! NEm csak oylan tudósok vannak akik a természetes folyamatokat vizsgálják és azt próbálják bebizonyítani, h ISten nem létezik! Vannak Bibliai igazságokat keresõ tudósok! Ilyen volt NEWTON, Ilyen volt PASCAL - aki ír az egyik könyvében arról, miként keresztelkedett meg és töltötte be ISten szelleme! Ichak Newton tudományos ismréveinek a 80% IStenrõl szól! ..az iskolába csak a fizikai törvényekkel kapcsolatos dolgokat tanulod meg... Az Iskolák csak az evoluciót tanítják, teremtés elmélet nincs!
A Vallásokról annyit, h mind Kr. után keletkeztek! Budha meghalt, Mohamed meghalt, Konfuncius meghalt, Egyiptom fáraói halottak - és nincs egy ember sem aki (nem ismerte meg Istent), h ne nyomorúltúl halt volna meg (betegségben, magányosan elhagyatva, szeretet nélkül) - Errõl ennyit a történelemnek a dicsõnek mondott történelmi személyek mindegyike nyomorult állapotban lévõ ember volt, mert nem ismerték meg Jézust aki életet ad! Õ az elsõ szeretet! Õ elöbb szeretett mindmyájunkat, még mielött az anyánk méhében megfogantunk volna!
Ezért az kívánom, h szülessetek újjá! Enélkül senki nem láthatja meg IStent!
LEhet bibliád, lehet ISten ismereted, lehet bármilyen vallásos, v lehet bármiylen hited, de aki nem születik újjá, az elkárhozik! Emberek fussatok az életetekért! Jézus hív benneteket! Jézus ma is él! Jézus szeret benneteket! Adjatok neki egy esélyt és Õ megígérte, hogy segít! Örök életet akar mindannyiotóknak adni!

Shalom veletek!
ui: nem írok többet mindenki tudja mi van a szive mélyén (homály - sötétség, megkeseredetség ..stb) Jézus a válasz mindenre! Higyjetek benne!

Ha Úgy érzed kedves olvasó, h a leírtak megérintette a szived, mond el a következõ imát velem együtt! Fogadd be azt a csodálatos személyt aki az életét letette neked, h te ne hallj meg! MErt aki segítségûl hívja Jézus nevét az megtartatik!

MEnnyei Atyám! Én itt állok most elötted! Kérlek IStenem bocsásd meg a bûneimet amellyet elkövettem ellened és embertársaim ellen. Hiszem, h a Fiad a Názáreti Jézus a Krisztus, aki eljött emberré lett, meghalt, majd harmad napon feltámadt! Hiszem IStenem, hogy te kegyelmes és bûnbocsátó ISten vagy aki eltörli az én álnokságomat és oylan messze veted az én bûneimet mint ég és a föld, mint napkelet, napnyugadtól! Kérlem téged Jézus ki most az atya jobbján ûlsz! Jöjj az én szívembe és legyél az én megváltóm. Elfogadlak téged Úrnak és Királynak! Köszönöm a bûnbocsánatot amit adtál, és kérlek adj örök életet és a te véred tisztítson meg engemet!

..most ha hittel elmondtad ezt az imát, biztos lehetsz benne, h Jézus válaszolt neked! Ahogy Õ ígérte az ajtód elött állok és kopogok! Ha kinyotod akkor bemegyek és veled vacsorázom!
Máshol: Veletek maradok mindennap a világ végezetéig.

Biztos lehetsz benne kedves olvasó, hogy Istennek nincs lehetetlen, h téged az anygi gondolból, vagy erkölcsi válságokból ki ne tudna hozni! Nekem megtette érted miért ne tenné meg?
Szeret az Úr téged!
ISten áldjon meg és kívánom mielöbb szüless újjá!

Shalom!
Csak a katolikus vallást ismerem belülrõl, elmondható róla, hogy lemondott errõl az aduászról, lásd #43-as hozzászólásomat. Teljesen visszaléptek attól, hogy természettudományos kijelentéseket tegyenek, kizárólag ar erkölcsi tanításra koncentrálnak.

A többi vallást csak érintõlegesen ismerem. Egyes szektákat nem is akarok megismerni, messzirõl bûzlik, hogy pénzcsinálásra hozták létre õket.

Theory: In science, a theory is a mathematical or logical explanation, or a testable model of the manner of interaction of a set of natural phenomena, capable of predicting future occurrences or observations of the same kind, and capable of being tested through experiment or otherwise falsified through empirical observation.

Magyarul:

A tudományban az elmélet egy matematikai vagy logikai magyarázata, vagy egy tesztelhetõ modellje a kölcsönhatások mikéntjének, illetve természeti jelenségek halmazának. Képes megjósolni hasonló jövõbeli történéseket vagy megfigyeléseket, és igazolható vagy cáfolható kísérletek vagy megfigyelések révén.

Ez a különbség a tudomány és a hit között. Általános iskola elsõ néhány fizikaóra anyaga... <#fejvakaras>

Az a gond, hogy mindezt a sok maszlagot egyetlen könyvbõl szedik.
Ha egy kvantumfizikai könyvrõl tudnál ennyit beszélni, akkor lehet, hogy másképp látnád a helyzetet.

WoHu jól írta le, sz.tem abban van a lényeg. Szinte az összes vallásnak, -de most maradjunk a hitgyülinél- van egy aduásza, jolly joker, amivel mindent meg lehet magyarázni. Hogy van az Isten, de persze õ csakúgy van mindig is volt, nemtudni honna, teremtette a világot meg mindent, de nemtudni hogyan, mert csak és kész ! Így tényleg bármit meg lehet magyarázni.
A tudomány meg a kutatók legalább kézzel fogható, vagy számításokkal igazolható elméletekkel tényekkel állnak elõ. De persze Istenben minden kézzel fogható nélkül kell hinni. Több ezer évvel ezelõtti dolgokat is megmagyaráz mindenféle bizonyíték nélkül. Mert persze, az a bizonyíték, hogy le van írva a Bibliában. Mert az szent és sérthetetlen, de azokat a dolgokat amiket leírt sem bizonyította még senki!

Történelembõl egyes, leülhetsz. <#falbav>

Hülyeségeket írni István királyról pedig külön kapitális böszmeség, nem csak a tudatlanságodat kürtölöd világgá, hanem meg is sértesz minket. <#gonosz3>

Ajánlom mindenkinek az általános iskolai történelem, fizika, biológiaórákat. Ha esetleg átaludtad volna õket, vedd elõ a könyveidet, ha nem hajítottad ki azóta a kukába...

Tinman
És mi lenne, ha nem csak beböffentenél egy mondatot, hanem ki is fejtenéd, hátha leborulok Friedmann elõtt.

Tinman
"amibõl ha bármelyiket is megszeged (és nem gyónod meg), a pokolra kerülsz,"
Dehogy kerülsz a pokolra. Ha már a kereszténység gyengeségeit firtatod, legalább ügyesebben tennéd. A keresztény vallásban, a megbocsátás a kulcsszó. Ha igazán megbánod a rossz tetted -nem elég ha elmondod a gyóntató papnak-, akkor nyerhetsz megbocsátást. Egy gyilkosnak is van esélye a kereszténység szerint, pontosan errõl szól a megbocsátás.

"Ha megdobnak kõvel, dobj vissza kennyérrel." Ezt sem értetted meg.
Ez nem arról szól, hogy ha vernek, adj egy kiló kenyeret vissza, vagy hagyd magad. Szó nincs róla! Ez arról szól, amirõl fentebb már regéltem... szintén a megbocsátásról, hogy ne menj rögtön a másik torkának, ha az elkövetett valamit ellened, hanem próbálj megbocsátani. Ez inkább az adok még egy esélyt elve.

A kereszténység egyébként nem lenne rossz, csak sajnos ilyen István királyok, keresztes hadjáratok, mozgássérültek elégetése, inkvizíció, minden áron a kereszténység terjesztése, pedofil vagy homokos papok, mocskos vérrel terítette be az egész egyházat.
De hát hiába, ahol ott az ember, ott csúnya dolgok is megesnek.

Persze manapság a fogyatékosok már az elsõ sorban ülnek pl. pápalátogatás alkalmával a Dawn-kórosok, de alig pár száz éve, elevenen égették el õket.

A híres államalapítónkról is köztudott, hogy komoly mennyiségû vérrel alkotta meg államunkat. Olvassatok csak utánna, úgy lógtak a pogányok a fákon, mint a kötözött sonka. És miért? Mert a táltosban hittek. Ergo azért haltak meg amiben hittek. Ejnye István, ejnye. Nem volt szép dolog a vármegye 4 sarkába elküldeni a pogány Koppány testrészeit sem... hát ilyen egy igaz keresztény?
Pöttyet félreértelmezte Jézus tanításait...

A hozzászólásod alapján fogalmad sincs hogy mirõl beszélsz. Akkor meg minek itélkezel fölötte?

OFF

donsergiooo: Vidám Vasárnapot mindenkinek! Nézzétek az ATV-t 11:00 -tól! Szerintem hanyagoljuk ezt a szektás elmebeteget...

/OFF

Vallás és Tudomány viszonyáról:

A katolikus egyház állásfoglalása szerint a Biblia nem tartalmaz természettudományos kijelentéseket, kizárólag erkölcsi tanításokat. II. János Pál pápa kismilliószor bocsánatot kért már az egyház összes vétkéért. Galileit is rehabilitálta, a Darwini evolúcióval kapcsolatban pedig kijelentette hogy az a tudomány dolga, az egyháznak semmi köze hozzá. Nekik Jézus üzenetét kell közvetíteni az emberek felé ennyi. A II. Vatikáni Zsinaton sok mindent elhatároztak, pl. azt is, hogy újra lefordítják a Bibliát, mert az addigi Vulgata Kr. u. 300-ból szármató szövegekrõl lett fordítva, de azóta olyan kéziratokat is találtak régészek, amik akkor íródtak, amikor még éltek egyes apostolok.

Beszélgettem egyszer Amerikából jött mormon hittérítõkkel, megkérdeztem õket, hogy szerintük mi az igazság, 6 nap alatt teremtették a világot és 6000 éves a Föld, vagy õsrobbanás történt, utána milliárd évekig evolúció. Erre õk azt válaszolták, hogy a hitük szerint Isten teremtette a világot, és benne minket is, de hogy hogyan csinálta, azt nem tudják, és nem is rájuk tartozik, hanem a tudósokra.

Lehetne még sorolni a felvilágosult keresztény, muzulmán, stb. gondolkodók véleményét. A fenti két bekezdés a példa arra, hogyan gondolkodik egy nagyobb, és egy kisebb tisztességes vallás. A hitük lényege az, hogy Istentõl származunk, és hogy nem csak megteremtett, aztán elhagyott minket, hanem erkölcsre is tanított minket, próféták, vagy a saját egyszülött fia által. Továbbá szabad akaratunk van, és szabad elménk, amivel nemcsak szabad, hanem kötelezõ is gondolkodni, és a világot kutatni.

Elmebeteg fanatikus szekták is vannak persze, amik megpróbálják agymosással irányítani a beszervezett szerencsétlenek minden gondolatát, erre donsergiooo az élõ példa...

Tinman
Vidám vasárnap... na hagyjál már te is a baromságaiddal. A vallás és a hit két külön dolog, a maradi begyöppösödött szellemi vakságban szenvedõknek persze egy és ugyan az.
Egyáltalán nem kell ahhoz, 20 ezreseket a mosolyvasárnapon a perselybe szórnod, hogy legyen hited, meg úgy élj, hogy az emberhez méltó legyen. Ez számít, meg a tetteid, a többi csak duma, félrevezetés, lelki ópium.
Tele van ellentmondásokkal az összes vallás, mivel mind földi halandó mûve. Néhány vallás sokkal rosszabb, mint a tudomány (pl. szcientológia).

Tinman
Még mindig hihetõbb, mint az, hogy kezdetben volt a nagy semmi, az üresség, de még vákuum sem, mert az is valami. Se fény nem volt, sem pedig sötétség.

És akkor jött a nagy bumm. És akkor hirtelen egy gombostûhegyni anyag felrobbant és elkezdett iszonyatos sebességgel tágulni és hipp-hopp létrejött az univerzum. Aztán a nagyobb darabok sokat, nagyon sokat ütköztek és létrejöttek a bolygók. Mert az Univerzum az folyamatosan tágul, aztán egyszer majd újra összeroskad... jajjjj <#wow2> Ahogy így írom, erõsen röhögi támadt kedvem...

Nektek is van Istenetek, a tudomány. Az a gáz, ahogy a hívõk sem képesek megmagyarázni dolgokat úgy ti is csak röhelyes elméleteket gyártatok. Ettõl függetlenül a tudomány sok mindre választ, sõt jó válaszokat ad, de mindent a tudomány sem képes megmagyarázni.

Ennél még az UFO elmélet is hihetõbb.

Tinman
Mondod te, aki az Isten szót kisbetûvel irogatja, fõleg úgy, hogy mondat elején álló szó elsõ kezdõbetûje <#levele>

Isten szavával teremtette a világmindenséget! Õ kimondta és meglett! A Semmibõl állt elõ! Továbbá ne materiális módon gondolkodj, mert az amit látsz az mulandó, az amit látsz nem a teljes valóság! (hiszen van szellemi valóság is) Isten 6000 évvel ezelött az ember teremtésével befejezte az alkotó munkáját! (ahogy írva van: minden jó és tökéletes volt) De amikor a bûn belépet az ember életébe, ugyanúgy a jelenvaló látható világ is megromlott ezáltal. Isten azért megigérte, hjogy új világot, új eget, új földet fog teremteni azoknak akik hisznek benne! Ez a világ is személyközpontú! Mikor Isten meghatározta a mélységeket, a hosszúságokat (ahogy a Biblia írja - mert a Biblia Isten szelleme álltal kinyilatkoztatott igazságokat tartalmazza - nem pedig emberekét), beállította a jelenvaló világ törvényeit akkor azt írja a zsoltáros, hogy mikor mindezeket alkotta a teremtõ, akkor jelenvoltam és kézmûvesként játszav segítettem IStennek. (Természetesen tudjuk, h nem maga a zsoltáros volt ott, hanem ISten szelleme jelentette ki ezt arról a személyrõl, aki a Vagyok. (ez volt a neve a Kezdet és a Vég - Õ benne teremtetett mindenek és Õ érte, mert Õ az Atyának a gyönyörûsége) - És Õ rajta és az áldozatán keresztûl néz az Atya minket ezért hallgat meg minket ISten. És mindez kegyelmebõl, ISten szeretetébõl, nem pedig a te elért eredményeidtõl, tudásodtól, vagy mert megérdemelnéd! NEm! Nem érdemeljük meg, nekünk meg kellene halni, de mégis ISten életet akar adni mindjájunknak! ...és mégis Isten újjá teremt mindent!
Minden amit ISten mondott beteljesedik! ..egy vesszõ és egy pontocska sem tünik el belõle!
De akik hisznek benne oylanná válnak mint Õ és valóban egy új faj fog létrejönni az Ádámi és a Krisztusi fajból! Ezzel nem azt akarom mondani, h az ember ISten lesz nem! Isten partnerként, fiaként kezeli azt akik elfogadják Jézust személyes megváltójuknak!
Isten eladó? -ez csak egy gyenge próbálkozás mint anno Bábelnél a Sineár földjén (lázadás földje) Pont ez amit csinálnak emberek ez a lázadás , ez az engedetlenség és ez az ami kiváltja majd ISten ítéletét! De ma még kegyelem van! 😊
Akarjatok élni (de ne tévesszétek össze a biológiai életet a szellemi élettel) Mert ha valki elhagyaj a testét(ISten által kijelõlt helyre kerûl - vagy a menybe v. a pokolba kerûl! Nincsen lélekvándorlás, az ember nem jönn vissza ha egyszer kileheli a lelkét - MErt ISten azt mondta mikor vétkezett az ember, h megbántam, h Õt teremtettem, ezért az én Szellemem ne maradjon a testében örökké mert porból készítetett) Jézus az egyetlen név amelyben megtartatásunk van! Õ nem ember h hazudjon, és ha igaz szívvel keresitek Õ válaszolni fog!
Vidám Vasárnapot mindenkinek! Nézzétek az ATV-t 11:00 -tól!
Shalom veletek!
mi az hogy eddig egyetlen új faj sem jött létre???
az egy dolog hogy ezt a maszlagot beveszed és még terjeszted is, de legyen, neked bejött, biztos átsegített néhány nehéz idõszakon az életedben a hit, ízlések és pofonok.
de könyörgöm ezt ne keverd már a tudománnyal!! szóval szerinted egyszer csak lett a föld, mert valaki magasabbrendû úgy akarta és megteremtette, állatokkal mindenestül. és azóta nem jöttek létre új fajok? vagy mégis hogy érted ezt?

isten eladó ebayen!!!

menjetek licitálni!!!

Minden hívõnek kívánok karácsonyra magyar helyesírási kéziszótárt, mert ezt a helyesírást nincs olyan isten, aki megbocsátja...
http://www.videoplayer.hu/videos/play/116700
oh bocsi h beindultam!

De az viszont tudományosan bizonyított, hogy eddig egyetlen új faj sem jött létre a már meglévõekbõl! Fajok között elõfordulhat h van szaporodás, mint pl: a Ló és a szamár - de ennek az utódja az öszvér bizony már nem képes a további szaporodásra! De pl: a Kutya megint egy faj, ha német juhész vagy tacskó is.
De ha a föld teremtményei között végignézel, bizony csak fajok pusztulását látni, újakat nem! Továbbá annak valószínûsége, hogy egy molekulákból (élettelen) anyagból egy élõ anyag keletkezzen 0 az esélye!
A Legmodernebb technológiával sem képesek reprodukálni efféle feltételezéseket.
Ez az egész világ mint mondtam egy magasabb rendû élõlénynek az alkotása ..Istené!
Idézet: ""Ha megdobnak kõvel, dobd vissza kenyérrel"" - ezt azthisztem te mondod Iylen nincs a Bibliában -Jézus se mondott ilyet! - nézz utána! A 10parancsolat maga a törvény ami valóban útmutatás, de ez azért adatott mert hit által igazúl meg az ember, nem pedig törvény által! A Bûn az engedetlenség, ami a test kívánságaiban van jelen! NEm nehéz bûn nélkül élni ha Istennel valóságos és személyes kapcsolatod van! Továbbá kedves
WoHu Isten igani maga a szeretet (és ez nem érzelmi kérdés)! Õ az egyetlen fiát odaadta érted, h te élhess és ne hallj meg! Mert nincsen semmi más ami elválaszt IStentõl csak a BÛN! - de van kegyelem ezért nem kell meghalnod!
Isten útjai nem kifürkészhetetlenek - Õ kijelntette jó elõre hogy mi a terve, veled, mi a terve a világgal ..stb. - ez megint csak abból fakad, hogy nem tudod ISten tervét az életetdbe! Meg van írva, h ISten nem örûl a bûnös ember halálán! ISten szeret! Értsd meg aki ezzel mást mond az hazudik, nem ismerte meg IStent!
Nézzd! Jézus ezt mondta: Elétekbe adtam az Életet és a Halált! Válasszatok! -ez ennyire egyszerû! ISten akarja hogy ÉLJ! -de rajtad ál, hogy elfogadod-e Jézust személyes megváltódnak vagy nem! ..ha nem az a te dolgod ..egyszer minden ember számot fog adni cselekedeteirõl- Igen te is DANY007!
Nem tudja az ember magát üdvözíteni, nem fogsz világosságra jutni! Budha különben is maga állította hogy Õ miylen Bûnös ember volt!
Jézus meg nem vallásalapító -hanem az IStennek a fia!
És közlöm veletek mit Üzen nektek! - Higyjetek bennem és aki bennem hisz nem fog halált látni! Ezt a parancsolatot adta, hogy szeresd felebarátodat mint te magadat! Ezért én most mindenkinek kívánom, hogy ismerje meg ISten hatalmas kegyelmét, szabadítását, gyógyítását! Õ a válasz mindenkinek!
Békesség veletek!

ui: Jézus neve azt jelenti, h SZABADÍTÓ!