nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
1. a nagy eszeddel, görcsös akarásoddal, vágyódásoddal te magad kinyírtad a saját kapcsolatodat - ennyit az elképzelésedről, elméleteidről
neked sem működnek, még magad sem tudod őket kivitelezni
még egy icipicit sem
2. hol mondtam én, hogy van hibátlan ember?
hol firtattam egyáltalán ezt a témát? hol? hol?
ezzel magyarázol itt már sokadszorra de egész egyszerűen nem értem, hogy miért
amiről én beszéltem az az összeillőség, vegyrokonság kérdése s nem pedig tökéletességé, fedhetetlenségé
különben is nem én vagyok a nagy kompromisszumista aki soha egy komolyabb kompromisszumot sem tudott meghozni, mert csak addig tud kompromisszumot kötni míg a kompromisszum tárgya amúgy sem oszt vagy szoroz semmiben
3. megint olyan istenséget magyarázol belém amiről elképzelésed sincs
abszolút dolog pl a gravitáció/tömegvonzás, mert akár mit ejtesz el a föld bármely pontján az mind ugyan oda az egy pontba igyekszik. Ezt aztán ki lehet terjeszteni a naprendszerünkre, galxisunkra, az egész világegyetemre. Az idők végezetekor minden az Abszolút Egybe fog visszatérni (ahonnan anno kirobbant). De nézzünk mást, nézzük az életünket, nézzük csak anyagi szemmel, hogy könnyebb legyen, hogy honnan jöttünk és hova megyünk. Abszolút ez is. Abszolút az is, hogy minden nyugalmi állapotra és egyensúlyra törekszik, a legkisebb energiaszintre, kiegyenlítődésre.
Nézzük Isten/teremtő kérdését.
Mikor beülsz a kocsidba, vagy leülsz a tv-d, számítógéped elé sat és rájuk gondolsz, a legutolsó hibbant tébolyodott gondolatod lesz az, hogy azt gondoljad a kocsidat, a tv-det, a számítógépedet sat évmilliárdok véletlenje hozta csak úgy létre, bele a nagy semmibe (meg hozzá az erőműveket, azokat amik az erőműköz kellenek sat ). És eszed ágába sem fog jutni, hogy evolúciós és random elméleteket találj ki rájuk.
Mert nagyon jól tudod, hogy ezt következetes emberek következetesen alkották meg, rakták össze, hozták létre... Nyilván ezek a készülékek mit sem tudnak rólunk, és ők is előjöhetnének az evolúciós elméleteikkel, meg a véletlenjeikkel sat.
Namost az élet, a természet, a naprendszerünk ... is egy ugyan “olyan” rendszer mint kocsid, a tv-d, a számítógéped. A különbség csak az, hogy ezen szinten itt már nem mi vagyunk az alkotók. Ezen a szinten már alkotottak vagyunk. A hierarchia következő lépcsőfoka, ahova már nem ér el a kezünk, de nem a szemünk.