• Gerygrey
    #13
    Amit úgy terveznek a nagyokosok, hogy "kezdő felhasználó is könnyen elboldoguljon vele", annak a végeredménye számomra általában egy túlbonyolított katyvasz. Elég pl a Windows Media Player felületére, vagy az iTunes-ra gondolni. Az állítólag bonyolult Neroval előbb megcsinálom, mint hogy a WMP-ben megtaláljam ami kell. Nem szeretném ha a PS is erre a sorsra jutna.

    "Ha egy felhasználó a Photoshop elé ül, és megkérdezi: 'Mit csináljak?", az vállat von, és rágyújt egy cigire: 'Én nemtudom, mondd meg nekem te.' Ez nem jó hozzáállás, ennél sokkal jobban kell csinálnunk"
    Dehogynem jó hozzáállás. Ezt átültetve a mindennapi életbe: ez olyan, mintha a munkahelyen a főnököm kérdezné meg, hogy mi legyen ma az elvégzendő munka. Persze hogy én is vállat vonnék, ő a főnök, ő tudja mire akarja felhasználni a munkaerőmet, adjon nekem feladatot ő. A Photoshopnak én vagyok a főnöke, csinálja azt amit kérek tőle, de azt csinálja jól, és ne akarja kitalálni, ne ő adjon ötleteket és ne akarjon nálam okosabbnak látszani (munkahelyeken az ilyesminek kirúgás az eredménye, számítógépen pedig uninstall)