• donsergiooo
    ..gyenge mentegetőzés, mivel gyorsan írok, nem a mondat külleme, hanem a tartalma a fontos!

bvalek2 - Előszőr is a szekta kifejezéssel nem vagy tisztában! Bibliai értelembe vett szekta szó azokra a csoportokra irányúl, akik nem Isten igéjén alapúlnak! Bocsáss meg de ez nem szekta!
    Továbbá a Katolikus egyház nagyon rosszúl határozta meg a Bibliának a szerepét! Nem erkölcsi tanításokról van szó! Ha csak az lenne akkor az ember nem tudna megigazúlni, mert ezek az erkölcsi tanítások a mai világunkban nem, vagy csak nehezen kivitelezhetőek! Tehát maguk ellen beszélnek a Katolikus egyházfői, mivel náluk van a legtöbb bűnöktől megterheltetett egyházi személy! Ezt a média jól dokumentálja!
    A Biblia a Toráktól kezdve Kr.e. 1500 évvel ezelött íródtak! és az első századdal bezáróan (ami az Új szövetség, a korai kereszténységet kialakulásáig)
    Bocs... azt hiszem megint tévedtél!
    Nagyobb és kissebb tisztességesebb vallás? LOL! Jól mondod előszőr is vallás - vagyis nincs élő hitük IStennel kapocsolatban! Másodszor mind 1 kaptafára megy, vagyis liturgiák, lelki áhitat! DE MEg van írva ISten szellem, és Őt csak szellemben és Igazságban lehet imádni! - a 2 között oriási különbség van!
    Továbbá, ha ez agymosás v. tömegpszihózis lenne, akkor a tudósok vallást alapítottak volna! - De tömeg méretekben nem képesek az emberek ezt elérni, ebből is látszik, h csak ISten képes ilyen beavatkozásra!

Tinman - NEm kell adakozni! Szabadon dönthetsz arról, h mivel áldozol IStennek! Minket nem kell h az állam finanszírozzon! De meg van írva ki minél többet vet, annál többet arat! Talán nem ismered a magvető példázatját??!! LEmerem fogadni, h nem is olvasol Bibliát! Akkor kérdem, honnan tudod mi ISten akarata? - honnan tudod mi a rád vonatkozó terve? ..mert nincsen más ahonnan megtudhatod! - HA arra vársz, h Ő szoljon hozzád akkor tévedsz, mert ISten mindent elmondott ezzel kapcsolatban, nem akar újat mondani most per pill. Továbbá honnan tudod, h ISten nem-e rajtam keresztűl szól-e hozzád? Hát tudd! Nem baromoztam le semmit, tiszteletben tartom másnak a gondolkodás módját, nem magam állítom a középpomtba, hanem egyedül IStennek adom a dicsőséget! Mert az Én IStenem (és bocs ha előfordul, h kisbetüvel írom, de nem ez a lényeg) Ábrahám, Izsák, Jákob IStene - Izrael Istene, a Megváltó Jézus, a Vagyok, aki ott volt az égő csipkebokórnál, Aki meglátogatta Ábrahámot, Aki megjelent Bálámnak, Aki Tűzoszloban és Füstfelhőben vezette ki Izraelt Egyiptomból, Aki a kijelentett Ige (a Logosz) Aki a testé lett IGE - Jézus! Ő az én IStenem, és ha te ezek után vádaskodsz szektázól, akkor bizony nincs meg benned ISten ismerete, de a legfontosabb ISten szeretete az AGAPE (amely feltételnélküli szeretet) és ez megint csak nem érzelmi kérdés!
    Szóval a tudomámy nem egyoldalú! NEm csak oylan tudósok vannak akik a természetes folyamatokat vizsgálják és azt próbálják bebizonyítani, h ISten nem létezik! Vannak Bibliai igazságokat kereső tudósok! Ilyen volt NEWTON, Ilyen volt PASCAL - aki ír az egyik könyvében arról, miként keresztelkedett meg és töltötte be ISten szelleme! Ichak Newton tudományos ismréveinek a 80% IStenről szól! ..az iskolába csak a fizikai törvényekkel kapcsolatos dolgokat tanulod meg... Az Iskolák csak az evoluciót tanítják, teremtés elmélet nincs!
    A Vallásokról annyit, h mind Kr. után keletkeztek! Budha meghalt, Mohamed meghalt, Konfuncius meghalt, Egyiptom fáraói halottak - és nincs egy ember sem aki (nem ismerte meg Istent), h ne nyomorúltúl halt volna meg (betegségben, magányosan elhagyatva, szeretet nélkül) - Erről ennyit a történelemnek a dicsőnek mondott történelmi személyek mindegyike nyomorult állapotban lévő ember volt, mert nem ismerték meg Jézust aki életet ad! Ő az első szeretet! Ő elöbb szeretett mindmyájunkat, még mielött az anyánk méhében megfogantunk volna!
    Ezért az kívánom, h szülessetek újjá! Enélkül senki nem láthatja meg IStent!
    LEhet bibliád, lehet ISten ismereted, lehet bármilyen vallásos, v lehet bármiylen hited, de aki nem születik újjá, az elkárhozik! Emberek fussatok az életetekért! Jézus hív benneteket! Jézus ma is él! Jézus szeret benneteket! Adjatok neki egy esélyt és Ő megígérte, hogy segít! Örök életet akar mindannyiotóknak adni!

Shalom veletek!
    ui: nem írok többet mindenki tudja mi van a szive mélyén (homály - sötétség, megkeseredetség ..stb) Jézus a válasz mindenre! Higyjetek benne!

Ha Úgy érzed kedves olvasó, h a leírtak megérintette a szived, mond el a következő imát velem együtt! Fogadd be azt a csodálatos személyt aki az életét letette neked, h te ne hallj meg! MErt aki segítségűl hívja Jézus nevét az megtartatik!

MEnnyei Atyám! Én itt állok most elötted! Kérlek IStenem bocsásd meg a bűneimet amellyet elkövettem ellened és embertársaim ellen. Hiszem, h a Fiad a Názáreti Jézus a Krisztus, aki eljött emberré lett, meghalt, majd harmad napon feltámadt! Hiszem IStenem, hogy te kegyelmes és bűnbocsátó ISten vagy aki eltörli az én álnokságomat és oylan messze veted az én bűneimet mint ég és a föld, mint napkelet, napnyugadtól! Kérlem téged Jézus ki most az atya jobbján űlsz! Jöjj az én szívembe és legyél az én megváltóm. Elfogadlak téged Úrnak és Királynak! Köszönöm a bűnbocsánatot amit adtál, és kérlek adj örök életet és a te véred tisztítson meg engemet!

..most ha hittel elmondtad ezt az imát, biztos lehetsz benne, h Jézus válaszolt neked! Ahogy Ő ígérte az ajtód elött állok és kopogok! Ha kinyotod akkor bemegyek és veled vacsorázom!
    Máshol: Veletek maradok mindennap a világ végezetéig.

Biztos lehetsz benne kedves olvasó, hogy Istennek nincs lehetetlen, h téged az anygi gondolból, vagy erkölcsi válságokból ki ne tudna hozni! Nekem megtette érted miért ne tenné meg?
    Szeret az Úr téged!
    ISten áldjon meg és kívánom mielöbb szüless újjá!

Shalom!