assdf#61
Sok érdekes ötletet látok itt de én azért még két dolgot megjegyeznék:
1, lehet hogy én 3x annyi energiát használok mint amennyit a föld megtermelne(már maga a kifejezés is értelmetlen, hisz csak megterlmei ha használom nem?) de azért én kurvára sokat fizetek.
Benzindij, útadó, környezetvédelmi adó, zöldkártya, x évenkénti katalizátor csere, súlyadó (mindez csak autónál), vizdij, gázdij, villanyáram dij soroljam még? Magyarán pl magyarországon ha van x millió autós, akkor az fejenként évi töbszázezer forintot kifizet csak azért hogy autókázhasson és ennek csak töredéke az ami a nyersanyag előállitására megy el, a 90%-a adó! Na akkor aki azt mondja hogy én fogjam vissza magam, az maradjon csöndben, vagy ha szeretne valamit tenni a környezetért, akkor keresse meg ezt a 90% pénzt aminek nincs ellenértéke és lehet belőle környezet védeni. De előre szólok hogy a birtokosai (politikusok stb) nem könnyen adják oda...
2, 1 ember semmit sem tehet a környezetért. több millió v milliárd ember együtt már igen. Lehet itt sokat beszélni róla, de vagy egyszerre tudsz rávenni x millió embert hogy fogja vissza magát, vagy nem ér az egész semmit sem. Külön külön hatástalán. (de itt is megjegyzem, az emberek többsége rossz körülmények között él, ezért mindenből az oclsóbbat akarja. És pont ez miatt van környezetszennyezés, hisz ha az embereknek olcsóbb kell, akkor a szenyvizet beleöntik a dunába. Persze lehet tisztinai meg minden, de akkor a termék ára is több lesz és ez már nem fog tetszeni a vásároknak. Ördögi kör).