• BlackRose
    Persze a ruszkiké az északi sark :) pedig Hugo Grotius kb. 400 évvel ezelőtt leírta a dolgokat... persze a korlátlan hatalmú állam nem szokott olvasni, nem érdekli az értelem... Putyin pedig (ahogy Arnold mondta a The Simpsons-ban) elected to lead and not to read... :( Gondolom Grotiusról nem is halott. Szerintem a mai tudomány és az emberiség legnagyobb problémája, hogy elfelejtsük azt amit már régóta tudunk, és amikor újabb tudásra teszünk szert, a hiányos alapok miatt (pedig megvan csak el kellene olvasni), nem értjük meg jól, hogy valójában mit is fedeztünk fel... de ez egy másik off topic téma. Szerintem két világ lehetséges csak az értelem világa és az erőszak világa és a kettő kizárja egymást. Mindaddig még erőszakot alkalmazunk nincs értelem. Nekem a választás teljessen egyértelmű az értelem, de azt is tudom, hogy az erőszaktól az értelem nem tud megszabadúlni, mert az erőszaknak nincs értelme és ezért az egyetlen módszer a megszüntetésére az erőszak, ez pedig kizárt dolog, mert ha az értelem erőszakhoz folyamodik akkor már nem értelem, hanem erőszak. Szóval a jelenlegi világban csak erőszak van, értelem nincs. Vannak értelmes emberek, de nincs értelmes világ. Na ezt még csak azért mondtam, mert most pl. Weinberg is itt az értelemhez próbált fordúlni, de erőszak lett belőlle, vagyis, szerintem meg kellene szüntetni valamit (és ez erőszak), valaminek a megszünéséről értelmessen csak az dönthet aki csinálja. Persze Weinberg-nek nincs meg a hatalma, hogy a verbális erőszakot fizikai erőszakká léptesse elő, de pl. a ruszkiknak megvan, ha nem fogadjék el, hogy az északi sark az ővéké, de az amcsiknak is megvan... és a kérdés, hogy miért csinálnak olyan dolgokat amelyekről tudják, hogy nem lesz jó vége? Mert nincs értelem.