• BlackRose
    Virtualizáció, multicore, stb? kimaradt? Nézd, nekem tényleg minden gépem elég izmos, nem annyira aggaszt az erőforrás főleg nem 4GB melett, habár a notebookom csak 2GB-al azért jobb is lehetne :) de eltudnál e képzelni egy alkalmazást amelyet a Vista lehetővé tesz és az XP-n nem lehetne futtatni (DirectX 10 kizárva, habár már bizonyított tény, hogy XP-re is lehetne DirectX 10 ha az MS akarná)? Mert én nem tudok az ég világon semmit sem elképzelni. Volt a Vistának néhány ütőkártyája, de az MS sorra elált tőllük, az Aero nem jelent semmi funkcionalis előnyt, persze mondjuk 3-4 év múlva ha a resolution-independent grafikának értelme is lesz (főleg esztetikai szempontból, mert a mai 100dpi-s kijelzőkön iszonyatossan rosszul néz ki), majd lesz értelme de ez gondolom majd a Windows Seven idejére jön el. Ami i biztonságot illeti, azt majd meglátjuk, tény, hogy a Vista biztonság szempontjából jobban áll az XP-től. Különben az XP is biztonságos ha jól használják. Az új audio alrendszer... na az persze jobb és a grafikus motor is, a kérdés, hogy ez lehetővé teszi e olyan alkalmazások megjelenését amelyeket XP nem lehet elérni. Mert végül is az OS azért van, hogy az alkalmazások, a szoftver használják a szolgáltatásait. 5 év munka és csak ekkora az upgrade? Nem tudom... különben én nem vagyok poweruser, én fejlesztő vagyok aki már 20+ éve számtalan OS-t és számítógépet nyűtt ki... na de lehet, hogy csak öregszek és azért nem tartom a Vistát olyan OS-nek amelyel tovább foglalkoznák, főleg, hogy a Windows Server 2003 R2 SP2 tökéletessen megfelel mindenre amit csinálok, ha váltok a Server 2008-ra az kimondottan az IIS 7.0 és a virtualizáció miatt lesz.