• Dany007
    Ezt nem tudtam! :o Olvastam, igen, de attól függetlenül még mindig úgy van a templomokban, hogy Isten teremtett stb stb stb ...

Amúgy nem ítélem el a jóoldalát. Mert tényleg jóra tanítja az embereket. Jártam én is vagy egy évig templomba rendszeressen. A mondanivalója tényleg szép és jó!
    De nem szabad túlzásba esni...pokolra kerülsz meg hasonlók.
    Tanítsák meg szépen, hogyan kell egymás mellett békében, boldogságban, igazságossan élni. Ennyi semmi több nem kell. Nem kell maszlag Istenről, meg Ádám és Éva, meg a bűnbeesés fája, meg az özönvíz, meg az armageddon meg az összes ilyen dolog.

Amire te is gondolsz, mint például a Hit gyülekezete, meg a szcientológia 90%, hogy a pénzre mennek. Volt pár távoli ismerősöm, akik beléptek. Vállalkozók...És persze nem volt kötelező tizedet fizetni, de valamiért mégis rávették őket, és valamiért mégiscsak fiezetett. És valamiért kizárólag a gyülekezet tagjai közül vettek fel munkásokat...De ez csak egy példa a sokból.
    Mind az ember gyengeségét, hiszékenységét használlják ki, hogy pénzt szerezzenek.

Ebben nem vagyok biztos, de valahol a holt tengeri tekercsek mellett, találtak egy un. "krisztus tekercseit" is. Ami állítólag Krisztus írása. A lényege, hogy leírta benne, hogya hithez nem kell templomba járás, nem kell adomány. Ő ott van a réten a fű alatt, a kövek alatt! Aki akarja megtalálja!
    És ez a lényeg, ezt ezért nem verték nagy dobra, mert derékból kijelenti, hogy nincs szükség templomokra, se adakozásra, se püspökökre, se semmilyen egyházra ahhoz, hogy higgyjen az ember!
    És ha ez tényleg igaz, akkor az fenekestül fordítja fel az egész keresztény egyházat. Mert ugye mindig azt mondták, hogy aki keresztény, annak keresztelkednie kell, templomba járni, gyónni, áldozni, meg kitudja még mi minden. Erre most kiderülne, hogy az egész csak biznisz! Teljessen fölösleges, mert már Krisztus is megírta, hogy a hithez nem kell se tempolba járni, se adakozni se áldozni se semmi !
    A hit az ember agyában van! Vagy hisz vagy nem! És nem kell hozzá se templom se semmi, de Vidám Vasárnap meg főleg nem !