kukacos#215
Mint dronkZero is írja, kezdesz nem arra válaszolni, amiről szó van. Kellemes, biztonságos érzés lehet, megnyugtatod magad, hogy minden ellenkező véleményt megsemmisítettél, tehát a világképed tökéletes. Mellesleg megfigyelhető mindenkin, aki jobban szereti saját magát, mint az igazságot.
Bár annyi azért kiderült, hogy szerinted a legtöbb neurológus hülyeségeket beszél, és kukába a teljes szinaptikus ingerületátvitellel (tehát gyakorlatilag valójában semmit sem tudunk az idegrendszerről, és erre bizonyítékod, hogy hazudnak, mert "megdőlt a depresszió hatásmechanizmusának modellje", tehát nyilván hazudnak ebben is). Erre csak annyit tudok mondani, hogy Stockholm téged is vár szeretettel.
Az érveléseknek van mechanizmusa és logikai szerkezete a tartalmukon túl is, ami összehasonlítható. Mikor azt mondtad, hiába vallják A-t sokkal többen és szól mellette sokkal több megfigyelés, mint B mellett, ennek ellenére A elmélet mégsem jobb, mint B, mert "az is csak egy elmélet", akkor nem tehetek róla, erről a patternről nekem eszembe jutottak az intelligens tervezés bámulatosan primitív indoklásai.
A jelenlegi MI és az ember közé nem teszek egyenlőséget, egy potenciális jövőbeli MI és az ember közé már esetleg. Hol itt a "csúsztatás"?
Ehem, ez igéret, nem bizonyíték. ;)
Mivan? Ígért a kánya. Nézd, én próbáltam követni az agyad bakugrásait, de kicsit már belefáradtam, és voltam olyan kedves, hogy végiggondoltam, milyen módon lehet racionális az álláspontod. Akkor lehetne, ha valami úton-módon azt következtetted, hogy muszáj lennie valami alapvetően többnek, mert a jelenlegi eljárásokból látszik, hogy azok soha nem vezetnek eredményre. Erre mondtam, hogy a jelenlegi legegyszerűbb megközelítések is nagyon messze állnak még a számítási komplexitásban az agy teljesítményétől hardverokok miatt, aminek messzemenő következményei lehetnek az eljárások eredményére nézve is, tehát még korai temetni őket.
Nem nekem kell ígérgetnem, hanem neked: mutass fel bármit, amivel a te megközelítésed - attól eltekintve, hogy van akinek izgalmasabbnak hangzik - bármiben hozzásegít az elme megértéséhez. A nettó hozadéka eddig csak negatív, és ez az egyetlen, ami számít.