Az Univerzum eredete - próbálkozás a fizika meghatározására, értelmezésére
 • light00
  #346
  Eddig szorgalmasan olvasgattam, és hát gyártjátok is az okosságokat is meg a hülyeségeket is, persze mindenkitöl elnézést kérek, nem szidni jöttem.

  1.: Az istentagadás, idegenül ateizmus, a felvilágosodásbol gyökerezik, ami cirka 300 éves. Akkor kezdödött mind az ateizmus, mind a deizmus.
  Ezért a 19.szd.ban már nagyon nem volt trendi dolog embert égetni, közel sem. Egy-egy elmaradottabb helyen talán megtették, szököévente, de már mindenki azt csinált, amit akart.

  2.: mikike: a TV-s asszociáciot ideje lenne befejezni, huzz elö valmi ujat plz, mert kezd a szánalom felé közeliteni, amit irsz. Ez a topik amugysem Isten vs. Big Bang. Nincs bajom a vallásosságoddal, de tul egyoldaluan szemléled a dolgokat.

  3.: én személy szerint értem Locutus elméletét, példákkal alátámasztva könnyü megérteni, habár a mennyiség miatt nem elég egyszer elolvasni, és tényleg érdekes.

  4.: a tyuk vs. tojás témákrol jo dolog vitázni, de értelmetlen, ördögi kör. Igy a választ (van egyáltalán?) másfele kéne keresni.

  Lehet, hogy valaki teremtette, vagy "volt", itt a körülményeket kellene megnézni, érveket állitani és dönteni. Mikro- és makrovilág összehasonlitása, habár eddigi kutatások szerint a fizikájuk közel sem ugyanaz. (azonos térben eltérö törvények uralkodnak?) Hrelmélet még gyerekcipöben jár, épphogy "bizonyitották", igy arra még néhány évtizedig vagy professzori cimig nem igazán kéne hagyatkozni, de sokmindenre választ ad. Habár egyre többet látom, hogy erre is rámondják:
  fogadd el, a kvantum/hurelmélet ezt mondja, most az a minden, igy van mert csak.
  Egy kicsit azért sántit, kisebb-nagyobb magyarázatot legalább osszatok mellé, ha hagyatkoztok rá.

  kb ennyi, ha kihagytam valamit akkor az meguszta :DD