• Dany007
    Szerintem az, hogy az adófizetők pénzéből csinálják mindezt nem olyan nagy probléma. Elvégre az 50es évektől ez van :)
    Annyi a különbség, hogy akkor az emberek látták, hogy amerikai ment az űrbe...Látták, hogy amerikai szállt a Holdra. Látták, hogy műholdakat bocsájtanak fel. Utánna érezték hogy a műholdak mennyire jók is nekik. (bizonyos esetekben)
    De most mivan? Mostmár csak azt látják, hogy építik az állomást. Küldik fel a siklókat, a tanárokat a turistákat. Meg látták, ahogy felrobbant az űrsikló.
    Aztán kb itt vége is a storynak. Persze beletartozik még a robotok a marson dolog. De aztán végleg vége.
    Az a gond, hogyha megint újból nagy célokat tűznének ki, amiket reális időn belül el is tudnának érni, és olyan célok lennének ezek, amikből ha csak minimálissan is de hasznossak lennének az adófizetőknek is, lehet hogy mégnagyobb támogatást kapna a Nasa mint valaha.
    Ott van a polgári repülés. Kezdődött a léghajókkal, amik eléggé nehézkessek voltak. Túl nagy túl sokba került , túl veszélyes, túl nagyszabású, és csak a legelitebbek számára volt elérhető. Aztán jöttek a Wrightok :) és kitaláltak egy egyszerű de épkézláb ötletet a repülésre ugye 1903-4ben. És ha jól tudom 1935-ben már menetrend szerinti repülőjáratok voltak. Rá 30évre meg már világszerte elterjedt 7köznapi dolog volt a repülés.
    Namost ehhez képest az űrutazás még mindig a léghajónál van.
    Okés, hogy más tészta a kettő, de az elmúlt 50évben ennél azért többet vártam volna. Arról nemis beszélve, hogy a 82-es űrsikló óta jóformán semmi sem változott. Az több mint 30év!
    Sz.tem azért, mert ugy véget ért a hidegháború. Nem volt már miért kivel versengeni...És ennyi. Űrállomás már a 70es években is volt ugye a skylab. AZtán az oroszok is rákontráztak a mirrel, aztán jöttek az amcsik az űrsiklóval. Ugye az oroszoknak is volt egy majdnem ugyan olyan űrsiklójuk csak sose használták, aztán szépen vége lett a hidegháborúnak és puff megállt minden. Sz.tem ez volt a fő oka a fejlődés hirtelen megállásának.