• kukacos
    #171
    Pontosan ez a probléma, csak szerintünk ez szégyen, és nem dicsőség. Azt kellene megértetni a következő generációkkal, hogy sok minden nem fog menni úgy, ahogy eddig ment. Ehhez pedig neked és nekem kellene példát mutatni. De hogy lehetne persze, amikor te sem tudod megérteni az itt felvonultatott egyszerű tények ellenére sem. Márpedig tény az, hogy az autó nem tudja megoldani még csak egy Budapest méretű város közlekedését sem, és az ég irgalmazzon nekünk, ha minden kínai és indiai autóba száll majd. Új technikákkal majd, száz év múlva, talán menni fog.

    Az autóhasználat "joga" nem egy olyan dolog, amiért feláldoznám az életem más, számomra lényegesebb minőségi elemeit. És a többieknek is csak azért válik azzá, mert egy idióta önerősítő folyamatban a hozzád hasonlók fixálják ezt az értéket az utódaikban, ahelyett, hogy tudatosítanák, hogy ez az a típusú vágy, mint hogy inkább gazdagok lennének, mint szegények. Ha megkérdeznéd a suliban, 99% inkább az előzőt választaná, mégsem gondolják azt, hogy ez nekik jár is, az autóval ellentétben.

    Ha valóban ismernéd az emberi történelmet, akkor talán tisztában lennél azzal is, hány civilizáció omlott már össze amiatt, mert a tagjai csak későn vagy sohasem ismerték fel, hogy az értékeikhez való ragaszkodás a pusztulásukhoz fog vezetni, és környezetüket erején felül használták. Az autó ma az egyik tipikus jelenség, ami saját tehetetlenségével jelenleg negatív hatású kényszerpályán tartja a társadalmat.

    De a jövőnek az autózás csak egy apró része. Szerintem téged alapvetően érdekel a jövő, csak akkor vagy vak, amikor a saját bőrödről lenne szó. De valahol mindig valakinek a bőréről van szó, menjen a szöveg akár a kőolajról vagy az esőerdőkről. Ha a mi civilizációnk is összeomlik majd, tagjai a tiedhez hasonló szűklátókörű mentalitása miatt fog.