• Mynet
    #16
    Csak én használtam SolidEdge-et (cad/cam program)? Ott pl kapásból 20 féle elrendezést közül választhatsz éppen mire akarod használni (modellezés, animálás, összeszerelés, műszaki rajz készítés, stb.), viszont a fönti menüből minden elérhető maradt. Szerintem, ha már újítani akarnak, hogy legyen így, hogy betölthető a klasszikus, megszokott felület is.
    MS Office 2007 egy nagyon jó példa erre a user barát felületre. Én 12 éve használok office programokat, még a 97-el kezdtem, win 3.11 alatt. Fölraktam az office 2k7-et és amit azelőtt megcsináltam 2 mp alatt, azt ennél van hogy negyed óráig ülök fölött (itt nem ilyen, hogy állítsuk félkövérre a betűt meg társai, azt a hülye is megtudja csinálni, hanem olyan funkciókra, amit átlag user nem sokat vagy egyáltalán nem is használ). Sajnos MS-ék nem hagyták meg a választási lehetőséget, hogy melyik felületet akarom használni, de a színét azt persze kiválaszthatom. :S Akinek meg muszáj az docx és társai miatt használnia 2k7-et az szopjon. (ok tudom van konverter már és ms oldaláról letölthető, de akkor visszabutítom a dokumentumot és elvésznek a plussz dolgok amik benne voltak).

    Photoshop-ot én mégcsak a 6.0-ás verzió óta használom, már csukott szemmel. Majd váltottam a 7.0-ra azóta is azt használom. Kijött az első creativsuite és már nem ott voltak a megszokott dolgok, ráadásul a csicsa kinézet is zavart, egy professziónális programnak nem kell mindenféle 3d-s effektes ablak meg domború fejléc... Azóta ez a helyezet is folyamatosan romlott a többi cs-nél.

    3D Max-es nagy öregek is, akik nagyon régen használják és vérprofik, sem véletlen nem akarnak még r3 verzióról váltani újabbra, azzal gyorsabban megcsinálnak bármit. Megvan minden cél beépülő moduljuk ami kellhet.