kukacos#172
1. oké, akkor mi az igazság? Nyilván Penrose sincs egyedül, de hát összehasonlíthatatlan a kettő.
2. persze, de abban lényegében mindenki egyetért, hogy az idegi folyamatok alapjait ismerjük, és abban nincs kvantummechanika.
3. nem az elméletek tartalmát hasonlítottam össze, hanem az érvelésedre hoztam analógiát.
4. hol húztam egyenlőséget?
5-6-7. ezzel nekem nincs gondom, nem várok tőled semmit, azt se mondtam, hogy neuronhálókkal lehet létrehozni MI-t, pusztán annyit, hogy a biológusok már elég régóta kutatják az idegrendszert, de semmiféle mágikus kvantumhókuszpókkal nem találkoztak. Eddig. Ez tény. Továbbá felhívom a figyelmed arra, hogy az, hogy nincs még rendes MI, nem azt jelenti, hogy a jövőben kötelező jelleggel találkozniuk kell valami ilyesmivel, mert bőven van tér még a "klasszikus" fizikán belül is fejlődésre. Egyelőre például egyetlen számítógép sem képes az agy számítási kapacitását akár csak megközelítőleg elérni is. Egy átlagos PC-n néhány száz-ezer input után megfekszenek az átlagos neurális algoritmusok, míg az agyunk röhögve kezel milliós adatokat.