BlackRose#108
Az persze, hogy veszteségnek könyvelem el azt ami lehetett volna az még egy hibás filozófia ami sajnos nagyon vastag gyökeret ersztett a mai világban. Veszíteni csak azt lehet ami már megvolt. Ha a pénz értéke megy lefelé és a "kemény" vagyonom (árú, ingatlan stb.) ára stabil vagy megy fel, akkor én valójában nem érzem az infláció hatását. Ha viszont nem akkor érezni fogom. Az áll, hogy ha nem gyengülne a pénz és ha a portékám ára az nélkül is menne fel akkor jobban járnák, de ez nem könyvelhető el veszteségnek mert az csak egy mi lett volna ha lett volna duma. Ezért téves dolog azt hinni, hogy felfedeztük az időgépet és, hogy a jövőből tudunk értéket hozni a jelenbe, pedig géppen ezt akarják elhitetni velünk, hogy az emberiség a holnap számlájára él, mert ez lehetetlen, nem fogyaszthatunk el semmit sem ma ami még nem létezik, viszont a jövőben fogják kifizetni a kamatot és az adóságot az örökösök, azoknak akik ma kölcsön adják. Érdekes dolog, amikor pl. Al Gore millió fát ültet el ma, és ez ugye energiába kerül ami növeli a szennyezést, hogy majd 30 év múlva ezek a fák... na aki érti az érti, aki nem annak meg hiába mondom. A jövő az a jövő, nem lehet vele úgy számolni mintha itt lenne, főleg nem mert ki tudja, hogy azok a fák egyáltalán megérik e azt a pillanatot, hogy a most kalkulált környezettisztító hatást elérjék. Nem vagyok a fák ültetése ellen, én is ültetek amikor csak lehet, ne legyen félreértés, csak baromság amikor azt mondjuk, hogy azért ültessük, hogy tisztább legyen a levegő. A jövővel csak akkor lehet számolni amikor már múlt lett.