A Föld sorsát tükröző bolygót fedeztek fel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szennyvíz biológiai tisztításon is átesik, ezt elég sokan elfelejtik, plusz a természetes vizeknek is megvan a maga öntisztító rendszere.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A szennyvizet meg nem isszuk meg, az megy a Fekete-tengerbe.
Kara kánként folytatom tanításom.
A nõk vizeletében ugyanis fogamzásgátló nélkül is van ösztrogén.
A férfiak közül pedig fõleg a sportolók, fizikai munkát végzõk vizeletében van több tesztoszteron. A férfiak bár nem szednek fogamzásgátlót -mellesleg van olyan szer ami a spermákra hat-, de az élsportolók között nem ritka, az olyan étrendkiegészítõnek nevezett valami, aminek a tesztoszteron tartalma magas és találd ki ez hová ürül...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Fura, hogy egyre többen vélik, úgy hogy az emberiségnek annyi, ha nem kap észhez. A vezetõ székekben nem azok ülnek, akik akarnak tenni, vagy az átlag polgár - akiknél a degenerálódás és IQ hányados csökkenése jelentkezik - nem hajlandó változtatni a megszokott kényelmén, és az egojának él.
Emellett pedig mindenki végtelen potenciált lát bennünk, ha túléli a fajunk a közeledõ krízist...bármiféle is legyen az, a lényeg hogy felkészülten nézzünk szembe vele 😊
Figyelj oda picit
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Hozzászólásom utolsó bekezdésében van a lényeg. Odáig már, látom nem volt türelmed.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
A tanulmány arra nem tért ki, hogy a férfiak vizelete tesztoszteront tartalmaz... az meg elpárolog! Vagy nem? <#zavart2>#zavart2>
Nem azzal van bajom, hogy eltûnik az Y. Errõl szerintem régebb óta tudok, mint te, lehet, hogy el fog.
A gondom azzal a teljesen hibás következtetéssel van, hogy ez az emberiség vagy bármelyik állatfaj kipusztulását jelenti. Más kromoszóma fogja betölteni az Y szerepét, és az élet megy tovább.
Errõl a fogamzásgátlós problémáról én is hallottam, meg amerikában a hormonkezelt marhahús is ilyen hatást vált ki.
Nem tudom hogy ázsiában mi a helyzet, azt hiszem ez csak a nyugati civilizációt érinti. De volt már ilyen, a rómaiaknál is civilizációs okoból csökkent a népesség, fejlett vízvezetékrendszerük volt, meg minden, na de ólomból voltak a csövek... majd jönnek a szapora "barbárok", és átveszik a vezetést a nyugati civilizációtól.
(azért írtam idézõjelben a "barbárokat", mert pl. rendszerint néhány ezer évvel régebb óta van írásbeliség, meg magasépítészet náluk, mint európában)
Picit sem úgy mûködünk, mint a méhek, még nem tûnt fel? Vagy te lemaradtál a "méhecskék meg a virágok" mesénél? 😊
Közelebbi példát is hozhattál volna, pl. krokodiloknál a tojások kelesztési hõmérséklete eldönti, hogy kisfiú, vagy kislány krokodilok lesznek-e. Emlõsök és madarak lemondtak a választási lehetõségrõl, nálunk a nemiség "hardcoded", nem konfigurálható. Azért, mert annak idején evolúciós elõny származott belõle, de mint kiderült, zsákutca. Ez is olyan mint az agancs, ha terebélyesebb, még a farkasokat is távol lehet tartani vele, de könnyebben fennakad a bozótban, és éhenhal a szarvas...
Aztán ha számoljuk, hogy a mai gyerkõcök igencsak mozgásszegény kultúrában nevelkednek (a kemény fizikai munka tesztoszteront termel) látható, hogy az ösztogénes víz még nagyobb gebasz lehet. Ez mondjuk nem feltétlenül az adott delikvensnél számít, de könnyen lehet, hogy monjuk hiába próbál fiút csinálni a feleségével, az istenért is csak lányuk születik...
Mellesleg ránk nézve télleg tök mindegy. Mert a mai szemlélettel igencsak hamar leégetjük a bolygónkat. Ha nem egy új járvány/háború/politikai húzások oldják meg, akkor majd a természet és az univerzumot mozgató hatás-ellenhatás, tehát az gyensúlyra való törekvés. És ha belegondolunk, akkor az emberiség igencsak elbillentette a mérleg egyik szárát (környezet szennyezés). Nem azt mondom, hogy pl egy vulkánkitörés légszennyezõ hatásához mérhetõ dózisokban, de ha hozzávesszük az erdõírtásokat, akkor már másképp áll a dolog. Elgondolkoztató...
Ez igaz, teljesen felesleges azon aggodni hogy tuleljuk e a voros orias allapotot, sehol nem leszunk mar addigra.
De nem fog, szóval igazad van, nekünk annyi..😊
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Ha az Y eltûnik, semmi gond, egy másik kromoszómára kerül a nemi marker, mint ahogy ez milliónyi állatfajjal megtörtént már. A kromoszómák ugyanis nem állandók, hanem a gének ugrálnak közöttük. A heréket sem az Y kódolja, az Y egyedüli szerepe, hogy jelezze, hogy ez a példány fiú, és beindítsa a megfelelõ programokat.
Elolvastam, úgy tûnik, hogy van az Y-kromoszómának önjavító mechanizmusa, csak nem annyira hatékony, mint a többi kromoszómánál. Szóval romlik az állaga, csak nem olyan gyorsan, vagy valami ilyesmi. <#fejvakaras>#fejvakaras>
De még ez is elenyészõen rövid idõtartam ahhoz képest, hogy mikorra lesz vörös óriás a Napból. <#wow1>#wow1>
Be'jókat fognak majd derülni!
Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...
Na és... majd az emberiség megoldja.
A kezdetleges technikánkkal és ami a lényeg, igazi globális összefogás nélkül is képesek voltunk már nem egy kihalásra ítélt fajt megmenteni végtõl, így számomra nem kétséges, hogyha kicsit kevesebben leszünk valami vírusnak hála, akkor az emberiség jó útra fog térni és együtt, közösen képesek leszünk a lehetetlent is megoldani.
Szerencsére az Univerzumban ennél milliószor több a változó, ahogy itt a Földön is.
Képtelenség elõre felmérni, hogy 1000 év múlva vajh, mire lesz képes az emberiség, lehet, hogy már 200 év múlva teret görbítgetünk...
Gondoljatok bele 200 évvel ezelõtt hol tartott a technikai fejlõdés és most hol tart.
Ha nem lesz egy komoly világválság -már pedig lesz az 100%, hiszen lassan kitehetjük a Földre a "megtelt" táblát-, akkor van esélyünk...
Nekünk (embereknek) pl. 23 pár kromoszómánk van, és ha az egyikben mûködésképtelen egy gén, a másikban még ott van, lehet szintetizálni a fehérjét, amit kódol, nincs baj. Meg amikor összeolvad a spermium meg a petesejt, rekombinálódnak a gének, ezért nem vagyunk egyik szülõnk klónja sem, hanem a kettejük génkészletének valami többé-kevésbé jól sikerült egyvelege.
Ez csak az Y-kromoszómára nem igaz, az nem tud rekombinálódni, csak másolódik (klónozódik), apai ágon. Ha megsérül, akkor a hiba sosem lesz kijavítva. Az Y-kromoszóma jelenleg a legkisebb kromoszóma, és tudva hogy mennyivel kisebb mint az átlag, és kb. mikor jelent meg (talán 250 millió éve, nem tudom), ki lehet számolni, hogy meddig tart ki.
Fejlett élõlényeknél már nincs biokémiai szintû evolúció, a természet nem fog megoldást találni az elcsökevényesedõ kromoszóma pótlására, az emlõsök és a madarak szaporodásképtelenek lesznek, és elõbb-utóbb kihalnak. A madaraknál egyébként a nõi egyedekben van Y-kromoszóma, náluk fordítva van.
http://index.hu/tech/urkutatas/hold_on0924/
Kara kánként folytatom tanításom.
Én ezt a részét kicsit optimistábban látom. Az elsõ ûrtursiták után itt van máris a következõ X-díj: verseny a Holdért... Hiszem, hogy még az én életemben (18 vagyok) ûrturisták utaznak a Marsra. Hogy a Mars terraformálása után mi lesz a következõ azt már nem tudom...
Az írásodhoz én is gratulálok
Ez hogy? Miért?
http://csiri.blog.hu
szerintem azzal kéne foglalkozni hogy a jelenlegi klímát ne baxxxuk szét még jobban
Tömeges ûrutazás, és a Naprendszer betelepítése nélkül az emberiségnek max 2000 évet adok, akkorra fordul át a földmágneses tér, amikor nagyobb lesz a sugárzás, addigra leépül a bolygó meg a mi génjeink annyira, hogy betegyen nekünk. Persze ha tovább fejlõdik a civilizáció, és lesz terraformált Mars, akkor oké, de most õszintén szólva nem úgy néz ki.
Elõször is 60-100 millió éven belül az Y-kromoszómák teljesen le fognak épülni, és így minden olyan állatfaj kihal, amelyik erre a módszerre alapozta a szaporodását. De pánikra semmi ok, a lábasfejûek testfelépítése és intelligenciája igen igéretesen fejlõdik, már a parti fövenyen is megélnek, kb. 200 millió év múlva a leszármazottaikból fog állni a földi állatvilág (ízeltlábúakat nem számítva).
Hogy eljutnak-e a civilizációig, szerintem elképzelhetõ. Talán még a Holdra is elutaznak. Az embernek addigra nem lesz semmi nyoma sem a Földön, sem a Holdon, úgyhogy talán sosem tudják meg, hogy voltak itt elõttük. Bár, vannak most is kövületek, szóval még kiáshatják Mari néni csontjait. Majd az okos tudósaik megállapítják, hogy a vér hûtésére használtuk a boltozatos koponyánkat...
Nyilván a polipoknak is bealkonyul majd, de következõ evolúciós hullám már nem lesz, a Nap egyre jobban sugároz, kb. 500 millió év múlva elkezdei felforralni az óceánokat. Ezt követõen a Föld felszíne váltakozve hol olyan lesz mint a Holdé mert elfújja a napszél a légkört, vagy csak láva lesz, mert a vörös óriás Nap megolvasztja a kõzetlemezeket.
5 milliárd év múlva lesz egy kb. 200 millió éves idõszak, amikor a Szaturnusz távolságában kellemes lesz a napsugárzás, és a Titánon óceánok lesznek. A helyiek valószínûleg ennyi idõ alatt a többsejtû életformákig sem jutnak el, amikor a Napból fehér törpe lesz, szépen visszafagynak. Ezután kb 30-40 mlliárd év múlva a Hold abbahagyja a távolodást a Földtõl, és 55 mai nap alatt fogja megkerülni a Földet, ami szintén mindig ugyanazt az oldalát fogja feléje mutatni.
A Nap mivel elég nagy tömegû, még vörös óriás korában héliumot is fog "égetni", szenet termel, ami majd amikor hûlõ fehér törpévé válik, szépen kikristályosodik a magjában. Tessék Nap-telkeket venni, 20 milliárd év múlva egy bazi nagy gyémánt lesz a magjában! 😉
A kihûlt Föld nem kering körülötte örökké, ugyanis a keringéskor minden test gravitációs sugárzást bocsát ki, a Föld pl. kb. 300 wattos teljesítménnyel. Szóval párszáz milliárd év múlva be fog csapódni a kihûlt fekete-törpe Nap felszínébe. Mint a többi bolygó is, szépen egymás után. Ha semmi egyéb nem fog történni, néhány billiárd év múlva is úgy marad.
Kb. 10^100 év múlva elpárolognak a fekete-lyukak, ha bomlik a proton, akkor a fekete-törpe Nap is, és csak elektronok, pozitronok, fotonok maradnak. Vagy nem, én nem hiszem el, amíg be nem következik 😊
Tök mindegy. Ha a Merkúr meg a Vénusz áldozat lesz, akkor a Föld is. gondoljatok bele hogy most milyen meleg szokott lenni nyáron, aztán gondoljatok bele hogy milyen meleg lesz akkor amikor a nap már kikészítette a fenti két bolygót. 😊
\"Szerintem mar a kukasok is uj szaknyelvet hasznalnak, ami tele van \"megelozo csapas\", meg hasonlo kifejezesekkel es Improvised Explosive Deviceket keresnek a szemettartokban. LOL\" by NEXUS6
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
Tetszik a hír, fõleg a tudósok lelkesedésén tudok jókat derülni. Elõször is ha így megy tovább a környezetszennyezés és a globális klíma változása, akkor nem éri meg az ember, hogy Kirk kapitányként fel-alá repkedhessen más bolygókra. Akkor meg már mindegy is, hogy a Föld (legyünk pesszimisták) 4 milka év múlva hol lesz, nem? Ezeket a fehérköpenyes, kotonruhás egzakt pöcsöket rá kéne állítani világibb dolgok megoldásainak kutatására, nem pedig több éves projectekben figyeltetni távoli bolygórendszereket.
\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"