• dronkZero
    #41
    "1.) 15 évvel ezelőtt és korábban nem voltak ilyen tömeges iskolai mészárlások."

    Azért akadt néhány...

    "Az egyik 10 embert dühít, a másik 2 milliót."

    Megint elfelejted, hogy az a 10 ember nem teljesen épeszű. 2 millió "normális" ember közül _egy sem_ fog bemenni a parlamentbe mészárolni, ellenben 10 pszichopatából 6 gyilkolni fog. Az, hogy "a második miatt kb. 100ezerszer gyakoribbaknak kellene lenniük a fegyveres és anélküli leszámolásoknak" teljesen hibás.
    Másik része a dolognak, hogy felfegyverzett, szervezett, nemzetközi támogatottságú szervezetet (kormány) kellene megtámadni a kívánt hatás eléréséhez, amit ugye nem sokan vállalnak be.
    Ellenben civilek lemészárlásához nem kell nagy bátorság. Érdekes, a rendőrökkel már nem nagyon szoktak elkezdeni harcolni...
    Mellesleg egy stereotíp pszichopatát, aki mészárlásra készül, kevéssé érdekli, hogy nem lesz nyugdíja, vagy hogy 20%kal drágább lett a tej.
    Teljesen, tökéletesen más a két probléma, a kettőnek semmi köze egymáshoz.

    "Ezzel szemben a második jelenségcsoport miatt nem hallottam még ilyesmiről, az első miatt meg évente legalább egyszer."

    Érdekes, hogy nem hallottál még az öngyilkos merénylőkről, terroristákról, a közel keleti helyzetről, a WTC-ről, Irakról és Afganisztánról... Mert ezek pontoson a "dühítő, megfélemlítő, rettegésben tartó, ingatlant elértéktelenítő, jövőt kilátástalanná tevő" "jelenség" elleni gyilkosságok.

    Napi magyar politika felé ne menjünk el, kérlek!