• WoHu
    Nos, kedves Donsergioo. Engedd meg, hogy a jobb átláthatóság és közérthetőség érdekében pontokba szedve reagáljak hozzászólásaidra.

1. Tudom, én sem vagyok tökéletes, de én legalább törekszem arra, hogy akiknek írok, esélyt kapjanak arra, hogy megértsék mondandómat. Amit te írtál, abból csak nagy nehézségek árán lehet kihámozni mondandódat. Kérlek legközelebb fordíts több figyelmet a helyesírási szabályok betartására, és mondanivalódat valamilyen szinten tagold. Tudod azzal hogy ilyen pocsékul írsz, bizonyos szinten lejáratod a hozzád hasonlóan gondolkodókat is. És ezt ugye nem akarod?

2. "a Tudomány nem bizonyította be ISten létezését? - de nem is cáfolta! Viszont a Biblia egyértelmüen kijelenti, hogy minden Ő teremtett!" Tehát így is kell lennie. Mert amit a Biblia állít, az 100% hogy úgy is van. Erre mondhatnám azt, hogy amit a Gyűrűk Ura állít, az úgy is van. Vagy kitalálhatnék egy új Bibliát, és mondhatnám arra, hogy az a Szentírás, ami Isten kinyilatkoztatásait foglalja össze. "És Isten mondá Hektornak a piktornak: Kék legyen az ég, mely a mennyeket a földtől elválasztja! És lőn az ég kék, midőn Hektor a piktor vevé Istentől kapott festékesvedrét és pemzlijét, és azokkal az eget kékre festé. Majd az Úr mondá: A föld pedig legyen barnásfekete, és rajta állatok és növények milliói éljenek, visszhangozván az én dicsőségem! Vevé hát Piktor egy másik festékesvedret és önté annak sűrű barnásfekete festékét ki a földre. Midőn a föld színe mindenütt setét lett, vevé milliónyi műanyag növényt és állatot, szétszórá azokat a földön. Majd Isten életet lehelé a műanyagba. Eztán az Úr beállítá a mindenség működését, hogy a dolgok rendje tükrözze az ő végtelen bölcsességét." Szerintem így történt. A bizonyíték? Idézlek téged: "Nézd meg az eget, a földet, azokat a sok milliónyi fajt ami él a földön! Az egélsz világ ahogy beállította a működését!"

3. "Bocs fiuk, de Darvin nem csinál belőlem majmot!" Kérlek nézz utána két dolognak: a) hogy hogyan kell leírni Charles Darwin nevét b) hogy miről szól az evolúció elmélete. Mert kurvára nem arról, hogy valami "Darvin" majmot akar csinálni az emberből.

4. "ISten gondolatai magasabbak az ember gondolatainál és neveti az Úr akik vele perbe szállnak!" Az én gondolataim magasabbak a te gondolataidnál, és kinevetlek, ha velem perbe szállsz. Hahahahahahahhahaha! - ezt hogyan értékelnéd? Pökhendi lennék? Avagy beképzelt? A faszt! Miért ne mondhatnám én ezt, hiszen Isten az embert a maga hasonlatosságára alkotta, hogy zengje az ő dicsőségét. Az ő gondolatait kell követnem, ha megváltásra vágyom. Szóval Hahahahahahahahaha!!!! Lúzer vagy, ne pörlekedj velem te gyökér!

5. "magukat keresztényeknek mondó bálványimádó és szemvényvesztő vallási hatalomnak" Te ha jól látom, magadat kereszténynek mondod. Ha jól sejtem, "imádod" Istent. Amint látom, jó sok összefüggéstelen dolgot hordasz össze, hogy összezavarj minket. Már csak a hatalom hiányzik, ugye?

6. "Mert pont ez a hit botránya, hogy ISten nem a világnak jelentette ki magát, hanem azoknak akik elfogadják Őt! De ISten országa itt van közöttetek. Nem látható módon jött el - emberi szívből - emberi szívbe!" Na, ez a két mondat még szimpatikus is, és ha nem Istennek neveznéd a "dolgot", még azt mondanám, egyet is értek veled. Az már más kérdés, hogy a Bibliában (gondolom én) Isten országát "kicsikét" jobbnak írták le. Biztos jó marketingesei vannak Istennek!

7. "Nem kell sokat várni pár év!" Oké, türelmesen várok. Amúgy hány éve mondták először, hogy nem kell sokat várni? Asszem nincs még kétezer éve, de úgy 1900-valahány biztos.

8. "A Bűn az engedetlenség, ami a test kívánságaiban van jelen!" Azt állítod, hogy Isten teremtette az embert. Isten gondolom olyannak teremtette az embert, amilyennek szerette volna, hogy legyen. Mivel mindenható, ezért gondolom sikerült is olyannak teremtenie. Tehát Isten olyannak teremtette az embert, hogy annak "kívánságai", vágyai legyenek, amik engedetlenségre, "bűnre" csábítják. A bűnt pedig Isten a pokolban való örök szenvedéssel jutalmazza. Vagyis Isten olyannak teremtette az embert, hogy nagy valószínűséggel az halála után a pokolban szenvedjen az idők végezetéig. Köszönjük Isten, hogy ilyen nagylelkű voltál hozzánk! Végtelen jóságod ismét megnyilvánult!

9. "de van kegyelem ezért nem kell meghalnod!" Akkor üres a pokol és a Mennyország is? Akkor minek van? Ja tudom, Isten útjai kifürkészhetetlenek.

10. "Ő kijelntette jó előre hogy mi a terve, veled, mi a terve a világgal" No és a szabad akarat? Ezekszerint Isten azért teremtett minket, hogy a terveit véghezvigyük? Rabszolgák vagyunk? Ingyen munkaerő?

11. "Meg van írva, h ISten nem örűl a bűnös ember halálán! ISten szeret! Értsd meg aki ezzel mást mond az hazudik, nem ismerte meg IStent!" Ajaj, tovább bonyolódik a helyzet. Tehát Isten úgy teremtett minket, hogy nagy valószínűséggel bűnösek leszünk (ld. 8. pont). Viszont ő ennek nem örül. Akkor mi a fasznak teremtett minket ilyenné? Vagy miért nem változtat meg minket? Hatalmában lenne, nem? Isten szeret, de mégis a pokolra küld (örök szenvedés, kínok stb.), ha nem követed tíz parancsolatát. Isten szado-mazo?

12. "Ezért én most mindenkinek kívánom, hogy ismerje meg ISten hatalmas kegyelmét, szabadítását, gyógyítását!" Bazzeg akkor tényleg üres a pokol és soha nem kerül oda senki. Lehet paráználkodni meg minden! Zsír!

13. "De az viszont tudományosan bizonyított, hogy eddig egyetlen új faj sem jött létre a már meglévőekből!" Igen? Kérlek adj egy linket ehhez a bizonyításhoz, mert én erről még nem hallottam, és nagyon nagyon kíváncsi lennék rá.

14. "Fajok között előfordulhat h van szaporodás, mint pl: a Ló és a szamár - de ennek az utódja az öszvér bizony már nem képes a további szaporodásra!" Ezt hívják hibridnek. Egy (rossz) kiragadott példa nem bizonyít semmit.

15. "De ha a föld teremtményei között végignézel, bizony csak fajok pusztulását látni, újakat nem!" Igen, mert az evolúció nem 20 év alatt "hoz létre" új fajokat, hanem mondjuk húszezer év alatt az apró változások összessége már elegendő ahhoz, hogy az "új lényt" már más fajhoz soroljuk. Valami olyasmire kell gondolni, mint a tipikus tyúk vagy tojás probléma. A tojás volt előbb, amit nem tyúk, hanem a tyúk közvetlen elődje tojt. Ami a tojásból kikelt, azt már tyúknak nevezhettük.

16. "Továbbá annak valószínűsége, hogy egy molekulákból (élettelen) anyagból egy élő anyag keletkezzen 0 az esélye!" Ez megintcsak hülyeség és sarkítás. Hogyan definiálnád azt, hogy élő anyag? Mikortól élő egy "anyag"? Az aminosav már "él"? Egyelőre azt sem tudjuk, hogy a vírusok élőlénynek számítanak-e. Definíció kérdése az egész. Pl. bizonyos definíciók alapján maga a Biblia mint könyv is élőlénynek számítana. Az hogy 0 az esélye, az meg végképp baromság. A kvantumfizika kidolgozása óta tudjuk, hogy semminek sem 0 a valószínűsége. Képzeld, még annak is van egy nagyon csekély (de nem 0) valószínűsége, hogy a fél seggem a Plútón van. Tudom, nagyon nehéz elképzelni, meg abszurdnak tűnik, de ha megnézed ennek pontosan mennyi a valószínűsége, rájössz, hogy nem kell aggódni, valószínűleg az elkövetkezendő akárhányezertrillió évben nem kerül a fél seggem a Plútóra, mert NAGYON csekély a valószínűsége. De nem nulla!
    Az élet kialakulásának a valószínűsége is nagyon csekély, de nem nulla. Persze nagyobb a valószínűsége, mint annak hogy a Plútóra szarjak.

17. "A Legmodernebb technológiával sem képesek reprodukálni efféle feltételezéseket." Megintcsak hazugság. Laboratóriumokban a korai Föld környezetének reprodukálásával már sikerült szerves molekulákat létrehozni. És az csak néhány laboratórium néhány éves munkálya. A "Földnek" pedig több százmilló éve és négyzetkilométernyi felülete volt ugyanerre a kísérletre. Nem csoda, hogy sikerült neki...

18. "A Semmiből állt elő!" Ha nem volt semmi előtte, akkor Isten hol a faszban volt?

19. "minden jó és tökéletes volt) De amikor a bűn belépet az ember életébe, ugyanúgy a jelenvaló látható világ is megromlott ezáltal." Ha MINDEN tökéletes és jó volt, hogy léphetett be a bűn az ember életébe? Ezt kérlek magyarázd el nekem.

20. "Nem érdemeljük meg, nekünk meg kellene halni, de mégis ISten életet akar adni mindjájunknak!" Miért is kéne meghalnunk? Ha úgy érzed, meg kell halnunk, kezdheted magaddal.

21. "ez csak egy gyenge próbálkozás mint anno Bábelnél a Sineár földjén" Akkor is volt már E-bay?

22. "Pont ez amit csinálnak emberek ez a lázadás , ez az engedetlenség és ez az ami kiváltja majd ISten ítéletét! De ma még kegyelem van! :)" Nem elég, hogy Isten fenyegetőzik, még te is? Kibaszott egy zsarnok ez az Isten.

23. "Nézzétek az ATV-t 11:00 -tól!" Különben nem leszünk megváltva...

Nos, egyelőre ennyi jutott eszembe. Kérlek ha válaszolsz, hasonlóan pontokba szedve tedd meg, hogy átláthatóbb legyen. Köszi!