Az arány teljesen egyértelmű... csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy megy a vízbe minden, amit a szennyvíztisztító telepek nagyon ügyesen megtisztítanak, ill. azt a mennyiséget amit később csapvízként veszünk ;-)
Vegyész technikus koromban, voltunk egy ilyen telepen... szó szerint, bement a h., a sz., a f., a szag pedig sokkoló volt, rosszabb volt, mint 1 évvel később egy boncoláson, de ezt most hagyjuk.
Pár óra alatt körbevezetett minket az ürge, és elértünk olyan medencékhez, amik már tiszták voltak -állítása szerint.
Ezt nyomatékosítandó hozz egy poharat jól belemerített és ott előttünk megitta.
Tekintve, hogy 5 éve volt "körbevezető" a telepen és ezt heti sokszor megtette, és makk egészséges ember benyomását keltette, azt kell mondjam hiszek neki.
Ha megvannak a megfelelő technológiák, akkor a fenti hányingerből többszörösen tisztább víz állítható elő, mint amit alapból Tunáziában a csapból kapsz.
Fajok kihalása:
Egyértelmű, hogy az alapvető probléma az, hogy túl sokan vagyunk. Emiatt került veszélybe több ezer állat, mert ugye kivágjuk a fákat, levadásztuk a bálnákat, szennyezzük a levegőt stb.
Ettől függetlenül azt állítom, hogy a jövőben is számos faj, majd nekünk köszönheti azt, hogy megússza a kihalást.
Az én nagy félelmem nem a globális felmelekedés, és nem is egy közeljövpben kibontakozó nukleáris háború, hanem az EMBEREK.
Sok embernek, sok étel, sok víz kell, még több termőfölddel ---> Sáska effektus lesz, ha valamilyen módon nem korlátozzák a születések számát.
Igen, tudom és aki ellenzi, az mondjom már egy humánusabb megoldást. Nem azt mondom, hogy a főtéren lelőni akinek 2 gyereke lesz, csak azt, hogy fordítani kell a kockán ---> 1 vagy 0 gyerek a családban ---> Támogatás.
Örökbefogadás ---> Drasztikus mennyiségű támogatás.
2 gyerek ---> Semmi.
3 gyerek ---> Nevezzük társadalom terhelési adónak... Feri, hallod? Megint lenni valamilyen alap pénzt beszedni
Több gyerek ---> Csak az válalhatna aki a vizsgálatok szerint, nagyon komoly anyagi hátérrel rendelkezik.