63
-
ldavid #23 "de ez csak két kieg, aminek köze sincs a IV fejlesztéséhez és nem lesz rövidebb/szegényebb az, sem x-en sem ps3-on emiatt"
ameddig nem tudni, hogy miből állnak majd a DLC-k, szerintem ezt ne jelentsd ki -
onimusha #22 de jó válaszoltam a saját üzimre aminek közi nincs ahoz amit az előbb irtam, szupi :) -
onimusha #21 "Hosi szerint aki tökéletes GTA 4 hangulatot akar viszont látni maga előtt, annak mindenképp az Xbox 360 verzióra lesz szüksége" hát persze melyik PRos szájából húztátok ki ezt a sza#t ? naná hogy rockstar/MS ezt mondja hiszen előre fizettek epizódonként $25 misi-t ,hogy csak ott legyen elérhető és csak xbox live-on keresztül letölthető formában(szal akinek nem premiumos vinyós gépe van az gondolkozzol el :D), de ez csak két kieg, aminek köze sincs a IV fejlesztéséhez és nem lesz rövidebb/szegényebb az, sem x-en sem ps3-on emiatt :), ne nyeljük be már az ilyen szarságokat inkább mondjuk ki az igazat: x360ra majd jön 2 kiegészítő máshova meg nem ennyi .D -
#20 Akkor azt is "profi programozók"(igazi balfaszok) csinálhatták :) -
onimusha #19 mivel nekem mind2 van és nem ezek első konzoljaim, sztem lehet máshogy is nézni ezt a dolgot :), nemtom sok hülye újságiró miért mondja azt erre vagy arra ,hogy bukás, amikor egy termék kb. 1 éve sincs a piacon ? :) mi lenne ha ezt megbeszélnénk 5 év múlva ? jah akkor nem lehetne okoskodni meg anyázni, hupsz. az már az előző generáció viszonylatában ps2/xbox is tiszta sor volt ,hogy melyik gépre könnyebb fejleszteni és ez nem változott most se, talán annyit, hogy most a ps3-ba több a kraft de nehezebb rá programozni/optimalizálni szal később fog előjönni a tudása, x360 meg ugye vista kernel és Directx 9, ami egy jóval bejáratottabb dolog, MS maga is szoftvergyártó főprofilban ergo nagyon máshogy áll a dev kitekhez és supporthoz, sony meg alapvető hardware-t gyárt tehát megin máshogy kezeli ezt a kérdést, az meg ,hogy miért jön ki egyre több ps3 only cucc x360ra is elég egyértelmű abból már több mint 10 misi csücsül otthon ami = rakás cash, több mint amennyit a sony-tól kaphatnak az exclusive title cimért kiv(mgs4/gt5-bár ezt belső cég fejleszti), nézzük a gépeket: x360 elég olcsó alkatrészekből van összerakva és MS is beismerte, hogy hát a hűtés nem tuti az első évben 40%-os meghibásodásról beszélünk, egy EA developeres interjú szerint a DEV KIT-eknél ez meg 50% ami elég jelentős persze, most már foltozgatják a gépet és ez javul, PS3 csúszott rendesen de egyenlőre a meghibásodási aránya 0,5%, a dev kiteknél nemtom mennyi, de ha vki utána néz akkor postolja be, nekem egyenlőre x-emnek még semmi baja bár első dolog az egy ventimod volt :), nézzük a lemezeket x360 sima DL PS3 blu-ray, elvileg a sima DL is elég kell legyen egy darabig, de pl.: most jött ki a Bluedragon nevű JRPG(amitől leginkább japán eladások megugrását várták/ják) és az bizony nem is egy lemez hanem 3db, mellesleg nekem mindegy, hogy kell-e lemezt cserélni vagy nem ,bluraynél megha nem lesz elég a 25gb akkor tojni fogják a 2 rétegűt ami már hú de meglepő módon 50gb-t bir el :), mellesleg magasról tojok rá mi van a gépekbe meg hogy programoznak rá, amikor ilyenekkel játszhatunk mint gears of war/bioshock/halo3/resistance nemsoká meg mass effect/UT3 később GTA:IV/MGS4/ratchet and clank/gran turismo, de jelenleg mindenképp az x360-t mondanám miért? van rá sok q#rva jó játék :) -
#18 Hát bizony jó nagy az a 9 GB!
Kb 4 Killzone2 pálya rá is fér;) -
#17 9 gigára azért elég sok fér,...meg aztán mi van, ha egyszer lemezet kell cserélni? Semmi...és már 18 gigáról beszélünk... -
Yfel #16 Nem hinnem, hogy az egyik vagy masik "meg fogja nyerni" a "konzolhaborut".
Egyiknek sem lesz olyan piacreszesedese mint a PS2-nek az elozo generacioban es szerintem erre mondjak, hogy a PS3 egy bukas (valsz mindenki arra vart, hogy ebbol is tobb mint 100 milliot adnak majd el). A PS3 eladasok szepen lassan el fogjak erni a 30-40 milliot ugyanugy mint az X360 es utana jon a kovetkezo generaciovaltas.
Tobb mint valoszinu, hogy kb 50-50 lesz a reszesedes es szinte minden jatek ki fog jonni mindket platformra.
En a PS3 mellett fogom lerakni a voksomat, mert nem kell a hardver megbizhatosaga miatt aggodnom, es nincs akkora hangja mint egy tehervonatnak (ami fontos amikor valaki a nappaliba teszi...).
Szerintem az XBOX meg ket harom evig, a Sony 5-6 evig teljesen jo lesz. A X nem fogja sokaig birni az alap DVD lejatszojaval a jobb jatekok merete miatt, de lehet, hogy nagyot tevedek.
Y -
#15 Szióka!
1-2 játék nekem is teccik X-en, de amíg van mivel jáccanom, addig nem gondolkodom komolyan egy ilyen gép beszerzésén. Nekem a PS3 exkluzívjai jobban bejönnek, (Haze/Killzone vs. Halo, vagy GT vs. PGR/Forza) és szerencsére a multik közül is elég jól sikerültek azok amiket megvettem (pl. Oblivion). Lehet, hogy másnak az X-es dolgok jobban bejönnek, van ilyen.
A konzolháborúval kapcsolatban meg érdekes a szitu, mert nekem meg az jön le, hogy marhára nem akar beindulni a generáció váltás. A Nintendo egy jó esetben 1.5 generációs GC-vel (Wii) vezeti az eladásokat, és ha azt nézzük hogy a PS2 is még jól tartja magát, akkor valóban a M$ adta fel egyedül teljesen az elző generációt. Kérdés,hogy ezzel már meg is nyerte-e a háborút? Szerintem nem. Amcsiban jól áll, EU-ban PS3-mal egál, japóban meg ne részletezzük.
Még kb 10X ennyi gépet fognak a győztes masinából eladni, mint eddig.
A tömeg még hallgat, még nem döntött! -
Malbeth #14 Szia Nexus!
Én nem vagyok semilyen 'fanboy' (legalábbis nem konzol viszonylatban)...,viszont ismerek olyan PS fanboy-t,aki azt mondta hogy xboxot fog venni hamarosan,mert a Sony Ps3 csalódást okozott neki!
Szerintem már minimum egy éve világos,hogy ezt a újgenerációs konzolháborút az Xbox360 fogja megnyerni! De a Sony is talpon tud maradni jóesetben! -
Major #13 1. Nem hinném hogy japán lenne a fő piacuk (x360), mivel a japánok csak azt veszik ami japán a többit elvetik, ebbe belegondolva, pozitív hogy vettek egyáltalán ott boxot ;) /amúgy kb. 420 ezer db kelt el japánban :P/
2. 1 db legyártott ps3 után mennyi minusza is lesz a sonynak? (Ha olcsóbb lesz még több minusz)?
3. Miért "mondott le" Kutaragi, biztos nem nyugdíjba akart menni, csak rákelett hogy pillantson a sony pénzügyeire.
4. Ollózva - Szerinted ez pozitív reklám?
"Ken Kutaragi elhagyta a Sonyt
A sokak által a PlayStation család atyjaként tisztelt szakember a korábbi bejelentésnek megfelelően távozott a japán óriástól. A lépés oka a gyenge PS3."
"Time: 2006 legnagyobb bukása a PS3"
"A Sony hatalmasat bukott a PlayStation 3-mal, de úgy látszik, még mindig nincs vége, mert a vállalat vezetői tegnap bejelentették, hogy a PS3 az idei gazdasági évben 50 milliárd jen (körülbelül 413 millió US dollár) veszteséget fog termelni, mert az új játékok kiadásáig tovább növekednek a veszteségek."
"a létfontosságú Japán, és egyéb játékfejlesztők sorra pártolnak el a Sony-tól, hiszen érzik, hogy ha így folytatódnak a dolgok, akkor szépen felkopik az álluk. Már Hideo Kojima az MGS atyja is bejelentette, hogy az MGS4 után Xboxra is fognak feljelszteni, ez korábban elképzelhetetlen lett volna. A capcom pl 1 millió fölötti eladást produkált a Dead Riseingból és a Lost Planetből, a váratlan sikerek után a Sega úgy döntött, hogy az Exkluzív Virtua Fightert kihozza 360-ra is.
5. Miért kell eröltetni olyan technikát, ami még nem is biztos hogy be fog futni, aka blue-ray? Mikor még csak most kezdődött el a következő adattáróló háború (?)
És bocsika, hogy nem vagyok képben statisztikailag, meg játékilag, mint te de sajnos nincs időm éjjel nappal hajkurászni a kiadásokat az új megjelenési dátumokat és demokat.
Hisz nekem családom is van ami nem pc és nem is konzol a drága :)
Csak gondoltam bekommentelek, hogy tényleg valóban nem megy ez a szekér annyira mint a sonyék annyira szerették volna :)
De, hiába akarod egy linux fannak bebizonyítani, mondjuk hogy a win 2003 server is felveszi a verseny a szerver ágban linux rendszerekkel.
Vagy egy Apple Fannak, hogy igen is nem csak Ipod létezik a világon.
És egy ps3 fannak, hogy xbox 360 sem egy "sárgakezettáskínaicsoda" ;)
Peace, többet nem írok ehhez a cikkhez :) -
#12 Hát te nem vagy egy tájékozott M-ber, azt már látom.
Bukás, hmmm... mondok egy példát: XBOX/xbox360 japán eladások. Na az bukás!
Az hogy mi volt a Sony üzleti terveiben azt meg se te nem tudod, se én nem tudom. Minden esetre ha valamit milliószámra akarok eladni azt nem adom exluzív módon drágán. Egy bázist akartak megteremteni fanboyokból, hc gámerekből, akik aztán majd teledumálják az ecceri kazuál júzer fejét, hogy ilyet vegyen papa mert ez jó. A M$ is ezt csinálta, csak ő gagyi hw-t ad, aminek marhára nem lesz jó híre, a Sony meg atombiztosat. Ha most tényleg bejön az olcsó fapados PS3, akkor lehet hogy ez nem volt egy rossz stratégia.
A GTAIII-tól kezdve minden megjelent xboxon. A GTAIV PS3 exkluzivitásáról nem tudom meddig volt szó, minden esetre már vagy 1 éve nem téma a dolog.
FFXIII: kicsit régiek az infóid, ideje lenne befrissíteni.
"On June 5, 2007 Shinji Hashimoto disclosed information to Japanese company Nikkei BP that they are not currently planning on releasing any Final Fantasy titles on the Xbox 360. Hashimoto stated that while Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers is currently in production for the Wii, plans to develop a Final Fantasy title for the 360 are currently "a blank page".[19]"
Olvassad te is a wikit az viszonylag jó.
Szal, te is olyan fanboy vagy akárcsak jómagam, de te még annyira elbizakodott is vagy emellé, hogy lusta vagy utána nézni a dolgoknak. -
Major #11 Nézd vannak fanok, töbek közt te is benne vagy ebben a pakliban, kiknek ha az ellenkezője áll a valósághoz az sem érdekli őket csak a saját látásmóduk. Kis millió érvet fellehet hozni miért is "bukás" aka miért nem fogy ps3. Én nem kérdőjelezem meg a hardweres felépítésénk erősségét, de az tény és való hogy várakozásonkon aluli eladások, és a sok keletkezett vesztséget a sony is megérezte, és most próbálja koriggálni.
GTA IV:
"A Grand Theft Auto IV fejlesztéséről jó ideje tudunk már, ám azt legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy a Rockstar elhagyja a PlayStation platformot és Xbox 360 konzolon fog elsődlegesen fejleszteni. Már pedig ez a helyzet, mivel Hosi szerint aki tökéletes GTA 4 hangulatot akar viszont látni maga előtt, annak mindenképp az Xbox 360 verzióra lesz szüksége, hisz ehhez érkeznek majd a letölthető epizódok, amivel teljes lesz majd a kép."
FFXIII:
A Square Enix hivatalosan is megerősítette, hogy a játék meg fog jelenni más konzolokra is (xbox 360).
http://www.ps3center.net/story-394.html?phpsessid=a3873a6aad94b8283e3780b7896df6eb
-
onimusha #10 de nem értem minek jött ki mint 2 konzolbol egy rakás verzió, x360nál:core/premium/elite mikor premium fogy a legjobban, az elitenél meg már meghibásodás van :), jah meg a zöldre festett halo3 huu :) PS3nál meg ugye wifi/kártyaolvasó nélküli 20gb, drágább de wifi+card readeres 60gb, nemrég 80gb-s, meg most elvileg jön egy olcsóbb 40gb-s, nem látom ennek mi értelme úgy hogy eleve meghagyták a userekenk azt, hogy kicserélessék a vinyót nagyobbra sima notis sata HDD. -
onimusha #9 nem hiszem, hogy aki komolyan akar PS3-at venni annak ez a $100 miatt akad ki, ezzel a géppel bőven elvagy sztem legalább 4évig, én nemrég vettem meg a starter pack-t ami 150k volt, bőven lesz rá elég game olyan ps3 only game amit miatt megéri beszerezni. -
#8 Bizonyos emberek erre csak azt mondják, hülyeség.
Én azért ennél grafománabb vagyok;)))
A PS3 kb úgy fogy mint az X360, vagy a PS2 a megjelenése utáni azonos időszakban. Játékok is kb annyira vanak rá, mint azokra voltak ilyen magasságban. Szal bukásról csak az beszél, aki szopja magába a szenzációipar hülyeségeit.
GTA soha nem is volt exluzív, csak talán 1 része asszem, a DMC, vagy az AC viszont igen. A FFXIII-at úgy néz ki nem fogják X-re kiadni, sorry. De az új exkluzívokat sem: LBP, Haze, Uncharted, Lair, HS, Folklore, Afrika, Eye of Judgement, Infamous, L.A. Noire, stb stb stb. meg a régi nevek közul sem a Tekken, sem a MGS. sem Getaway sem más nem nagyon jön ki.
SZVSZ az X exlkuzív kínálata a közeli jövőben jócskán el fog maradni a PS3-tól, sorry. -
#7 Az optikai meghajtó viszonylag lassú, játéktól függően felrak 1-2 GB anyagot a vincsire is hogy folyamatosan tudja betölteni a pályákat. PL GTA-nál. -
Major #6 Sony próbálja menteni a menthetőt. Egyenlőre bukás az egész, nem jött be, a beteszünkmindenújfjúcsört és veszik mint a cukrot elmélet. Ráadásként a személyes elleségeskedések miatt itt tart ahol tart.aka (Kutaragi vs. Szakagucsi.) Magyarán sok játék elvesztette az exklusivitását (Grand Theft Auto IV, a Devil May Cry 4, a Final Fantasy XIII immár x-box 360-on is megjelnnek).
Most pedig jöhetnek flmék és az ellenérvek... -
gyuri12 #5 rókabőr... -
Derapo #4 A játékok kihasználják a ps3 merevlemezét és nem csak mentésre.Különböző cuccokat lehet leszedni,demokat,trailereket stb.. -
Godefroy #3 A save gamenek is kell pl, ,esetleg ha esetleg netezel stb -
#2 Minek bele winyó? Nem az optikai lemezről mennek a cuccok?(bocs a hülye kérdésért nem vok konzolos) -
stream man #1 minnél olcsobb annál jobb :DD