• smv
    Ez itt nem a CIA, nem törnek itt a fiatalok semmiféle kódokat sem... Nem tudom milyen vizsgáid vannak, de ha három is van belőle, és ilyeneket írsz, az azért vicces :)

Én infó szakon jártam középiskolába, és járok egyetemre is, és el kell, hogy keserítselek: az infó oktatás nem ám "kódtörésről" szól meg játszásról, hanem CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a Microsoft Office csomagjának használatáról (legalábbis álltalános és középiskolában, egyetemen gyakorlatilag matematikusképzés folyik). Álltalános iskola negyedik osztály óta mást sem csináltunk, csak minden évben megismerkedtünk a Word-el, az Excell -el, benyaltuk a függvények nagyrészét, access -eltünk (vicces volt használni az sql parancssorát), poserpointoltunk, illetve minden évben megtanultunk rákattintani a start menüre. Ennyiből áll kérlek a mai magyar informatikai oktatás. És itt a gond: nem arra tanítanak meg, hogy mi micsoda, mit hogyan csinálhatsz, nem rávezetnek a dolgokra, hanem közlik, hogy ezt csináld meg, azért mert ez így van, és kuss.