sok a sznob terepjáró
  • Z
    Igen, az enyhe tél miatt nem nagyon kellett igazán kátyúkat javítani.

OFF: felhívtam az FKF Rt-t, hogy a lekopott vonalakat miért nem festik fel, mert néhol balesetveszélyes, ha valaki nem ismeri a sávokat,és azt hiszi, hogy az egy irányba kétsávos úton a jobb oldali sáv megy egyenesen (közben megszűnik, tehát elsőbbséget kell adnia a bal oldali/belső sávban közlekedő, de a sávot követve elé "bevágó" autósnak) és csak megy-megy, aztán index használata, szétnézés, elsőbbségadás nélkül megy tovább egyenesen. Ilyenre kereszteződés előtt van példa, ahol a belső sávból kanyarodó sáv lesz, és oda megintcsak irányjelző használatával kell menni. Közben csak egyenesben tartod a kormányt. Szóval a fenti kérdésre a válasz az volt, hogy 8 helyre átkapcsoltak, megkaptam vagy 3 további telefonszámot, és mikor már majdnem feladtam, akkor egy fickó, aki tudta, hogy miről van szó, azt mondta, hogy nincs rá pénz...mondom: hogyhogy nincs rá pénz, mikor a kátyúkat sem kell javítani? Az útkarbantartási pénz. Ez is az, nem? És NEM! Ez a nevetséges. Hogy a fővárosi önkormányzat határozza meg, ki-milyen célra-mennyi pénzt kap. És az útburkolati jelek javítása (újra felfestése) nem esik egy kalap alá az útburkolati javítási munkákkal (kátyútömködés). Szóval írnom kell egy levelet a főpolgármesternek, hogy ez a szitu, és folyósítsanak pénzt az FKF Rt számára X célra való felhasználásra. Komoly, mi?