112
-
who am I 7 #72 össze is tehetjük a két kezünk :D -
assdf #71 "Szerintem azért nem prórol senki a kocsival mert nagyon olcsó a bendzin."
Ekkora baromságot rég hallottam már. És ha feljebb emelnék a benzin árát ahogy irtad, akkor kurvára senkisem szállitana élelmiszert mert nem érné meg, ezért az élelmiszer ára a plafonon lenne a szállitási költségek miatt és szépen éhenhalna az ország szegényebbik fele. És tudod ki élné túl? az újgazdag kölyke aki 5 literes terepjáróval jár a városban, mert neki lenne pénze kifizetni a benzint meg az élelmiszert is... Azért örülök hogy nem te tervezed a környezetvédelmet, mert akkor bush bácsi semmitevése még mindig angyali jótettnek tünne hozzád képest. -
#70 hát meleg van:D -
qwas #69 Az hogy várják az nem jó kifejezés. Inkább nem bánnák. Ez a 4 millió ember biztosan örülne ha kicsit melegebb lenne erre fele. Ma van az 50. zsinórban esős nap az országban. Mondjuk itt délen most jó az idő. -
who am I 7 #68 "1 ember semmit sem tehet a környezetért. több millió v milliárd ember együtt már igen"
Pontosan, vagy pedig világ vezetőit kell meggyőzni.. :D kérdéses...melyik a reálisabb.Tényfeltáró modult képeznie X EZER embernek, és a népet meggyőzni.(azért kellene rengeteg embernek összefognia, mivel nagyon jól tudjuk, h mi történik azokkal akik az igazságot, köztudatba hozzák > bezsákolják,duna,fejbelővik STB, viszont Több ezer embert nem tudnak így elhallgattatni, és onnantól indulhat a mandula....Jóslatokba nem bocsátkoznék ) Vagy ahogy írtam, a vezetőket meggyőzni..azt se 1 embernek persze. -
qwas #67 Ha leáll akkor valóban nagy szar lesz. Sógorommal beszélgettük hogy mért ilyen hideg itt a tenger/oceán mikor itt van ugye a Golf áramlat aminek ugye melegíteni kellene. Aztán azt a konzekvenciát vontuk le hogy valószínű amiatt nem fagy be. Nyáron akár 12-14 fok is lehet. Igaz télen sem hidegebb 8-10 foknál. -
who am I 7 #66 hoppp..az mégjobb :D -
who am I 7 #65 a sok nagyeszű, a nagy felmelegedés tengerszint növekedésével is jár.Ha valakinek fontos, h melegebb legyen, mint az, hogy elmossa a tenger a házát...akkor gratula :D ilyet mondani, h várják a felmelegedést..áhhh lol :) -
syn7h37ic #64 A globális felmelegedés Írországra nézve katasztrófális lehet, jelentős lehűlés lesz, kb. olyan szinten, mint alaszka. Miért? mert az olvadó sarki jég, befolyásolja a Golf áramlatot, ami leállhat. A Golf áramlat látja el Angliát, és a környező vidéket meleggel. Ha ez nincs, akkor sokkal hidegebb lesz.
Bővebben a NGC tévéadásaiból megtudható. -
qwas #63 Szerintem azért nem prórol senki a kocsival mert nagyon olcsó a bendzin. Mondjuk a kocsi fenntartása is felemészt egy csomó pénzt de a bendzin ára a kulcs szerintem. Ha 500 vagy 1000 forint lenne egy liter bendzin akkor jobban meggondolnák az emberek hogy hova mennjenek kocsival és hova gyalog? Szerintem igen.
Másik. Költözzön el aki tud. Pl. itt Írországnan stabilan tartja az időjűrűs a 18 fokot. Már hetek óta. Mondjuk kicsit sok az eső de valamit valamiért. Kollegám mondta hogy szerinte az egyetlen ország ahol várják a globális felmelegedést az ez. -
Prof William #62 "az alampolgarok mondhatnak azt az aktualis kormanynak,hogy akkor szavazok rad legkozelebb,ha meghozod a megfelo torvenyeket"
Ha ilyen öntudatos állampolgárok lennénak a vaóságban már rég megváltozott volna a helyzet...
Szerintem azért nem megyünk át szafarivadászba...
Valszeg lessz majd egy pont ahol már nem lehet elviccelni a helyzetet. Amikor az emelkedő tengerszint a természeti katasztófák az új járványok miatt már tarthatalan lessz a helyzet...
Akkor majd észbekpnak a kományok és búcsút monhatunk a deokráciának. Majd szépen betíltják a energiapazarló autókat, helyhez kötik az embereket, beosztják az élelmiszert (akár az is elképzelhető hogy a népesség egy hányadát leselejtezik)és jön egy hosszú diktatórikus (de nem felétlenül káros) korszak...
Pozitív példa japán történelme. Közel 2000 -éven ált éltek egy szigeten és nem merítették ki, nem szaporodtak túl, és nagyjából szinten volt a népesség. Persze ehhez vasfegyelem kelett de pár nemzedék alatt a emberek beleszoknának. És hiába elllenőríztek mindent a végsőkig az emberek jól éltek. Afféle pozitív diktatúra volt... -
assdf #61 Sok érdekes ötletet látok itt de én azért még két dolgot megjegyeznék:
1, lehet hogy én 3x annyi energiát használok mint amennyit a föld megtermelne(már maga a kifejezés is értelmetlen, hisz csak megterlmei ha használom nem?) de azért én kurvára sokat fizetek.
Benzindij, útadó, környezetvédelmi adó, zöldkártya, x évenkénti katalizátor csere, súlyadó (mindez csak autónál), vizdij, gázdij, villanyáram dij soroljam még? Magyarán pl magyarországon ha van x millió autós, akkor az fejenként évi töbszázezer forintot kifizet csak azért hogy autókázhasson és ennek csak töredéke az ami a nyersanyag előállitására megy el, a 90%-a adó! Na akkor aki azt mondja hogy én fogjam vissza magam, az maradjon csöndben, vagy ha szeretne valamit tenni a környezetért, akkor keresse meg ezt a 90% pénzt aminek nincs ellenértéke és lehet belőle környezet védeni. De előre szólok hogy a birtokosai (politikusok stb) nem könnyen adják oda...
2, 1 ember semmit sem tehet a környezetért. több millió v milliárd ember együtt már igen. Lehet itt sokat beszélni róla, de vagy egyszerre tudsz rávenni x millió embert hogy fogja vissza magát, vagy nem ér az egész semmit sem. Külön külön hatástalán. (de itt is megjegyzem, az emberek többsége rossz körülmények között él, ezért mindenből az oclsóbbat akarja. És pont ez miatt van környezetszennyezés, hisz ha az embereknek olcsóbb kell, akkor a szenyvizet beleöntik a dunába. Persze lehet tisztinai meg minden, de akkor a termék ára is több lesz és ez már nem fog tetszeni a vásároknak. Ördögi kör). -
#60 az alampolgarok mondhatnak azt az aktualis kormanynak,hogy akkor szavazok rad legkozelebb,ha meghozod a megfelo torvenyeket.Peldaul torvenyben szavatolni,hogy 10 ev mulva kizarolag elektromos,hidrogen vagy 1 liternel kevesebb benzint fogyaszto hibrid jarmuvek kozledekhetnek majd az utakon.Amelyik auto nem felel a kovetelmenyeknek az nem kap forgalmi engelyt.Es ez mar tenyleg rajtunk mulik.
Ez legalább annyira utópisztikus helyzet, mint Halgatyó #46. írása. Szép lenne ha így működne a politika, pláne itt Magyarországon, mi megmondjuk hogy mi a megoldás a világ nagy problémáira, a böszmék pedig teszik amit a nép parancsol. Álmodik a nyomor. Amíg Fletónak (és ez a többi oldalra is vonatkozik, és persze Bushtól Sarkozyig az egész világ minden politikusára) az olajbiznisz emberkéi tömik a zsebét, addig nem lesz itt se globális szemléletváltás, se népakarat, se napelemes autó és tavacska a nyugati tér közepén fehérhomokos parttal pálmafákkal körbeültetve és kis hidacskával a légkondis Combinoknak, se semmi, amiből nincs biznisz. Kivéve persze, ha a nyugatitéri tavacska megépítésére egy "rendkívül kedvező" ajánlatot kap a városvezetés egy bizonyos, "abszolút pártfüggetlen" PannonPuma Kft-től.
Melyik párt fogja azt mondani, hogy mostantól lemondok az olajból befolyó busás jövedékiadó-bevételről, és még támogatom is a megújuló energiaforrások felhasználását, csak hogy az embereknek jó legyen? Bár létezne köztes megoldás, nyugaton, talán Londonban már alkalmazzák: aki be akar hajtani a belvárosba autóval, hát tegye, de fizessen 3000 Ft-nak megfelelő fontot. Pluszbevétel az államnak, amiből lehet a fizetőssé tett városrészek alá metrót fúrni, meg a csökkenő forgalom hatására a 2x3 sávos út két szélső sávja helyére fákat ültetni. Mindjárt sokkal élhetőbb lesz egy környék, emellett egy csomó ember tér át tömegközlekedésre. Itthon miért nem lehet ilyet? Én őszintén remélem hogy pármilliárdocska ide-oda sikkasztgatása miatt kicsit még csúszik a körgyűrű meg a Megyeri-híd, miközben a Margit-hidat életveszélyessé nyilvánítják és lezárják. A francnak ide ennyi út meg kétszer 2-3 sávos autópálya a város közepére. -
Epikurosz #59 A MEGOLDÁS: NAPELEMES VENTILÁTOROK ÉS HŰTŐGÉPEK.
KUTYAHARAPÁST KUTYASZŐRÉVEL. -
Epikurosz #58 azta mindenütt! Hogy mit nem tuid ez a Mozlla firefogsz.
Kikapcsolt a gépem, és íme aza blakban itt van az elveszettnek hitt üzi.
Helló, belló!
Pánikoltok, mi?
Hogy valami haszna legyen ennek a fórumozgatásnak, kérek tippeket, pld. olyan cím alatt, hogy "Hogyan éljük túl a melegházhatást? (tippek, trükkök)". Én ugyanis legalább nem kételkedem abban, hogy tényleg van ilyen, most az tökmindegy, hogy mi okozza. Az okoktól függetlenül én túl szeretném élni, és vettem bambuszrolót, sok folyadékot (elsősorban ásványvíz) iszom, kevés zsirosat eszem, megy a ventilátorom, lengén öltözöm, van napszemcsim, kalapom stb. (tipikus túlélő :-)
Tervek: klímaberendezés, de melyiket? A Metroban láttam az olcsóbb verziót: kb. 25.000, párologtatásos elven müxik, és 5-6 fokkal viszi le a hőt. Jobb ez, mint egy klasszikus (szerelést igénylő). -
szivar #57 Csak nem mindegy hogy ez milyen áron következik be. Mert ha az ember továbbra is elk..... a környezetét, nem kicsit, hanem nagyon, akkor cseszhetjük. Élő példa a külszíni bányászat, a nehézfémek feldolgozása (és áldásos mellékhatásai), nukleáris balesetek||kisérletek||támadások,stb. Az ilyen beavatkozások évezredekre terméketlenné||veszélyessé tehetik az adott környéket. Ehhez még hozzáadhatjuk a tengerszint emelkedését is, a talajeróziót, az elsivatagosodást, stb. Ha így folytatódik, akkor örülhet az emberiség ha 1-2 százalék életben marad, és az életkörülményeit szinte bronzkori szinten fent tudja majd tartani. Vagy pedig valaki(k) -aki(k)nek hatalmában áll- csinál is valamit, nem csak a másikat emlegeti a hülyeségeivel együt. -
Epikurosz #56 Volt egy film a tévében, Párizs egy homokrengeteg, mindenki tevével jár, az arabok csencselnek. És mindez azért, mert a francia gyerek nem akart gyereket csinálni. -
szivar #55 Hát én úgy látom, hogy 100 év múlva pirkadatkor kimegy 2-3 vadász a szavannára patkányra megy csótányra vadászni, hogy azt a 10 fős közösséget ellássák kajával (2-3 asszony+kölkek). Azért pirkadatkor, mert akkor csak 40 fok van... Utána egész napos programként imádkozik mindenki az esőistenhez, hogy idén ne csak 2 napig tartson az esős évszak. Ha így folytatjuk, akkor van erre is esély :). -
Prof William #54 Igaz hogy voltm ár 41 sőt 45 fok is 18** -ben de...
Vajon mi az oka hogy az évszázad legmelegebb tíz éve volt a 1990-től jövő évtized?
A tólnépesedeés meg nem lessz gond. Mindig csak annyi ember élk bolygón amennyit élelmezni tud. Igaz hogy vannak ma is éhínségek afrikában de a termelőszerekkel felfokozott termelés maitt a föld el tud tartani 6 milliárdembert. Előbb utóbb a meleg vagy a kifogyó erőforrások vagy a klímaváltozás valami már miatt a gazdaság összeomlik... és akkor ahogy a civilizáció tanárom mondta...
"Amint a termelés csökken a bolygó népessége 10-15 év alatt az újj eltarthetó szintre sökken. Egyszerűen aannyian halnak éhen hogy beálhasson az új népességszint."
Én szinte biztos vagyok hogy belátható időn belül lessz majd egy társadalmi/ civilizációs összeomlás/megtorpanás ami után kénytelenek leszünk új alapokra rakni a társadalmunkat/gazdaságunkat... -
RealPhoenixx #53 halgatyó:
Ha a dolgokat megfigyelted, mi hogyan tortenik, akkor mar magad is rajohettel volna, hogy a penz, az erdek az ami mozgat, nem pedig az ideak.
Ha lesz egy nagy ceg, aki bevallalja *de szinten anyagi okokbol kifolyolag*, hogy a termekeket olyasmi elgondolassal nyomja, mint ahogy leirtad, akkor lehet esely a megvalosulasra, amennyiben viszont nem, akkor csak maradsz az almodozasnal.
Ha cafolni akarnad az anyagi erdekszfera felvetesemet, akkor vedd figyelembe a kovetkezot: a szabvanyokat, a kulonfele minositeseket, es egyeb hitelesiteseket sem cegek, sem emberek nem azert vallaljak fel, mert jo poen, vagy szorakozas, etc, hanem mert anyagi erdek van mogotte *elnezest a nehany zsenitol*.
A legegyszerubb pelda: diplomat a tobbseg azert szerez, mert az elsosorban az anyagi elismeres potencialjat hordozza, az hogy masod sorban erkolcsi, ugyan kit erdekel, probalj csak erkolcsileg jollakni es mehetunk a temetesedre.
Vagyis a kissebb ill. kozepkategorias cegek sem azert minosittetik magukat, mert az fuuu de ez meg az, hanem azert mert akkor nem kap megrendelest, nem lesz munka, lesz viszont elbocsatas, es az ottani igazgato meg esetleg elmehet segedmunkasnak.
Az igazan nagy cegek meg azert csinaljak az egeszet, mert koltseget csokkentenek vegso fokon, vagy ha a szamitasok ugy jonnek ki hogy az koltseg tobbletet jelent, de tarsadalmilag es kornyezettanilag az a celszerubb es igy nyomas hatasanak vannak kiteve, akkor viszont elintezik akar igy, akar ugy, teljessen mind1 hogy hogyan, szval elintezik hogy vissza nem teritendo tamogatasokat, meg allami megrendeleseket kapjanak, etc *es ez nem csak itthon muxik igy*
Hoborogsz hogy ne legyen kornyezet szennyezo vallalat a kozeledben?? Rendben, nem lesz, az egy masik dolog, hogy csak azert nem lesz, mert azt hogy ne legyen, tunkepp megfizeted, meg egy rakat masik szemely is, az egy mas dolog hogy tudsz e rolla vagy sem! -
Szemi90 #52 Ezen a honlapon mindenki kiszámoltathatja mekkora "lábnyomot" hagy az életvitele a föld ökológiai rendszerén.
Footprint
Az ideális az 1, vagy ennél kisebb. Az átlag Magyarországon a 3. Szóval mindenki háromszor annyi energiát használ, mint amennyit a föld megtermelne.
Aztán lehet gondolkodni, hogy ki tudja ezt csökkenteni.
PS.: most éppen nem működik a weblap, de tegnap még ment -
duke #51 "(azt meg tőlem ne várja el senki hogy azt mondjam: kocsiba nem ülök mert szennyez, vonatra nem ülök mert drága, inkább nem megyek a Balatonra. Mert élni azért kell."
Ez meg a kornyezet szennyezessel egyutt is rendben van.Ha az emberek csak akkor hasznalnak az autot amikor az tenyleg szukseges,akkor messze nem volna ilyen sulyos a helyzet.Ha valaki egy evben ketszer elmegy nyaralni egy honapban egyszer szinhazba,akkor meg a mai kornyezet szennyezo gepjarmuvek hasznalta eseten sem volna kulonosebb problema. -
who am I 7 #50 halgatyó...én örülnék a legjobban, ha ilyen jövőkép"lenne mindenkiben, és még meg is valósulna.De erre nagyon kevés esélyt látok....
"A közösségellenes embereket a társadalom megfékezi" már sajnos kapásból itt elbukik az egész :(
De egyébként, ha a vezetők igy gondolkoznának mint mi.AKkor elképzelhető lenne, hiszen a helyi alvilágot, a társadalmat, a nagy multikat megfékeznék irányitanák jó irányba stb.....De nem ez tűnik ki :( szerintem itt káosz lesz...és esetleg, ha szerencsénk van, és nem azok élik tul ezt az egészet, akik okozták, akkor újra létre jöhet egy intelligens fejlettebb emberi kultúra a 3. évezredben... -
duke #49 "A hibriden kívül más alternatíva még nemigazán van errefelé, vagy te már esetleg láttál szalonban napelemes/hidrogénhajtású városi autót 3 milla alatt"
A "holnapot" kepletesen ertettem.Tudom hogy ezeket a technologiakat nem lehet bevezteni egy nap alatt,az autokon kivul gigantikus infrastruktura kiepitesere van szukseg.De az alampolgarok mondhatnak azt az aktualis kormanynak,hogy akkor szavazok rad legkozelebb,ha meghozod a megfelo torvenyeket.Peldaul torvenyben szavatolni,hogy 10 ev mulva kizarolag elektromos,hidrogen vagy 1 liternel kevesebb benzint fogyaszto hibrid jarmuvek kozledekhetnek majd az utakon.Amelyik auto nem felel a kovetelmenyeknek az nem kap forgalmi engelyt.Es ez mar tenyleg rajtunk mulik. -
Epikurosz #48 Én elolvastam, de ilyen utó-piákat csak a 20. század kézepe tájáig, nálunk a 70-es évek végéig írtak le az emberek. Szép új világ? Lesz itt, de nem az, hanem haddelhadd. -
halgatyó #47 Az, hogy hány ember élhet a Földön, úgy látszik többeknél is előkerül. Meg hogy "harmóniában a természettel"
A JELENLEGI termelési módszerek és technológiák átalakításra szorulnak. Biztos vagyok abban, hogy ez esetben a Földön élhet akár 10milliárd ember is. Ha az élelmiszert meg lehet (majd) termelni tápsó oldatban, talaj nélkül, ha majd az energiatermeléshez nem lesz szükség olajra és gázra, akkor az emberiség által elfoglalt területek jelentősen összezsugorodnak majd. A fejlett országok területének valamekkora százaléka nemzeti park lesz, ahová lehet járni kirándulni ha valaki épp azt akar.
Természetesen lesznek városok is, amelyeknek nyilván nem lehet a területük 80%-át beparkosítani. Sőt lesznek olyanok is, akik egyáltalán nem akarnak a természettel együttélni, sem harmóniában, sem máshogyan...akik nem akarnak hajnali ötkor kutyaugatásra és galamhangversenyre ébredni. Nekik is meglesz a saját területük, ahol tiszteletben fogják tartani az elvárásaikat, ahogyan ők is tiszteletben tartják a természetbarátok elvárásait.
Ámen. -
halgatyó #46 Akkor 1001edszer leírom, hogy én hogy szeretném elképzelni az emberiség életét kb. 100 év múlva.
Energiatermelés gerincét atomerőművek (fúzió, fast breeder és gyorsítós) adják, amelyek az összes elérhető megújuló energia felett jelentkező szükségletet kielégítik. Az ipart elektromos energia működteti, gázt olajat nem használnak, csak vegyészeti célokra.
A lakások fűtése (nyáron hűtése) hőszivattyúval. A társadalom "atomja" a család, 2-3 gyermekkel. Túlnyomó többségük (mindenki, aki akar!) családi házban lakik, többségüknek 1 autója van, amely tüzelőanyagcellával és elektromotorral van meghajtva. Akinek az életvitele miatt ez szükséges, annak (a családnak) 2 autója van, amelyek nem juttatnak a légkörbe semmit, de a szükséges mozgásszabadságot biztosítják.
A munkahelyek és a lakások egymás közelében vannak (+boltok, ovodák, iskolák, könyvtárak, stb) Emiatt napi maximum 25 perc sétával a munkahely elérhető. Aki esetleg messzebb dolgozik, az biciklizhet, az időjárástól is függően. De mehet autóval is. Ha a többség úgy tudja szervezni az életét, hogy ne kelljen autóval mennie, akkor a forgalom a mainak kb. tizedrésze lesz.
Ha valaki munkahelyet változtat, akkor lakást is tud cserélni, mert a házak értéke nem különbözik annyira területről területre, mint ma. A közösségellenes embereket a társadalom megfékezi, nincsenek emiatt elértéktelenedett környékek.
A bevásárlások nagy részét robotizált rendszerekkel (akár csőposta, akár egy kis robogó méretű robotfutár) megoldható lesz, hogy 1 kiló kenyér és egy liter tej miatt ne kelljen egy másfél tonnás autót mozgatni, és ne kelljen egy embernek közlekedéssel és sorbanállással órákat elb**nia.
A ritkábban szükségessé váló vásárlásokat (bútor, építőanyag, stb.) egyrészt internetes 3D megjelenítővel fogják kisegíteni, hogy pl. szekrénysor megtekintése miatt ne kelljen 20 bútorboltba elmenni. Aki meg is akarja tapintani, a fiókokat huzigálni egy kicsit, az oda fog menni, igen, autóval fog odamenni.
Az árucikkek személyes megtekintésére és kézbevételére nem lesz szükség, mert mindent (a fiókok kihúzásának erőszükségletétől a csempék símaságáig) szabványok fogják rögzíteni, és ezeket a szabványokat be is fogják tartani.
Az árucikkek pontos jellemzőit fogják megadni, ami jelentős adatmennyiséget jelent. Ez a mostani formájú reklámipar teljes eltűnését jelenti, ami nagyot fog javítani az életminőségünkön! Az akkor élő embereknek nem fog gondot okozni egy nagy rakás adat elolvasás és értelmezése, eltérően a mai, reklámokat bámuló fél-idótáktól (láttam olyan embert, aki ült a bekapcsolt tévé előtt és 10 percnél tovább nézegette a semmitmondó reklámokat!)
Az elhasznált tárgyakat újra fel fogják dolgozni. Lesz kb 100 féle műanyag, de a háztartások szükségleteinek 99%-át 10 félével is le lehet fedni. Minden műanyag tárgyon dombornyomással rajta lesz az összetételére vonatkozó információ, hogy az újra fröccsöntéskor ill. újraolvasztáskor ne keveredjenek. Minden fémalkatrészen is rajta lesz az összetételére vonatkozó információ, és minden ilyen információ automatikusan leolvasható lesz, a szétszerelést és újrafeldolgozást ROBOTIZÁLJÁK. Még egy izzólámpát sem fognak kidobni (ha lesz olyan) mert abban az igen értékes wolfram található.
Minden gép megtervezésekor az automatizált szétszedhetőség is alapkövetelmény lesz, a műanyagok kémiai összetétele pedig lehetővé fogja tenni a nagyon sokszori újraolvasztást (jelenleg ez erősen korlátozott).
A termelés jelentős részben robotizált lesz, a távmunka általánossá válik. (A robotokat nem kell hazaszállítani meg vissza a munkahelyre, és napi 24 órát tudnak dolgozni.) Természetesen a tervezés és a karbantartás emberekre hárul majd, úgy gondolom hogy napi 4 óra munkaidővel a mai USA beli életminőség biztosítható (nem az életformát írtam, nem is a napi levezetett kilométereket!) Az életminőség akkor összetevöi mások lesznek, mint ma. A mozgásszabadság az egyik leg-alapvetőbb eleme az életminőségnek, a forgalom csökkentését nem a mozgásszabadság betiltásával fogják elérni, hanem a közlekedési SZÜKSÉGLETEK ésszerűsítésével.
A megnövekedett szabadidő eltöltése ma még nem létező szórakozási formákat fog szülni, valószínűleg jelentősen tért hódítanak az informatikai jellegű szórakozások. Valószínű, hogy a szórakozás és az önképzés-tanulás nem fog úgy elkülönülni, mint ma.
Az emberek értékrendjét a felvilágosodott puritán szemllet fogja megszabni. Meg fogják becsülni a tudást, a szorgalmat, kíváncsiak és nyitottak lesznek az emberek az új ismeretekre. Az űrkutatás valószínűleg szondákat kezd küldeni a közelebbi csillagokig, a Naprendszer bolygóin és holdjain -- ahol lehetséges -- ember lakta kolóniák jönnek létre.
Az erkölcs nem azt fogja jelenteni mint ma a primitíveknek, hogy egy nőnek 3napig dagad a melle a büszkeségtől, hogy végre visszautasíthatott egy férfit... NEM. Az erkölcs azt fogja jelenteni, hogy nem taposom el azt, akit büntetlenül eltaposhatnék, azt fogja jelenteni, hogy az emberben belső fékek is működnek, nemcsak a büntetéstől való félelem tartja vissza őket a rossz cselekedetektől.
Az emberek előrelátóak, szorgalmasak, takarékosak lesznek. Mindenki maga dönti majd el, hogy mennyire mond le a jelen szükségleteiről a jövőbeni szükségletek érdekében. Lesz aki inkább nyaral minden évben 3szor, és lesz aki a házát csinosítgatja. Nem fogja az embereket fenyegetni az ingatlanadó, a fozetőparkolás, a lehúzások, a szartisjus éa fasva...
A teljesség igénye nélkül ennyi. Így se fogják elolvasni sokan. -
#45 Azért ez nem ennyire egyszerű. Hibridautók vannak, de én egyelőre csak a felső kategóriában láttam ilyet. Szép dolog a hibrid luxusterepjáró/limuzin, ami valóban jóval kevesebbet fogyaszt mint egy átlagos terepjáró/limuzin, de még mindig sokkal többet mint az én diesel Golfom. A hibriden kívül más alternatíva még nemigazán van errefelé, vagy te már esetleg láttál szalonban napelemes/hidrogénhajtású városi autót 3 milla alatt? Szólj, és rohanok venni egyet. Bringa/gyaloglás/BKV városon belül rendben van (bár ebben a melegben fel nem szállok a Combinora), de azért vidékre hadd' ne menjek gyalog, a bringa is csak a március-október időszakban alkalmas közlekedésre és az is korlátozott távolságon belül. Különben 2 hete néztük asszonnyal, ha ketten lemegyünk a Balcsira, oda-vissza 10.000 a vonatjegy kettőnknek, kocsival pedig kijött 4.000-re. Pedig a vonat szimpatikusabb lett volna, ha mondjuk 6/5 lett volna az arány akkor vonattal megyünk. Ez az ami aggasztó, az ország vezetői mintha tudatosan el akarnák rettenteni a távolsági tömegközlekedéstől a népet. Szóval nagyon nem a kisemberen múlik a dolog. (azt meg tőlem ne várja el senki hogy azt mondjam: kocsiba nem ülök mert szennyez, vonatra nem ülök mert drága, inkább nem megyek a Balatonra. Mert élni azért kell.) -
duke #44 "(például "véletlen balesetben" eltenni láb alól mindenkit a bolygóról, akinek bármennyi haszna is keletkezik az olajból) :"
Elmultak mar azok az idok amikor az olajtarsasagokat lehetett hibaztatni.Nem rajtuk mulik,hanem az egyszeru kis embereken.Az emberek az olajtarsasagoktol fuggetlenul mondhatnak azt hogy kesz ennyi,nem vasarolunk tobb benzint olajat egy cseppet sem.Es ez kizarolag RAJTUNK MULIK.Barki donthetne ugy,hogy holnaptol atul egy 10-ed annyit fogyaszto elektromos,hidrogen vagy akarmilyen mas kornyezetbarat meghajtasu autoba.Es akkor meg szo sem eset arrol hogy eleve nem kene autot hasznalni.Hanem lehet biciklizni,futni,gyalogolni,esetleg tomegkozlekedni. -
#43 Szerintem a párszáz (a média szerint a) melegnek betudható áldozat nem igazán nagy szám, ha a 6600000000-hoz képest, még statisztikailag sem kimutatható. A Föld bolygó népessége pedig folyamatosan és törerlenül növekszik a világháború óta. Most kb. 3-szor annyi ember van, mint amennyi rendesen élhetne együtt a természettel (persze az igényektől is függ ez). De mér kellene a kihalástól paráznun?
Számláló -
who am I 7 #42 "Nagyon biztos vagy benne, hogy az általad baromnak titulált emberek mélyen alattad állnak... "
Úgylátom, te még nem voltál benne dolgokban....és nem ismersz embereket.Ahhoz, h visszafelé akard elsütni és hogy én vagyok a hülye.Ahhoz meg az szükséges, h neked is legyen tapasztalatod, ne csak okoskodj össze-vissza.Ha te meg véded ezeket a barmokat, akkor egészségedre.Igazadvan, sokkal több haszna van a társadalamnak a korrupt politikusok/rendőrök meg gengszterekből.
Egyébként egyet szoktam érteni veled.De ezt most nem nagyon vágom miért mondtad :S -
RealPhoenixx #41 HASZNALJUK KI A HULYE ELODOK HIBAIT!!!!!
Forditott hutogepet mindenhova, kommunaljuk az energiat :)
Ha mast nem, de legalabb a balfaszok elertek azt, hogy energia tobblettel rendelkezhessunk, akkor pedig minek sirni?? Gyorsan letre kellene hozni nehany allami ceget, amely ilyen eszkozoket fejleszt/letrehoz/termel, es fainul lehetne gazdagodni, es a globalizacio ilyen hatasa mar csak elonyokkel kecsegtet ez esetben.
Mindig minden luke azt mondja: vedekezzunk
De bizonyos esetekben sokkal elonyosebb ha azt mondjuk amit a termeszet diktal amugyis, asszimilaljuk, alkalmazkodjunk.
Es aszem azert vagyunk emberek, hogyha ezt biologiailag nem tudjuk megtenni, akkor tegyuk meg technikailag, ELJEN AZ ESZKOZ HASZNALAT :) -
who am I 7 #40 JAH, akkor egy megtömött BKV busz sokkal nagyobb kárt okoz olyan emberekkel akik dolgoznak, mint egy 20-25 litert fogyasztó audi egy csempész/pénzmosós/stb kopasszal v. nem kopasz éppen ez mind1.lehet politikus is.Mondjanak le a jómunkás emberek ÉLJEN az alvilág YO.Mindenki aki eddig BKV-zott üljön át pici kocsijába és menjen azzal mindenhova, hiszen ÁL-PÓT-CSELEKVÉSRŐL van szó, és ha egy 7es buszni (130-150 ember) átül 1essével a kiskocsijába akkor BIZONY nem fogja úgy szennyezni a környezetet!!!jah..és ez a 130-150 ember csak hozzávetőleges, ezek cserélődnek stb.Ezres nagyságrendről beszélünk naponta, tehát hajrá halgatyó! -
halgatyó #39 Amikor a 100adik autórongáló buckán ("fekvőrendőrön") huppan az autóm, olyankor én is azt kívánom hogy bárcsak egy megerősített futóműves szuper terepjáróm lenne a szerszámokkal és egyebekkel megterhelt furgon helyett! -
cabzedo #38 Hol lehet beszerezni Al Gore filmjét? Köszönöm a válaszokat! -
halgatyó #37 Egyébként a meleg nem olyan vészes, kár itt hisztizni. Most adtam le az autót a szervízbe, és szépen visszagyalogoltam (a napsütésben), igaz levetett pólóval, de hosszú nadrágban. Az a 2 km nem sok, láthatóan túl lehet élni. Nem is volt olyan meleg, mint amennyire a sajtóból hinné az ember.
Inkább gyaloglok, de a békávét utálom mint a szart -
halgatyó #36 Mielőtt lebarmozol valakit, próbálj meg utánaszámolni, hogy tényleg a BKV fogja-e a felmelegedést visszafordítani, vagy csupán egy agyavesztett ÁL-PÓT-CSELEKVÉSRŐL van szó?
Nagyon biztos vagy benne, hogy az általad baromnak titulált emberek mélyen alattad állnak... Hogy tényleg így is legyen,ahhoz gondolkodási munkálatok szükségesek, bármilyen meleg is van
Nem az a baj, hogy eltér a véleményed másokétól, hanem az hogy ugyanazt nyoamtod itt indoklás nélkül, amit a sjató is nyomat a pofánkba ellenvélemények kizárásával, naphosszat. Mert az kevés, hogy siránkozunk a felmelegedés miatt -
who am I 7 #35 tudjuk....és vágtál egy pottyantót az ÜLÉSED ALÁ, mivel nem vagy hajlandó ki sem szálni belőle -
Epikurosz #34 jóvanna, micsinájak akkor? pisiljek?
különben én még a vécére is kocsival járok. :-) -
Inquisitor #33 A gazdasági hírek alapján É-Amerikában a déli részeken a nem szokványos esőzések miatt elrohatdtak a gabonafélék, az északi részen kiszáradtak a fenébe. Állítólag hasonlóképpen áll D-Amerikában, EU-ban és Oroszoknál is. És ez még csak ez az év.
Szintén É-Amerikában ugye kipusztult a méhálomány 75%-a 1-2 év alatt. Most akkor mire számíthatunk 5 éves távlatban?
(Egyébként nem arról volt szó, hogy a tengeri áramlások megváltoznak a felmelegedés miatt ami okán Europa "kihűl", de legalább kevesebb csapadék lesz?)