donsergiooo: Vidám Vasárnapot mindenkinek! Nézzétek az ATV-t 11:00 -tól! Szerintem hanyagoljuk ezt a szektás elmebeteget...
/OFF
Vallás és Tudomány viszonyáról:
A katolikus egyház állásfoglalása szerint a Biblia nem tartalmaz természettudományos kijelentéseket, kizárólag erkölcsi tanításokat. II. János Pál pápa kismilliószor bocsánatot kért már az egyház összes vétkéért. Galileit is rehabilitálta, a Darwini evolúcióval kapcsolatban pedig kijelentette hogy az a tudomány dolga, az egyháznak semmi köze hozzá. Nekik Jézus üzenetét kell közvetíteni az emberek felé ennyi. A II. Vatikáni Zsinaton sok mindent elhatároztak, pl. azt is, hogy újra lefordítják a Bibliát, mert az addigi Vulgata Kr. u. 300-ból szármató szövegekről lett fordítva, de azóta olyan kéziratokat is találtak régészek, amik akkor íródtak, amikor még éltek egyes apostolok.
Beszélgettem egyszer Amerikából jött mormon hittérítőkkel, megkérdeztem őket, hogy szerintük mi az igazság, 6 nap alatt teremtették a világot és 6000 éves a Föld, vagy ősrobbanás történt, utána milliárd évekig evolúció. Erre ők azt válaszolták, hogy a hitük szerint Isten teremtette a világot, és benne minket is, de hogy hogyan csinálta, azt nem tudják, és nem is rájuk tartozik, hanem a tudósokra.
Lehetne még sorolni a felvilágosult keresztény, muzulmán, stb. gondolkodók véleményét. A fenti két bekezdés a példa arra, hogyan gondolkodik egy nagyobb, és egy kisebb tisztességes vallás. A hitük lényege az, hogy Istentől származunk, és hogy nem csak megteremtett, aztán elhagyott minket, hanem erkölcsre is tanított minket, próféták, vagy a saját egyszülött fia által. Továbbá szabad akaratunk van, és szabad elménk, amivel nemcsak szabad, hanem kötelező is gondolkodni, és a világot kutatni.
Elmebeteg fanatikus szekták is vannak persze, amik megpróbálják agymosással irányítani a beszervezett szerencsétlenek minden gondolatát, erre donsergiooo az élő példa...