• Soundmaker
    Ott az óvónó lehetett a balfék, ha ezért egy gyereket feljelentett :DDDD

Az agresszióról annyit, hogy a szülők legalább olyan hibásak mint a gyerekek. A mai rohanó világban pont ez a baj, hogy a szülőknek (néha akaratukon kívül) nincs ideje foglalkozni a gyerekkel, annak lelki világával, problémáival. Ráadásul ha a szülő ideges a gyerek is az lesz előbb utóbb mert nem érti mi a baj, csak azt látja ogy baj van, ez idővel frusztrálja ez, és csak az iskolai közegen tudja megtorolni.

Másik ok a vérengzős videójátékok.. Ez is főleg töménytelen mennyiségben okoz bajt. Öcsémen vettem észre (nagy COD buzi), hogy a sok hentelés közben, egyszer olyan videókat nézegetett a neten ahol skinheadek vertek össze embereket, vagy öltek meg kamera előtt. Amikor hívott hogy nézzem meg, fogtam és kikapcsoltattam vele a videót és úgy lebasztam mint állat. Mondom neki hogy: te ezt élvezed, ez neked szórakozás? jó látni más szenvedését? - Erre mondta hogy nem élvezi és nagyon durva a videó. Ennek ellenére mégis megbabonázva nézte... NA és pont ez a gond, hogy ilyen videókat küldenek neki MSN-en meg, minden felől.
    Szóval kellő odafigyeléssel sok ilyen esetet meg lehetne előzni, de sajnos a mai stresszel teli világban ez nehéz feladat.