LADA Kalina#21
1. "kialakult ez a "kevés ram is elég" nézet"
a ram drága.... amikor a mostani gépem vettem, mindenképp minimum 1gb-t akartam, mert annál kevesebb ma már nem nagyon elég habár 2007 elejéig 256mb ramom volt a gépemben, amit kellett, meg tuttam csinálni, természetesen fontosabb dolgokat csakis linux alatt, annak még ma is elég 256mega... nah szóval megvettem az újat, persze előtte hónapokig néztem az árak alakulását és tervezgettem az optimális gépet, mármint ami megfizethető és még jó is... a legnagyobb gond a rammal volt, végülis 2x512 került 26ba akkor, ha 1x 1024-et akartam volna, még drágább... amilyen szerencsém van, 2 hónappal vásárlás után már 7-8 ezerrell olcsóbb volt a ram... de tudod anyagiak hiányában egyet kell értsek azzal a nézettel, hogy:"kevés ramnak is elégnek kell lennie"...
2. az amd duron és az nvidia geforce annyira elterjedt hardverek, hogyha ezekkel nem lenne kompatibilis a vista azzal az ms a saját nyakát vágta volna át
de ugye te is láttál már tömérdek alaplapot, videokártyát stb... amin ott a felirat: "vista ready" na ez az amin nemtom sírjak-e vagy nevessek...
3. ma is rengeteg oprendszer létezik, amik a legtöbb hardverrel kompatibilisak, vagy könnyen azzá tehetők, természetesen olyan ami mindennel kompatibilis, sose lesz... jahh ezen oprendszerek nagy részét teszik ki a linuxok, bsd-k, és nem kell magadnak kernelt fordítani, a cd-s kernellel is jobban használják a gép erőforrásait, mint a vindóz...