szivar#76
Az a baj, hogy minnél bonyolultabb egy molekula, annál több hibalehetőség adódik a szintetizálása során, lsd.: izomer címszó alatt. Illetve az előállítása közben keletkeznek||keletkezhetnek olyan vegyületek is, amelyek eltávolítása nem kifizetődő, viszont 'természetes' körülmények között nincsenek jelen az adott növényben, illetve hosszútávú élettani hatásai nem ismertek.
Továbbá egy adott vegyület amely mérgező, ugyanazt a színt||ízt adja a mittomén gyártmányú terméknek, mint a természetes alapú festék, viszont olcsóbb az előállítása||beszerzése. Olcsóbb, ez lesz használva. Ez itt a legnagyobb baj.
Bár már szinte mindent 'E' betűvel jelölnek, ez nem azt jelenti, hogy minden 'E' betűs alkalmas emberi &|| állati fogyasztásra anélkül hogy visszamaradandó||átmeneti kellemetlenségeket okozzon. Értem én ezalatt azt hogy az E sorozat elég nagyszámú tagjáról nem elérhető semmiféle adat, ami azt mutatná hogy az egészséget nem károsítja sem rövid, sem pedig hosszútávon.
Továbbá ha én eperízű joghurtot veszek a boltban, akkor nem eper- és joghurt-aromával ízesített szintetikus tejsavót akarok venni, hanem eperízű joghurtot.