• onimusha
    mivel nekem mind2 van és nem ezek első konzoljaim, sztem lehet máshogy is nézni ezt a dolgot :), nemtom sok hülye újságiró miért mondja azt erre vagy arra ,hogy bukás, amikor egy termék kb. 1 éve sincs a piacon ? :) mi lenne ha ezt megbeszélnénk 5 év múlva ? jah akkor nem lehetne okoskodni meg anyázni, hupsz. az már az előző generáció viszonylatában ps2/xbox is tiszta sor volt ,hogy melyik gépre könnyebb fejleszteni és ez nem változott most se, talán annyit, hogy most a ps3-ba több a kraft de nehezebb rá programozni/optimalizálni szal később fog előjönni a tudása, x360 meg ugye vista kernel és Directx 9, ami egy jóval bejáratottabb dolog, MS maga is szoftvergyártó főprofilban ergo nagyon máshogy áll a dev kitekhez és supporthoz, sony meg alapvető hardware-t gyárt tehát megin máshogy kezeli ezt a kérdést, az meg ,hogy miért jön ki egyre több ps3 only cucc x360ra is elég egyértelmű abból már több mint 10 misi csücsül otthon ami = rakás cash, több mint amennyit a sony-tól kaphatnak az exclusive title cimért kiv(mgs4/gt5-bár ezt belső cég fejleszti), nézzük a gépeket: x360 elég olcsó alkatrészekből van összerakva és MS is beismerte, hogy hát a hűtés nem tuti az első évben 40%-os meghibásodásról beszélünk, egy EA developeres interjú szerint a DEV KIT-eknél ez meg 50% ami elég jelentős persze, most már foltozgatják a gépet és ez javul, PS3 csúszott rendesen de egyenlőre a meghibásodási aránya 0,5%, a dev kiteknél nemtom mennyi, de ha vki utána néz akkor postolja be, nekem egyenlőre x-emnek még semmi baja bár első dolog az egy ventimod volt :), nézzük a lemezeket x360 sima DL PS3 blu-ray, elvileg a sima DL is elég kell legyen egy darabig, de pl.: most jött ki a Bluedragon nevű JRPG(amitől leginkább japán eladások megugrását várták/ják) és az bizony nem is egy lemez hanem 3db, mellesleg nekem mindegy, hogy kell-e lemezt cserélni vagy nem ,bluraynél megha nem lesz elég a 25gb akkor tojni fogják a 2 rétegűt ami már hú de meglepő módon 50gb-t bir el :), mellesleg magasról tojok rá mi van a gépekbe meg hogy programoznak rá, amikor ilyenekkel játszhatunk mint gears of war/bioshock/halo3/resistance nemsoká meg mass effect/UT3 később GTA:IV/MGS4/ratchet and clank/gran turismo, de jelenleg mindenképp az x360-t mondanám miért? van rá sok q#rva jó játék :)