A két \"faj\" állandó háborúja
-
Motorosoknál egy jó bőrruhával, egy jó sisakkal, jó gumikkal, és nagyon jó fékekkel nagyon, hangsúlyozom NAGYON sokat lehetne segíteni az esésekben és a balesetekben. Ezek azok a dolgok, amikkel SOSEM szabad spórolni, mert az ember életébe kerülhet!
A videó is ezt tükrözi! Akinek jó volt a ruhája legtöbb esetben túlélte. Azonban ha a szerencse nincs veled akkor kevés akármilyen védőfelszerelés is... (gondolok arra az esetre, amikor becsúszott a kocsi alá. Az egész út tiszta volt, csak egy autó állt ott, pont annak ment neki. Egyik ismerősöm ugyan így halt meg az Eger-Mezőkövesd szakaszon... Ő túl élhette volna rendes ruhával, de nem vett.) Ne spóroljatok ilyenekkel!!! Én egyszer nem vettem fel a felsőmet, akkor jött ki egy cigóasszony elém. Másfél hónapig gipszben volt a karom, és körül voltam tekerve idióta kötésekkel. Pedig csak 1x nem vettem fel!
Apámnak az unokatestvére elvesztette a lábát egy hülye autós miatt. És ő nem sportmotorral ment, hanem csopperral. A rendőrségi vizsgálatok egyértelműen a kocsis hibájára utaltak. Pedig csak motorozott, ahogyan azt majdnem minden nap megtette.
A frontális ütközésben meghalt motorost is ismertem... Egyik ismerősöm barátja volt. Nem tehetett róla, hogy meghalt, mert nem hibázott. Ő is csak motorozott, ahogyan azt majdnem minden nap megtette.
Másik haverom Rudi két barátját vesztette el motoros balesetben. Az M3-mas autópályán Mezőkövesd közelében motoroztak ketten, egy motoron. (egy honda CBR 929R -el) Előzésbe kezdtek, amikor index nélkül kivágott eléjük egy rs4-es audi. Hátulról bele mentek, a hátsó leesett és azonnal életét vesztette. Az elülső ember pedig a kórházban halt meg, mert már nem tudtak rajta segíteni. Pedig ők is csak motoroztak ugyan úgy, ahogyan azt majdnem minden nap megtették.
Még nagyon sokan vannak így, akik nem azért motoroznak, hogy feszítsenek, hanem mert élvezik. Mert szeretnek motorozni, élvezni azt, csak azért, hogy elfeledjék a hétköznapi gondjaikat egy időre, és ezt nem csak azzal lehet megoldani, hogy gyorsan és extrémen megyünk. A szép lassú motorozásnak is vannak előnyei. SŐTT!
Úgyhogy szeretném, és szeretnénk, ha ezt a két "motorosfajzatot" eltávolítanátok egymástól ugyanúgy ahogyan az autósokat is két részre lehet bontani.
Ugyan így van rendes és idióta autós is.
+fav, read only...