1038
Építsd meg és vezesd a fantasztikus ferrari f2005-öt
  • DJ RUSH99
    ja ok:DD mondomén,hogy lama:P
  • trogerzsiger
    itt is van egy amin gondolkodom... hmmm
  • trogerzsiger
    az egy márka:D
  • AC2
    Mintha nem ugyanezt mondtam volna...
  • DJ RUSH99
    hpi? az mit is jelent? a motorja? ()
  • DJ RUSH99
    Kellemes pénzkidobást kívánok
  • DJ RUSH99
    jó ötlet,nincs rendes RC topic
  • trogerzsiger
    Nemtudom hogy ti hogy vagytok vele, de én a hpi autokkal szimpatizálok, az áruk és a minősgük miatt.
  • zoolee
    Hát, marcsak azért is belefogok..XD

Modt nézem, hogy már csak a bejáratás is 2000-2500 ft be kerül..
    Na mind1.Majd csak lesz valami..:)
  • trogerzsiger
    szerintem kérem, hogy had legyek a topik házigazdája azt átnevezzük rc topikra. ok?
  • DJ RUSH99
    benzinmotor lesz.. de ha visszafelé olvasol mire ideérsz rájössz,hogy nem érdemes foglalkozni a dologgal
  • trogerzsiger
    kérd ki cabyvéleményét :-) ő felvilágosít
  • zoolee
    És ahogy olvasok visszafele látom, hogy ebben a benzinmotor van, ez az újsághoz adott verzióban is Így lesz?Vagy ott gagyi elektromotor lesz?
  • DJ RUSH99
    nekem 15höz kell hozzágyúrnom,de még van költekeznivalóm szal maradjunk 10ben:)
  • zoolee
    Asztaretkes qr.a ...
    Ez odab@sz..
    Sztem nagyon 5 letes, és nem kÍnait adnak mellé..:)
  • trogerzsiger
    Szerintem belevetem magam a témába és keresek ilyen 40-50 neadjisten max 60 ezerért egy rc autót. azt hozzágyurok még valamit a 30 ezremhez :-)
  • DJ RUSH99
    pár ésszerűnek hangzó kommentet idéznék az rc fórumból:

,,Ne vedd meg mert a gatyád rá megy!
    75 lapszám lesz, két hetente jelenik meg. Ha az első 14 számot most megrendeled, akkor 39000ft helyett csak 29000ft.
    És még van 60 lapszám.
    Gondolj bele, 75*2hét=150 hét múlva lesz meg az utolsó. Kb 3 év.
    Én már megbántam, hogy megvettem.,,

,,Kedves Urak !

Egy kis matek:

Ha elfogadjuk, hogy 14 számot kedvezményesen tudsz megvenni 29294 Ft-ért akkor egy szám 2094 Ft kedvezményesen. Ha vesszük, hogy ez állítólag 78 számból fog összeállni akkor ez alsó hangon is 156.000 Ft !!!
    Szép dolog a rajongás de ha igaz, hogy ez a szett 58.000 Ft a boltban akkor még ha táv-ot beleszámolom akkor is kicsit sok. ,,

meg van itt még olvasnivaló,szerintem érdemes átgondolni ezt a ferrari-t,de nagyon...
  • trogerzsiger
    erről

mondanál nekem véleményt? :-) te úgy is vágod a témát:D mert van egy ilyenem, és adjam el, vagy tartsam meg? mert ha tényleg költséges a benzines autó akkkor hagyom az ujságot a francba, és a spórolok...
  • trogerzsiger
    atyám! huh tehát az elektromos autó jobban megéri? :-) mert ott gondolom nem kell otortbejáratni meg ilyeneket csinálni
  • DJ RUSH99
    na miaz kihaltunk?
  • DJ RUSH99
    ,, Ehhez az autóhoz kb még 20ezer forintra lesz szükség, hogy teljesen RTR (Ready To Run) azaz menetkész legyen.,,

mármint melyikre? az opelre? ugye nem?:)

Msn-ről hova tűntél?:)
  • Caby
    Motor beállítása
  • Caby
    Ha megengedsz egy tippet, és nem tekintitek reklámnak akkor én ezt ajánlanám: RC Pályaautó ez rotostartos indítórendszerrel van ellátva, ami lényegében olyan mint egy kurbli :P :D Ehhez az autóhoz kb még 20ezer forintra lesz szükség, hogy teljesen RTR (Ready To Run) azaz menetkész legyen.
  • Caby
    Az én 4.6ccm-es monster mocihoz én 1-1,5 litert használtam el. Jobb félni mint megijedni alapon. :)
  • DJ RUSH99
    fúú,köszi:)
  • DJ RUSH99
    Köszi mindent:)

Igen,csak mindigis jobban szerettem a versenyautókat,pályaautókat,így érthető,hogy inkább arra húz a szívem:) a motor beállításához kb mennyi üzemanyag megy el?
  • Caby
    Motorbejáratás
  • Caby
    Szia!

1.) Karburálás a motor beállítását jelenit, van rajta 3 csavar amivel a levegő/üzemanyag keverékét tudod finomhangolni, hogy jól menjen a motor. Illetve ezzel kell állítani azt is, nehogy megsüsd a motort. Mert ha nagyon elszegényíted az üzemanyag ellátást, besülhet a motor.

2.) Rcmodell.hu Fórum
    RCOffroad.hu Fórum - ez kifejezetten az OFFROAD szakosztály
    3.) egy szinten van a témában említett F2005-tel

Ha rám hallgatsz Offroadban kezdesz gondolkodni, ha onroadot veszel, hamar rájössz, hogy nagyon helyhez vagy kötve. Lakott területen nemfognak szeretni érte :D Az offroaddal meg kimész a határba és dagonyázol egy jót :D
  • bardocz
    hát nem egy olcsó szórakozás ez :D pedig nagyon kipróbálnám csak semmiféleképpen nem formula kocsival kezdeném főleg nem versenyt,nem hiányzik havonta venni felfüggesztést :D
  • Caby
    Ja valamit kihagyatm :D
    Még további eszközökre lesz szükségetek ha autózni akartok: Szükségetek lesz a távirányítóhoz szervókra 2db-ra egy gáz/fék szervóra és egy kormányszervóra (ez plusz 5-6ezer darabonként) továbbá egy vevőakkumulátorra minimum 1200maH további 4-5ezer forint. Szükségetek lesz még egy izzítóra (ez a motor dízelelven működik, elő kell izzítani és közben indítózni) tehát egy izzítóra a leg alapabb 3-4 ezer, szükségetek lesz egy tankolóflaskára (speciális kell) 1000-1500 és még sok minden másra.. Tehát hogy leket tudjatok verni egy ilyen robbanómotoros modellautóba az autó árán fell még egy olyan 15-20-25 ezret a boltban kell hagyni, attól függően hogy álltok anyagilag)
  • bardocz
    hu ez durva repülés:O na hasonlót láttam én betonon régen csak a kocsi magasabbra repült meg pörgött jópárat,de utána ment tovább:O
  • DJ RUSH99
    Szia!

Köszönjük a ,,szemfelnyitást,, elég sok hasznos info-t írtál,jól jön az ilyesféle szakértői komment:)

1. kérdésem: ,,... Be kell karburálni a motort, hogy az úgy muzsikáljon ahogyan azt szeretnénk...,,

Ez pontosan mit takar? honnan tudhatom meg,hogy hogyan kell beállítani és mi az ideális

2.: Tudsz mondani olyan oldalt,esetleg fórumot ahol ki tudnak okosítani engem valamennyire az rc-zés terén mire megvásárolnám életem első rc-jét? Elsősorban autó,pályaautó téren

3.:így első blikkre mi a véleményed róla?
  • AC2
    Benn van a nevében, be kell járatni
  • Caby
    Itt az autómról egy kép:

Verseny közben készült. A jobb első lengéscsillapítóim közül az egyk eltört az jól látszik :D
  • trogerzsiger
    Kösz! hááát kicsit elbizonytalanodtam, de jobb most mint másfél év mulva :-)
  • bardocz
    szia!

a motor bejáratásánál mit kell csinálni?
  • Caby
    Sziasztok!

Gondoltam mostmár én is hozzászólok, mivel konyítok némiképp a témához. Másfél éve RC Modellezek offroad kategóriában, ebben is két kat.-ban képviseltetem magam: 1:8 Monster (monstertruck)és 1:8 Buggy (szöcske) mindkét autót nagyon szeretem, a témában említett F2005 nem a legteteje a modellezésnek, inkább egy alap kezdő autó ami tökéletesen jó arra, hogy egy elhagyatott betonos focipályán vagy egy hipermarket parkolójában vagizva elsajátítsuk az alapokat. Az árról annyit mondanék hogy a kyoshonál távval együtt 75 és 80 között mozog az autó ára, mindenki számolja ki, megéri e neki. Távirányító téren is hasonlóan telített a piac igazából a leg alapabb táv 12000 forinttól indul amihez kap az ember egy adó-vevő modult és egy 27Mhz es kristálypárt AM modulban. Ebben a modulban 5 csatorna van, ezen belül 4-5 kiosztás. Tehát elég gyakorik a 27MHz-es távok manapság így nem nehéz átgondolni, mi van ha többen szeretnénk játszani. Igen! jön a kristálycserélgetés rádiózavar elkerülése ajánlott, mert hamar tropára tud törni 4-5 modell is akár. További hátránya is van a robbanó motornak. Nem úgy működik az ahogy azt néhányan gondoljátok, üzemanyag bele (ebből 2.5L 5000forint általában 16% os nitrometán tartalmút soktak használni az onroad gépekben) és go, hanem egy ilyen modellmotor igazán komoly odafigyelést követel. Pl egy motor első indításánál át kell esni egy úgynevezett bejáratási procedúrán ami alapjában meghatározza egy motor élettartamát, amit literben mérünk. Jó bejáratás esetén ez meghaladhatja a 25-30 litert is, ezután elkezd kopni a motor eltűnik a kompresszió miegymás. Jöhet a következő motor újabb 30-40 ezertől felfelé vagy a felújítószett amit szintén 20ezer körül vásárolhatunk meg. Ha túl vagyunk a bejáratáson, jön az igazi szívás. Be kell karburálni a motort, hogy az úgy muzsikáljon ahogyan azt szeretnénk. Egyszóval ez egy igazi pénztemető hobby, de kétségtelenül a világon az egyik legszórakoztatóbb. Így mérlegeljen minenki magában, hogy van e a modellautójára átlagban 10-15ezer forintja havonta (most biztos néhányan hajtogatjátok hogy ez tuti nem igaz, de rá fogtok jönni, hogy igen) akkor az vágjon bele, akinek meg nincs, az meg szerintem hagyja, polcdísznek egy ilyen autó túl drága szerintem.
    Remélem valamicskét tudtam segíteni, közel sem ilyen egyszerű a téma, de próbáltam a lényeget kiszűrni. Ha bővebben szeretnétek utánaolvasni, az RC Offroad oldalon megtehetitek.
    üdv.: Csabi
  • bardocz
    nekem is egy nikom volt dominator 3 talán,20 fokos lejtő még ment lendülteből 30fokos már szenvedve
  • DJ RUSH99
    sorry nemtom mi a f*nak nyomtam el kétszer..
  • DJ RUSH99
    hehe ezzel lehet barmulni:D

Nekem is van egy baromállatnagy terepjáró rc-m,csak nemtom hol van.. hasonló ehhez:) Jeep amúgy