• BlackRose
    #191
    Nem mondtam én, hogy ne adózzunk (ezt az anarchisták mondják és én említettem, hogy én nem vagyok anarchista) és azt sem mondtam, hogy a rendőr ne védjen, hiszen ez az állam szerepe. Én csak azt mondtam, hogy az állam CSAK EZT KELLENE, HOGY CSINÁLJA. Ilyen esetben kb. 2-3% adóból menne a dolog, nem 50%-ból mint most. A hatékonyság sokkal nagyobb lenne mert nem foglalkoznának a képviselők 777 féle dologgal amelyikből egyikhez sem értenek. Szóval 2-3% adó, rendőrség, hadsereg (önkéntes - itt még megemlíteném a Jefferson féle NO STANDING ARMY IN PEACETIME - ehhez hasonlítsd az amcsi 1.7 milliós ha nem tévedek nyakig felfegyverkezett imperialista hadsereget amley ha akarja az egéssz világot eltürölhetné a föld velszínéről), bíróság és törvényhozás, amely ez esetben nem főállásban hanem mellékállásban végezné a dolgát - nem mint a jelenlegi amelyben 90% képviselő évtizedeket tölt a parlamentben. És itt vége, ezen kívül semmi más. A többi dolgot a magántőke jobban el tud végezni ez 1000%. Persze ez nem olyan magántőke lenne mint amilyen most van, mert ezek a cégek nem rendelkeznének politikai hatalommal csupán azért mert az állam sem rendelkezne és ezért hiába próbálnák befolyásolni az államot, hiszen az erőssen korlátozott a rendőrségre, hadseregre és bíróságra, nem irányítja az emberek életét. Szóval válasz egy másik hozzászólásra, nem lennének vízfejű agyongazdagodott cégek sem, mert ezek mind az állam által lehetővétett monopólium helyzet miatt lettek ekkora szupercégek (szabadalmi rendszer, kizárolagos vagy oligopólikus engedélyrendszer - pl. csak 3 vagy csk 4 mobilszolgáltató... miért nem lehetne X ha valaki ezt akarja csinálni és tudja és a piacon van vevő miért nem lehet, miért kell a telekommunikációs cégekből mammut miliárdos szupercégeket csinálni? Szóval ilyen dolgok egyszerűen lehetetlenek az állam segítsége nélkül. Korlátolt államban nincs lobbyzás, mert nincs értelme, az állam nem csinálhat semmit, kivéve védi a vagyonod és életed. Ezért van, másért nincs rá szükség.

    Ugyanakkor megmarad a te kezedben is ugyanez a jog ha nincs a közelben állami szerv, ehelyett, pl. neked nem szabad védekezni de a legközelebbi rendőr 30 percre van... nagyon sok ilyen hely létezik. Hol volt az állam a VirginiaTech mészárlásban... szóval lehetetlen, hogy mindenütt ott legyen ez a realitás, de akkor ne tiltsa meg az embereknek, hgoy ha nincs rendőr akkor saját magukat védhessék. Erre nincs joga, ilyen jogot nem tudom, honnan szedhet magának, hioszen csak olyan dolgokra hatalmazhatjuk fel amire nekünk egyéneknek is van erkölcsi-természetes jogunk, amit egyénileg nem tehetünk meg arra az államot sem hatalmazhassuk fel... na ez lenne röviden a korlátolt állam. Pl. 1913 előtt az USA-ban Január 10-ig kellett dolgozni az államnak, Január 10-től az év végéig 100% pénz a tiéd volt. Ma Április végéig dolgozol az államnak az EU-ban a helyzet még roszabb van ahol Júliusig.

    És tudjátok mit 1913-előtt is volt rendőrség is, katonaság is (az USA-ban önkéntes), bíróság is, törvényhozás is... persze az sem volt korlátlan állam mert az is monopólium jogot adott sok cégnek, és a pénzügyi rendszerben nem végezte a dolgát, vagyis a bankoknak megengedte a fractional reserve rendszert, ami csalás volt.