Építsd meg és vezesd a fantasztikus ferrari f2005-öt
-
Sziasztok!
Gondoltam mostmár én is hozzászólok, mivel konyítok némiképp a témához. Másfél éve RC Modellezek offroad kategóriában, ebben is két kat.-ban képviseltetem magam: 1:8 Monster (monstertruck)és 1:8 Buggy (szöcske) mindkét autót nagyon szeretem, a témában említett F2005 nem a legteteje a modellezésnek, inkább egy alap kezdő autó ami tökéletesen jó arra, hogy egy elhagyatott betonos focipályán vagy egy hipermarket parkolójában vagizva elsajátítsuk az alapokat. Az árról annyit mondanék hogy a kyoshonál távval együtt 75 és 80 között mozog az autó ára, mindenki számolja ki, megéri e neki. Távirányító téren is hasonlóan telített a piac igazából a leg alapabb táv 12000 forinttól indul amihez kap az ember egy adó-vevő modult és egy 27Mhz es kristálypárt AM modulban. Ebben a modulban 5 csatorna van, ezen belül 4-5 kiosztás. Tehát elég gyakorik a 27MHz-es távok manapság így nem nehéz átgondolni, mi van ha többen szeretnénk játszani. Igen! jön a kristálycserélgetés rádiózavar elkerülése ajánlott, mert hamar tropára tud törni 4-5 modell is akár. További hátránya is van a robbanó motornak. Nem úgy működik az ahogy azt néhányan gondoljátok, üzemanyag bele (ebből 2.5L 5000forint általában 16% os nitrometán tartalmút soktak használni az onroad gépekben) és go, hanem egy ilyen modellmotor igazán komoly odafigyelést követel. Pl egy motor első indításánál át kell esni egy úgynevezett bejáratási procedúrán ami alapjában meghatározza egy motor élettartamát, amit literben mérünk. Jó bejáratás esetén ez meghaladhatja a 25-30 litert is, ezután elkezd kopni a motor eltűnik a kompresszió miegymás. Jöhet a következő motor újabb 30-40 ezertől felfelé vagy a felújítószett amit szintén 20ezer körül vásárolhatunk meg. Ha túl vagyunk a bejáratáson, jön az igazi szívás. Be kell karburálni a motort, hogy az úgy muzsikáljon ahogyan azt szeretnénk. Egyszóval ez egy igazi pénztemető hobby, de kétségtelenül a világon az egyik legszórakoztatóbb. Így mérlegeljen minenki magában, hogy van e a modellautójára átlagban 10-15ezer forintja havonta (most biztos néhányan hajtogatjátok hogy ez tuti nem igaz, de rá fogtok jönni, hogy igen) akkor az vágjon bele, akinek meg nincs, az meg szerintem hagyja, polcdísznek egy ilyen autó túl drága szerintem.
Remélem valamicskét tudtam segíteni, közel sem ilyen egyszerű a téma, de próbáltam a lényeget kiszűrni. Ha bővebben szeretnétek utánaolvasni, az RC Offroad oldalon megtehetitek.
üdv.: Csabi