• axaard
    Nem hivatalos teszt, de a Vista barátoknak érdemes elolvasni: http://legendgrafix.buzz.hu/archives/2007/03/20/Operacios_rendszerek_harca_XP_vs_Vista_vs_SUSE/
    Használtam én is Vistát, messze nem olyan mint az XP. Szép, cslli, villi, de nekem az operndszer ne csilli-villi legyen, hanem használható.

Aki nemolvasta el a fenti blogbejegyzést, annak egy kis ízelítő:
    "Az NT régebben sosem támogatta normálisan a DirectX-eket arra hivatkozva hogy technikailag bonyolult/megvalósíthatatlan lenne, hirtelen pár nap alatt elkészítették a teljes DX támogatást NT (azaz mostmár XP) alá."
    Ennyit arról, hogy dx10 nem leeht XP alatt. Mint már írták elöttemis, ha akarták volna úgy csinálták volna meg, hogy (ugyanilyen teljesítménnyel) menjen XP alatt is.

"Mivel a Vista egy 2007es operációs rendszer, ezért joggal elvárható lenne hogy a Sil 0680-at felismerje. De nem. Szerencsére a Sil-t fejlesztő emberkék előrelátó módon csináltak hivatalos whql-es Vista-s drivert. Ez aztán szépen floppyra kimásolva, a telepítőnek megadva 3-4 másodperces gondolkozás után egy olyan kékhalált vág ki a monitorra, hogy a Chrimson
    Jihad irigykedne. A következő lépés az XP-s 2001es driverek kipróbálása volt, amely szintén hasonló eredményt produkált. Miután végigpróbáltam vagy 10 XP-s drivert a Sil 0680-hoz, örömmel konstatáltam, hogy az 1.0.1.7-es verziószámú XP-s driverrel a vinyók rendeltetésszerűen működnek, halleluja."
    Ennyit a driverekről. Ehezfűzném hozzá, hogy egy darabig hangkártyámat is XP-s driverrel használtam (gond nélkül) Vistán.

Azthiszem midnent leírtam, amit akartam. Ha nem. majd írok még :-D