A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Karrier betekíntő Paris FC
3. osztályban volt, semmi pénz, semmi edzés lehetőség ,középmezőnybe várták őket de a játékosok szintje a kiesést hozta volna magával. Amiért válaltam? 25.000 stadion és mert párizsi csapat, kukacok után itt gondoltam lesz néző. 1 frászt 500an sem mentek ki a meccsre még akkor is 1000 mikor egy nagy elit klubbal volt meccsem. Míg a vetélytársak 1500-5000 látogatóval büszkélkedhetek.
Átigazolásra 50e dollár, fizetésre 2m. Valjuk be ez nem sok, de szabadlistás játékosokra elég. Érdekesség hogy a játék már kölcsön vett 2 játékost, teljes fizetés kifizetéssel ami a fizetési keretből 600-600e, azonnal hazazavartam őket és takarítás és új játékosok hozássa utána a fizetési keret 1.1m volt. A csapat pedig sokkal erősebb.
Elkezdődőt a szezon, olyan szoros volt a mezőny hogy 5 pontal a 13. is első lehetett féltávnál. Ilyet ritkán láttam, sok döntetlen és 1:0 ás győzelmek mindenkinél. A sok afrikai kiszámíthatathatlanná tette a mezőnyt. A végén nagy izgalmak közepette megnyertük a bajnokságot. Irány a másodosztály.
1.5m bajnokság, 400e sponzor és 7MILLIO TV PÉNZ. Na fenne mondom, nem költök nagyon inkább jó lesz fejlesztésbe. Miért? Mert hiába lejebb toltam az első szezoni fizetési keretet, és a szerződésekben szinte már pályára lépési díj sem volt, 500e minuszal zártunk, amit kompenzált az évégi bevétel. Ennyi nézőre nem lehet alapozni. Meccsenkénti 10.000 néző nem lenne rossz, ahogy láttam 20e az átlag másodosztályban, így gondoltam lesz pénzem, de mivan ha nem? Ezért inkább sporóltam. Fizetésre kaptam 4m, eből 2,3at használtam el.
Rengeteg fekete kis csávó érkezett amit már ugye itt már beharangoztam. :D Egyetlen egyért adtam ki a nevelési díjat,1,5m de megérte. Azóta is sorba állnak érte az élklubok. Célom az volt hogy évégére kiszorok most minden szarházit és akik ingyen jöttek pár ifi, és tudom sose ér fel olyan magas szintre eladogatom őket kisebb pénzekért.
Na de vissza a szezonhoz, nagyon jól kezdtünk 2-3 góllal nyertünk az első 5 fordulóban, utána jöttek az 1:0ák, és a döntetlen sorozatok és a vereség sorozat. Miért? Sokáig szenvedtem mikor észrevettem egy edzőm elvitték, erőnlétre nem volt senki, a srácok könnyen kimultak a meccseken. így lecsusztunk féltávnál első helyről a 13. helyre. 1 hónap után hogy már szereztem 2 türhető edzőt ivveltünk felfelé, és két ponttal megközelítetük az első evian csapatát. Mondanom sem kell muszáj volt feljutnunk mert a nézők 1000-1200 körül ingadoztak így bár minden hónapban pluszosan zártam, oka a gazdasági odafigyelés, és a 3. világbeli játékosaim. Másoknál az értékek egy játékosnak 1-3m és a nézőszám 8-15e nálam pedig kutyaütő rajongó tábor és a játékosok értéke átlagosan 200e körül volt. 3. osztyálban is kevés nem hogy 2.
MUSZÁJ VOLT feljutni, igen ám, de a végére itt is szoros lett és első 6 versenyzett a 3 férőhelyért. Másodiként azt gondoltam majd hozom a kötelezőket is meglesz, de jött a sérülés hullám 3 kulcsfigura kiesett ,abból az egyetlen normális csatárom. Ifi 17 éves csatárral kellet játszanom, számos taktikát kipróbáltva pár vereség és döntetlennek után meglett a nyerő taktitka. NEM KEL CSATÁR. Bevált! :) Utolsó előti fordulóban 2:2 döntetlen amit megkellet volna nyerünk, és utolsóban az Evian-al játszotunk akik elsők voltak szinte végig, itt pedig meglepetésre kiütéses győzelem született 5:1.
Mondanom sem kell az öröm megvolt, még majdnem bajnokok voltunk hála a szoros végjátéknak és a többi csapat közremüködésének. Így maradt a második hely, jöhet az első osztály.
Érdekesség hogy 3. osztályú társam a racing strasbourg, feljutott velem, utána következő évben 1 ponttal maradtak le hogy 1. osztályúak legyenek. Nem semmi az edzőjük, ilyet géptől még nem láttam. Bár anyagilag és játékos állományban nem olyan rosszak mint én.
Most 10m kaptam igazolásra, fizetési keret is 7m. Fejlesztések is jól haladnak, már ez a 3. Remélem hamar elérjük a világklaszis szinvonalatt. Van pár igazán tehetséges ifi akiket azonnal bedobok a mélyvizbe. Ezek kis fizuért eljönnek igaz drágább mint africai társai, de 1-2m darabja, megér 2-3 embert így idehozni. Kiszemeltjeim meg is mutatom holnap és dobok pár képet.
Másik érdekesség hogy igazoltam egy 39éves igen jó értékű középályást, gondoltam jó kis labdákat adja majd, álltalában utoló évükben sok meccset eldöntenek nálam az ilyen középpályások. Erre 1hét után visszavonult és elment managernek.. szörnyű.
Köszönöm hogy elolvastad.