• BlackRose
    #180
    "Hát igen, csak ez az apró probléma ne lenne... :)"

    Semmi sem tökéletes, ezért találták ki a korlátolt ici pici államot ami csak ezt kellene, hogy végezze. Ha hiszed ha nem sokkal jobb lenne mint a mai leviathán mamut államok amelyek mindenbe beleszólnak, már nem csak a saját területükön hanem más államok területén is.

    Különben ezt a dolgot csak akkor érti meg az ember ha azt is megérti, hogy a világ tiszta energia, és energiák "harca". Vagyis, hogy az ember nem más mint egy energia amely másik energiával van körbevéve és, hogy harcol azért, hogy a körülötte levő energia ne nyelje el (hideg, meleg, tűz, víz, vadállatok, másik emberek stb.), és, hogy maga ebben a világban biztos halálra van itélve. Ezért fog össze másik emberekkel, hogy növelje a túlélését, hogy legyőzze a körülőtte levő energiát, ezért épít menedéket, ezért cselekszik. A másik része ennek az elméletnek, hogy az energiát nem lehet megváltoztatni, nem lehet ellenőrizni, csak meg lehet akadályozni, ha valakit megfélemlítesz, azt csak megakadályoztad, hogy a saját érdekében cselekedjen, de nem teszi azt ami a te érdekedben van, hogy ezt is elérd valami többre van szükség, fenyegetned kell, hogy ha nem dolgozik a te érdekedbe, akkor megszünteted, vagyis kinyírod. Igy működött a világ évezredek során. Rabszolgát csináltak az emberből, ha nem vállalta akkor kinyírták. A másik út... becsapni az embereket, hogy azt higgyék, hogy valójában nem az én érdekemben dolgoznak, hanem a saját érdekükben és a közös érdekben... na ez nem rég érkezett. Nem bánthat senki, nem nyírhat ki senki, nem az én palotádat építed, hanem a mi palotánkat (amelyben persze én lakok), nem az én autómat csinálod, hanem ezek az Audik, Mercik, BMW---k ez a mi autónk az állami autók, persze én utazok bennük, sőt te meg sem közelítheted, mert a biztonsági emberek szépen megkérnek, hogy lépj tovább... stb. és milyen jó nekönk, mennyire jó, hogy ilyen szédületes hatalmas államunk van ilyen hatalmas mindennel... na most megjelenik a következő probléma... az emberek nem hölyék és fel fognak lázadni... de erre is találtak megoldást, a legtöbb embernek többet adnak mint amennyit dolgozik (a legtöbb ember nyugaton ma netto fogyasztó) persze nem a Józsi bácsi aki keményen melózik, de nagyon sok ember, és ezt a terhet, a világ másik felére küldjük, úgy, hogy Kínából vesszük az árút, mindent ott termelünk, de nem fizetünk nekik, hanem kölcsön vesszük és megigérjük, nekik, hogy majd egy napon kifizessük, a Kínaiak persze meg vannak elégedve, mert már 1400 milliárd dollár jött nekik így össze... nem adóztassuk az embereket túlságossan hanem kölcsön vesszük a világ másik feléről, a lokális melósokat meg becsapjuk, fedezék nélküli pénzzel fizetünk és igy inflációt csinálunk ami által lopjuk az emberek zsebében levő pénz értékét (egy részét).

    És nincs miért lázadjonak, mert felének jobban megy mint amennyit dolgozik a másik fele meg nem veszi észre, hogy kirabolták, mert indirekt módszert alkalmazunk. Aztán... és ha véletlen észreveszik, akkor majd azt mondjuk nekik, hogy a bevándorlók, a "szutykos" Kínaiak a hibássak akik olcsó munkaerőként elveszik az orrunk elől a munkát... miközben lopják az intelektuális vagyonunkat és még kémkednek is felettünk.... szóval belefájdul a fejem. Persze jönnek még a terroristák, Iraq, Irán, anyámtyúkja...