Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zavbal
Csak legyenek gyorsak hogy vissza is érjenek. Ha pluszba még cselezni is tud akkor meg...

Na de a második szezonom képei.Ez a szezon a totális keveredésrõl szólt.A mi végsõ helyezésünk vagy az hogy a Saint Etienne szinte a végéig vezetett.Az elért pontszámunk mindössze 9-el több mint tavaly idén ez ennyire volt elegendõ.Amúgy ha az idén elért pontszámokat a tavalyi végeredményhez képest nézném akkor a Psg harmadik mi az ötödik helyre értünk volna be. Jövõre nagy kérdés leszünk sok távozónk volt plusz a több frontos harc se tudom hogy fog ránk hatni.
Képek:
Tabella
Meccsek elsõ fele
Meccsek második fele

A hazai kupában idén sem volt sok sikerélmény mindkétszer jóval esélytelenebb csapattól kaptunk ki.
Kupa meccsek

Idén a jó játékunk a védelemnek köszönhetõ akik hála Isten kihúzták hosszabb sérülés nélkül (kopp-kopp), bátran ajánlom mindkettejüket.
Martial
Zouma
A több frontos harcra készülvén próbálok erõsíteni bár Capouet a csk pont most hagyott itt minket.A francia vonalat követem a 22 fõs keretbõl 18, francia játékos.Köszönöm ha elolvastad
lehet hogy szélsõ védõ volt.
én is szeretem ha felfutnak, és betekerik a Target man fejére.

csak jó állóképességû, crossingos wingback kell hozzá😊
Szycsu
Bírom mikor a belsõ védõkre olyan tanácsot ad, hogy próbálkozzon hosszú keresztlabdákkal. Felteszem a kérdést ilyenkor, hogy minek? 😄

Les Dogues

Szerintem te is tudod,hogy az adott poszton mire van szüksége egy játékosnak.
Ha mindig elfogadod amit mond,a végén az egész csapat új posztot vagy skilleket
tanul.Én csak akkor hallgatok rá,ha valami negatív tulajdonságról kell leszoktatni
valakit.Pl.vitatkozik a bíróval,vagy hasonló.Máskülönben mindenki a saját helyének
megfelelõ edzésre van beosztva.Ha nagyon kell,akkor egyéni edzés is van.
Ráadásul nem mindenki boldog az extra edzéstõl,még alacsony terhelésen sem.
Én legalábbis 99 %-ban ignorálom a legtöbbször haszontalan,idióta javaslatait.
Az assisstant manager mondja mindig hogy "érdemes egy játékosnál, hogy fejlessze ezt meg ezt"... ezt mennyire érdemes figyelembe venni?
Huni!

Elküldtem privátban azt a keveset,amit eddig megtudtam.
Huni92
Errõl írhatnál nekem bõvebben, akár privátban is. Számomra ez abszolút új info, viszont ha valóban megoldható, akkor örülnék, ha néhány dolgot mondanál róla. Talán a 2014-eshez meg tudjuk csinálni, ha valóban van/lesz rá mód.

Szycsu
Akkor mindegy, 1-2 éven belül jönnek a generált dél-amerikaiak, addig meg valahogy elboldogulok majd a neymar - ganso duóval 😄

Les Dogues

LasDen
van ott pénz, de európaiakról ne ábrándozz. max az ilyen 35-6 éves vének....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Szycsu
Brazil bajnokságba mennyire lehet leigazolni az európai sztárokat/játékosokat? Kezdenék Santos-szal, de nem tudom mennyire kéne hozott anyagból dolgozni (annyira nem rossz azért) és mennyire lehet bevásárolni.

Les Dogues

Le lehet(ne) fordítani..Decemberben a héber,januárban a német is kész volt.
Bár mi is gyorsak gyorsak voltunk,hiszen már decemberben kész volt nálunk
az urban legend-"Ez a játék fordíthatatlan."
Õk nem álltak meg azzal,hogy az elõzõ évivel nem megy,hanem tovább
gondolkodtak.A héber csak egyedi skin-nel mûködik a speciális nyelvi
karakterek miatt,de a németet használom,és kifogástalanul mûködik.
Az SI trükkje ott miért nem mûködött?Egy-két hónapon belül már az
anyanyelvükön játszhattak.
Szycsu
-c

Les Dogues

Szycsu
Teszem fel, Working witch Youngsters az egyik nem elhanyagolható kritérium, a többi nevére meg nem emlékszem 😄DDDDD

Les Dogues

A Football Manager 2012-ben a fiatalok edzõjét mi alapján kell kiválasztani?

Szycsu
Nálam az NB 2 - Nyugatot vezetik a fiatalok, akiket majd késõbb hozok át a nagycsapatba, 1 döntetlen, 1 vereség, a többi gyõzelem. Messze õk lõtték és õk kapták a legkevesebb gólt, fejlõdnek is szépen.

Les Dogues

kosheen
szoktátok 2 taktikával tolni egyszerre?
csak mert most a 4-2-2-2rõl átálltam egy szélsõk nélküli 4-3-1-2-re.
Az eddigi szélsõkkel nincs is baj, egyik amc-t, másik csatárt tud játszani. De van 2 fiatal akik fullosak lesznek majd idõvel, na õvelük nem tudom mit kezdjek. Kölcsön nem tudtam elpasszolni, max nb2-be fiókcsapathoz, de ugyanott vagyok ha a fakóban játszatom õket. 10-20 percekre most nem tudom be se tenni hogy valamit fejlõdhessenek.
vagy nem éri meg a macera és adjam el inkább õket és kész?
de annnnyira pro játékosok lennének majd pedig. Á fene se tudja. Javaslat?

LasDen
szerintem jobb

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Nagy kár érte, viszont akkor nem is várok tovább, nekiállok így. 😊

Amúgy sokkal jobb mint a 2012?

LasDen
de, ez így van, de jövõre (még) nem lesz magyar nyelv. A 2014-ben a görög, török és a brazil portugál kerül be új nyelvként.

Az a baj, hogy sokan külföldrõl veszik meg, ami meg nem figyel az SI....

De gáz... :S Végülis a 2012-t is sokáig úgy játszottam, de azért volt párszor olyan hogy kellett egy szótár hogy értsem mirõl is van szó...

Amúgy nem úgy volt hogy ha elég sokan megveszik akkor lesz hivatalos fordítás! Én néztem hogy az egyik legjobban fogyó játék volt az országban...

Amúgy köszi 😊

LasDen
Sõt...a 2014-hez sem...

mert az SI úgy csinálta meg, hogy nem lehet sufni fordítást csinálni....

Mert hogy?

bakkerman
nem 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

A 2013-hoz várható magyarosítás? 😊

Szycsu
15 évesen nem rossz 😄

Les Dogues

zavbal
Korrektül fejlõdik a fiú.
(Ha már edzés ez az új rendszer nekem nem jön be bár lehet hogy a hiányos angol tudás teszi)
zavbal
próbáld meg hogy visszatöltöd és a hír beállításoknál kiveszed a srácról szóló híreket.Ez egy bug nem tudsz vele mit csinálni....
Ez miért van?
Nem enged tovább a játék... hiba

Szycsu
A másikat külön akartam, nem feltétlen egy embernek szánni, de most már mindegy 😄

Les Dogues

Szycsu
Csak nekem már nem nagyon van mit variálnom, mert akik HG miatt vannak bent, mind olyan, hogy még a megye 6 szintjét sem érik el...
Amúgy, általában 2-3 meccs, amit maximum lenyomok egy játszás alatt, most is csak egyet toltam (MK 1:5 ide, idegenben), de elvette a kedvem a CD..... Nem szokta csinálni a játék, fm 11-gyel is kb háromszor volt, ezzel is, de 1-2 hét alatt (nem emlékszem pontosan mikor volt, de nem rég) ez már a második...

Les Dogues

bexinho
Akkor amolyan Torres-es volt (IRL), amikor hosszú ideig nem lõtt gólt a Chelsea-ben, de a Barcának megadta a kegyelemdöfést a BL -ben.

Köszönöm, úgy érzem a bent maradással nem lesz gond, a 6-7. helyet céloztam meg a vezetõséggel ellentétben (22) 😊

Sajnos én rengetegszer járok úgy, hogy a szélsõim lesérülnek. Ilyenkor szoktam khv-eket betenni szélre, és fullback -ként alkalmazni a taktikában. Elég jól lehozzák a meccseket.

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Szycsu
Kösz! Igazából, a kapott gól is egy eladott/elpattant labdából adódott. A PSG játékosa megszerezte, 7000 méterrõl rálõtte és bement. Abszolút jól muzsikált a "téglafal-taktika", az egyéni képességeken múlt az egész.
Szabicsnak nem volt nagy dolga, szögletbõl elé került a labda és berúgta (elõtte kb 500 perce nem lõtt gólt, mikor máskor 😄)

Neked is grat, reméljük, meg tudsz ragadni a harmadosztályban és utána megint fel egy osztályt!

UI.: Az összes támadó felfogású szélsõm le van sérülve (akik be vannak regisztrálva EL-ban), szép lesz a hátralévõ 3 meccs... 😄

Les Dogues

És igen, a Szpartak Moszkva nyerte a 2013-2014es szezonban a BL-t 😄DDDDD A Man.Uniteden, a Man.City-n és végül a Tottenhamen verekedték végig magukat... én meg kiestem már nem is tudom ki ellen 😄

bexinho
Bravúros, fõleg hogy egy magyar játékos (aki IRL többre volt hivatott) lõtte be a kevés helyzetbõl azt az egy gólt 😊

Jelenleg én így állok a York City-s karrieremmel (összejött a feljutás):

http://bit.ly/11rMM08

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Szycsu
Következõ pontszerzés. Még a végén megnyerjük az EL-t 😄DDDDD

Les Dogues

Huni92
Megkérem a társaságot, hogy akkor mostantól mellõzzük a trollfocit és társait. Azt hiszem, hogy kiélhette magát mindenki, aki akart az beírhatott egy-egy vicces(nek hitt) szót vagy mondatot. 😊
Azt hiszem, hogy az NB1 vs MB1 témát is le lehet zárni, és rövidítse mindenki úgy, ahogy neki jól esik.
Ez még mindig az FM topik, és bár az elmúlt hónapokban nem voltam túl aktív, olvasni még (több, hozzám hasonló helyzetben levõ emberrel együtt) szeretek, viszont nem a trollfoci & co. miatt kialakuló flamet.
Köszönöm a megértést. 😊

Szycsu
Jajj, hát nagyon szépen köszönöm! 😊 😄DDDDDDDD De, amúgy grat!

Les Dogues

zavbal
1. szezon összefoglalás:

A féltávnál írt beszámolóm folytatva...A 11. helyen teleltünk.A taktikán nem váltottam jó volt az.Jó a meglepetés gyõzelemre és a vereségre a kiesõktõl.A féltávnál nem igazoltam fõként a pénzhiány miatt.Ez késõbb is kijött.Tehát a 38 forduló elteltével a csapat befutott a 7. helyre eggyel megfejelve a jóslatokat.Itt a a tabella.A hozzá vezetõ úton ezeket és ezeket a meccseket játszottuk.(Szycsunak külön ajánlva hogy a Lille-t oda vissza ütöttük <#idiota> mégha bajnokok is lettek).A hazai kupákban mentem összesen egy kört mindkétszer a Lyon ütött ki ráadásul mindkétszer tizikkel.Az új igazolások közül kiemelendõ Vukcevic teljesítménye mégha idén õ volt az öngól király.Az eredetileg csapatnál lévõk közül Abdennour vitte a prímet.Az új szerzemények egyenlõre az általam kérdezett Maupay és egy jó kis tehetség Gomes.Szeretnék még igazolni minimum kettõt a középpályára jövõre pedig a cél a 6. hely és egy jó kupa szereplés.Köszi ha elolvastad....
Hali!

Már 3. éve vagyok az elsõ osztályban a Boavista-val és egyszerûen nem tudom megverni se a Benfica-t se a Sportingot. 4-1-3-2-t játszanak(1 dmc 3 mc). Valaki tudna mondani valami jó kis tippet az ilyen taktika ellen? A Porto ellen már többnyire tudok nyerni, ezek ellen sose, és miattuk nem lesz meg a bl-t érõ hely se valószínû...
Szycsu
6 éves voltam, mikor láttam, hogy nagyapám nézi a kispest - fradi meccset. Megkérdezi tõlem, hogy melyiknek szurkolok, nõvérem odasúgja, hogy mondjam azt, hogy fradi (nagyapám katona/rendõr volt világ életében, nem nehéz kitalálni melyiknek szurkolt). Azóta - 15 éve - vagyok fradista és amint tudom, nézem az ÖSSZES meccset az NB1-bõl!

Les Dogues

kosheen: Nekem a Videoton élén 2014 közepén 78%-os a gyõzelmi rátám. Mondjuk a honi bajnokság elég sima, már csak a nemzetközi kupa a kihívás, de élvezem a mentést. Célom, hogy kineveljem a köv. Magyar válogatottat a Vidi utánpótlásban, mert vicc, hogy már San Marino-val is leikszeltünk, és Egervári vissza is vonult gyorsan😄. Bár már visszavonult Gera,Hajnal, Király is például.

kis OFF:
- A Trollfoci inkább parodizálja a Magyar Bajnokságot, de ettõl függetlenül sokakkal kedveltette meg. A "negatív" reklám is reklám😊 Mondom ezt úgy, hogy én már több mint 10 éve járok MB1-es (csak nektek) meccsekre.
Most IRL jön a feljutásért az osztályozó. Osztályozók után megpróbálok szerezni az Milinte mezt, igazi ereklye lenne, a sok trollfocis irigykedhetne rám 😊))

Ulvar
Én fogom eladni õt, akkora rinyás picsa, hogy egy hisztis kislány is keményebb nála. De egynek elmegy...olcsó. Annyira jó ez a brigád hogy bent maradjanak középmezõnyben.

Amúgy Milinte Árpit is néztem de szerencsétlen csóri annyira egy semmi...végig tipszmikszûte volna nálam a szezont...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Safaric add el az ötös golfot légyszíves 😊))

zavbal
ha fegyvert tartasz a fejemhez se jövök rá...

na akkor már kérdezek egyszer én is: ha egy játékost meg scoutolok és körülbelüli vételár ki van húzva akkor nincs az az összeg amiért el tudom hozni? plusz ha valaki elõbbre tart pár évvel ránézne nekem Neal Maupayra? Indításkor a nice játékosa...
Ulvar
Na ki a kakukktojás? 😊

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

kosheen
1 kérdés - milyen gyõzelmi rátátok van?
én olyan 60%-ot szoktam hozni. Ilyen volt tizenéves mentésnél meg pár szezon után is. (mondjuk én MB1-ben nyomom). Gondolom egy Barca padján kicsit jobb arány van

köszi!
Magas a letámadás beállítás, vagy pedig az ellenfél utasításoknál az van beállítva, hogy mindig támadják le a csatárt, támadó középpályást. Ez különösen akkor gáz, ha a támadó középpályást, vagy a visszalépõ csatárnál van ez így beállítva, mert akkor könnyen bomlik a védekezési vonal, és ott az üres hely...

Egyébként ott a bannerben a Taktikai kézikönyv... 😉

www.smart-bus.hu

az miért van hogy a belsõ védõim kilépnek 30-40 méterre is a labdát hozó játékos elé, persze nem szerelnek, de viszont mögéjük mindíg bepasszolják a labdát az általuk üresen hagyott nagy térbe??? Pedig deepre, defendingre, closing down pedig csak a védekezõ harmadra van beállítva. zónára kéne állítanom õket??