A két \"faj\" állandó háborúja
  • 505thZajcev[PT]
    Amugy en a biciklisek, es az autosok taborat gyarapitom. Es nem kerdes, hogy 10x jobban felek kozlekedni biciklivel mint autoval.
    Miert? Rengeteg ember nem tud vezetni, nem ismerik a rohadt iranyjelzot, kreszt, szarnak meg a masik autosra is. Nem vagyok egy kezdo bringas, de probaljon vki a Budaorsi uton kifele bringazni. Sajnos ott kellene, mert elmeletileg a jardan nem szabad biciklizni ( 10 rugoval buntet a rendor ha olyan napja van), az a gyalgosok territoriuma. De ott keptelenseg, egyreszt mert busz sav van (jopar autos ezt se tudja), es egy savval beljebb kellene menni, de mivel az autosok nem tartjak a biciklist egyenrangu felkent, igy ugyanabban a savban eloznek, es neha iszonyat sebesseg kulonbseggel. Volt mar reszem abban milyen az amikor az Ulloin 30 centire a kormanytol huz el egy autos olyan 120-al, es szerencsem, hogy elek, mert a katyus utak miatt nem engedhetem meg azt a luxust, hogy teljesen a sav szelen menjek. A motorosokkal ugyanez a helyzet, csak ok gyorsabbak. Ennek ellenere O rajuk se vigyaznak az autosok, pedig sokkal serulekenyebbek. Mig az autoban ott a biztonsagi ov (erdemes nezni neha a forgalmat hany autos van bekotve...), legzsak, a motorost, es a biciklist semmi se vedi max a sisak, es ha van protektor akkor az.
    Az autosoknak kellene jobban figyelni, a kisebbekre, de sajnos a "nekem van nagyobb farkam, en baszok" mentalitas ervenyes magyarorszagon tobbnyire. Amig ez nem valtozik, marmint a mentalitas, par emberben, addig hiaba tepjuk itt a szankat, barmok mindig is lesznek.

A hulyeseg amugy egyaltalan nem kozlekedesi forma fuggo. Lattam mindket oldalrol barom motorost, es autost is. De akar mondhatnam azt is, ami nagyon jo pelda szokott lenni nalam: Budaorsi ut, Nagyszollosi ut talalkozo. Van ott egy gyalogos atkelo a Budaorsin. Ott az autok nagy resze 50-80 km/h kozott kozlekedik. Atlagosan ott egy gyava embernek az atkeles 5 perc szokott lenni!! Az autosok nagyon ritkan allnak meg, ha nem lepsz le a jardarol, amig az addig okes is lenne kresz szerint, de ha 70-el jon, akkor eselye se lenne megallni, ha lelepnek. Sajnos szinte mindig force-olni kell a megallasukat egy eroteljes, " en most atmegyek ,akkor is ha megallsz, vagy nem" lelepes, elindulassal. Es ha jol emlekszem itt vki szidta a BMW-seket is. Nos ezen a szent helyen megfigyeltem mar, hogy 10 megallo autosbol (mar akik maguktol alltak meg), minimum 7 BMW-s volt!!! Es akkor ez hogy?