22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    igen, énis sok komprumisszumista embert látok, de mégsem élveznek akkorát a komprmisszumaikra mint amekkorát kéne, és nem is olyan büszkék rá

főleg mikor már fél lábbal a sírban vannak, és kezdik életüket átgondolni,
    hogy életükben sosem voltak saját maguk...

én egy időben belementem, a munkámban is, barátságaimban is, egyéb kapcsolataimban is, de szar volt az egész és felrúgtam az összes kompromisszumomat

egy gerinctelen, személyiségtelen, egyéniségtelen massza könnyen vesz fel bármilyen formát...
  • clio1616v
    legyen csak... nem érdekel hány lány szerelmes belém... úgy ahogy az sem érdekel hogy hánynak nem tetszek, úgy ez sem

ha én nem vagyok az akkor lehet szerelmes jódarabig... nem tudok mit kezdeni az érzéseivel be nem fogom csapni
  • clio1616v
    ha szeret akkor olyannak amilyen vagyok és úgy hülyülök el dolgokat ahogy és amilyennek szereti :)
  • salsoul
    és ha a forma 1 lenne beléd szerelmes?
  • clio1616v
    bármeddig amíg szerelmes belém és nemcsap be
  • clio1616v
    a helyzetet mindíg úgy alakítom hogy jó legyen nekem, a forma 1ben nem tudok balesetet előidézni, így kikapcsolom ha megunom...

a párodat vagy magadat nem tudod kikapcsolni ezért kompromisszum kell hogy ne váljon unalmassá a kapcsolat

egy kérdés még: Láttál már valódi példát az ideádra?

mert én csak olyan példát tudok mondani neked amilyen fedi az én elképzeléseimet...

lehet jó a megfigyelőkém? lehet hogy nem könyvekből idealista emberek irományaiból kellene táplálkoznod?

az elégedetlen emberek szeretnek valami tökéletes után vágyódni... Isten, Istenek, tökéletes emberek, kompromisszummentes kapcsolat stb...
  • salsoul
    pedig nem úgy néz ki...

tegyük fel a szar előadás a te barátnőd
    meddig mennél el komprmisszumban [a szarral]?

a szar előadással nem kösz komprmisszumot
    viszont egy szar, unalmas emberrel kompromisszumot keresnél...

egyébként őszinte lenne-e ez a viselkedés a pároddal?
    nem lenne akkor is inkább okosabb otthagyni és hazamenni, mert ő az előadásra szeretne figyelni (mert azért ment), és mert neki tetszik és leköti, te meg ott basztatod és nem hagyod élvezni az előadást, és esetleg olyan dolgot kezdesz el elhülyülni, fikázni ami neki tetszik, vagy akár még a szíve csücske?
  • clio1616v
    így van ha unalmas az előadás és nem tetszik valami benne annyira hogy maradjak akkor kisétálok, persze úgy hogy mások szórakozását ne zavarjam meg...

viszont ha a műsor unása ellenére párom kezét elsimogathatom akkor maradunk az előadáson vagy elhülyéskedünk kinevetjük a béna nyomi előadókat és lesz egy jó emlékünk a tervezett jó előadás helyett elszórakoztatjuk egymást...

nem szokott gond lenni, hogy a szar helyzetből jól jöjjek ki ^^
  • salsoul
    de magadta neked a "balesetet" amire élvezel
  • clio1616v
    ne lovagolj már ezen..

lényeges dologban hazudott, másnak mutatta magát mint amilyen és szándékosan tette azért hogy tetszek neki

megbeszéltük, hogy ezekután amit eddig mondott az is megkérdőjeleződik meg amit ezután mond az is... bizalom hiányában

nekem pedig nem kötelező olyan ember mellett lennem aki mellett nem érzem jól magam
  • clio1616v
    mert becsapott
  • salsoul
    egyébként nem értem miért zavartad el azt a csajt aki maximálisan eleget tett ezen kívánalmaidnak...
  • salsoul
    egy egyszerű példa...

elmész egy szimfónikus előadásra, elkezdik előadni a zenét harmonikus módon, de azt sosem tudhatod, hogy mi lesz a következő hang, dallam
    de ha nincs harmonia akkor borul minden, és te is menekülni fogsz - kivéve ha nincs hallásod, vagy teljesen süket vagy
  • clio1616v
    egy nagyon egyszerű példa...

én unom az F1et ha nem történik baleset... érted már?
    időpocsékolásnak tartom megnézni ha nem történik venne valami amire nem lehet számítani, ettől izgalmas, amit nem tudsz előre nem számítasz rá... de nem félsz tőle hanem egyszerűen izgulsz...
  • salsoul
    tudtuk = tudtok
  • salsoul

Elképzeltem ahogy találkozol két lánnyal.
    Az egyikkel egy húron pendültök, közös témátok van, össze tudtuk tartani, és repkedsz az örömtől.
    A másikkal viszont semmi közös nincs bennetek, azon kívül, hogy mindketten szerelmre vágytok.
    Ám te ez utóbbit választod mert a másik túl unalmas lenne és külöben is semmilyen kompormisszumra és elnyomásra nem lenne szükség, s hogy nézne ez már ki...

Ebédelni indulsz.
    Az étteremben épp kedvenc veled egy húron pendülő pizzádat készítik, de te inkább egy löncshúsos trapistás témát kérsz, mert milyan unalmas lenne már egy az izléseddel egy húron pendülő pizza, és inkább kompromisszumot kötsz. És eszed a löncshúsos trapistás szart...

• salsoul
    hát persze, hogy hajlandó vagy... szükség törvényt bont...
    ha ló nincs jó a szamár is...

Hidd el nem lenne unalmas, mint ahogy egy jó szimfonikus zene(kar) sem unalmas, pedig harmóniában játszanak; adott hangszerek, adott részeket játszanak és ebből áll össze a teljes mű.
    Egyetértés? Nem nem. Harmonikus komplementaritás.
    Ha nincs harmónia akkor fülsértés van, és nincs az a kompromisszum amivel azt el lehetne viselni. Persze akinek nincs hallása vagy süket annak mindegy.

Amit én összeollóztam...
    Az úgy kezdődött, hogy amit a környezetemből, tömeg áramlatból a szerelemről, szeretetről láttam/tanultam az működésképtelennek bizonyult, mert semmi tartós jót, derűset és boldogot nem tudott produkálni - kompromisszumdumával sem: nagyanyám is ezzel érvel, csak nyomát sem látni a kívánt eredményeknek, viszont annál több nyomát a fásultságnak.
    Szóval semmi tartós jót, derűset és boldogot nem tudott produkálni az én életemben sem, sem mások életében akik eszerint éltek.
    Sem a nagyszüleimében, sem szüleimében, sem az ismerőseimében.
    És a végére jártam ennek a kérdésnek.

Egyébként tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen nagy őszinte boldog dolgokat fogsz majd elérni a kompromisszumaiddal...
  • clio1616v
    elképzelni eltudom, de senkinek nincs erre szüksége nem csak elképzelni... mert egyszerűen unalmas lenne mindenki mindenkivel egyetértene, emberi sajátosságm, hogy mindenki másképpen érzékel dolgokat és nem csak térben hanem időben is nincs két egyforma érzés... ezért nincs is egyetérés hogyha én középzöldnek látom a fát és te pirosnak és nem vagyunk hajlandóak kompromisszumra hogy mindkettőnknek igaza van akkor veszekedés van...

én elhiszem hogy te elhiszed amit mondasz, de te meg azt hidd el hogy nem tudok mit csinálni azzal, hogy az én gondolkodásomat nem találod helyesnek... az se érdekel ha még okod is van rá hogy meggyőzz az igazadról...

egy felesleges egymásmellett elbeszélésről van szó, mindenkinek megvan a saját igaza

és ezt látnod kell hogy amit te magadban összeollóztál könyvekből innét onnét és elfogadtad általános érvényűnek nem könnyen fogsz találni csajt aki ezzel vegyrokon :D lehet énse de én hajlandó vagyok kompromisszumra ^^ sőt kívánom...
  • salsoul
    mi sem könnyebb ennél
    annyira egyszerű a megfejtés, annyira nyílvánvaló, annyira szembe szökő, annyira üvöltő hogy senki sem mer rá gondolni

megszólal a vitorla:
    - hogy hívank?
    - vitorla

pont ennyire egyszerű
  • salsoul
    #9430:
    már ebben a hozzászólásban is készülődsz a komprmisszumra mert elképzelni nem tudod, hogy valkivel egy kínlódás nélkül egy húron pendülj

#9434:
    akik tudják az okokat nem elégedtelenk és nem rezignáltak
    pont ellenkezőleg, tudják mi hogy működik, és eszerint járnak el
    nem lepődnek meg, nem csalódnak, a törvényszerűségeket életük gazdagításához használják fel

a fizika és a matematika törvényeitől sem lett senki elégedetlen vagy rezignált, és még csak meg sem akarják változtani, hanem tudomásul veszik, számolnak vele és autók készülnek, számítgépek, házak...
  • clio1616v
    van hogy nemtudják, de nem mindig, bizonytalanok akiket ismertem csajokat mindnek meg kellett mondani hogy mi legyen, lusták voltak :D

itt szögezem le ismerek olyat is akinek nem kell megmondani...
  • clio1616v
    akik azzal foglalkoznak hogy tudják az okokat, és nem tudnak rajta változtatni, na igen őket hívják boldogtalan elégedetlen irigy embereknek
  • clio1616v
    megvolt az okom rá és ezt ő is tudja hogy mi el is fogadta(megértette, ha úgytetszik)

változtatni nem tud rajta.. és én sem, ezért nem is akarok nem erőlködök..
  • clio1616v
    ami nem érdekel azz nem tudom, így oka sincs számomra, az hogy Nap miért van az ha van is oka se érdekel, mert nem tudok rajta változtatni
  • clio1616v
    ezért oktalanul van
  • clio1616v
    ez természetes és nem készülök semmire... erre való a kompromisszum amiről már beszéltem és olyan szépen lehurrogtad
  • GyuriX2572
    Fejts meg egy olyan nőt aki magam sem tudja mit miért tesz.
  • salsoul
    (Még megjegyzem, hogy az életben mindig csak azok boldogulnak akik feltárják a (helyes!) okokat és okozatokat, a törvényszerűségeket és azok szerint kalkulálnak tovább. Mert innentől kezdve nem a törvény, okok, okozatok játékszerei lesznek, hanem a törvény, okok, okozatok védelmezettjei.)
  • salsoul
    pont hogy az emberi gondolkodás az amiből soha sem lehet megérteni az adott példában a Napnak az okát, mert a Nap egy az emberen túlmutató rendszernek/rendnek az eleme

a gondolkodásban itt már egy szinttel feljebb kell kapcsolni

(ha én készítek egy speciális készüléket, te annak nem fogod érteni az okát a saját fejedből, ám ettől még oka lesz, s ha elkezdesz az én fejemmel gondolkodni (beleérzőképesség) rá is fogsz jönni előbb vagy utóbb - feltéve, hogy érdekel)

(mellesleg ha lét okának a semmit tesszük meg, az oktalanságot, onnantól kezdve ami arra épül annak sincsen oka, és innentől annak sem volt valós oka, hogy a lepttintottad a barátnődet - ok nélkül szétvertél egy kapcsolatot)
  • salsoul
    soha senki sem fogja úgy akarni ahogy te akarod - erre jobb ha most felkészülsz
  • clio1616v
    csak a Föld? :DD
  • minigirl
    a Föld meg lapos... :D
  • clio1616v
    gondolod ezt azért mert azt hiszed mindennek oka van, pedig csak az emberi gondolkodásodból fakadóan van oka a Napnak például, mert csak az ember tesz dolgokat saját céljának eléréséért
  • clio1616v
    1. nem elég ha akarom a másik félnek is akarnia kell
  • salsoul
    1. a nagy eszeddel, görcsös akarásoddal, vágyódásoddal te magad kinyírtad a saját kapcsolatodat - ennyit az elképzelésedről, elméleteidről
    neked sem működnek, még magad sem tudod őket kivitelezni
    még egy icipicit sem

2. hol mondtam én, hogy van hibátlan ember?
    hol firtattam egyáltalán ezt a témát? hol? hol?

ezzel magyarázol itt már sokadszorra de egész egyszerűen nem értem, hogy miért
    amiről én beszéltem az az összeillőség, vegyrokonság kérdése s nem pedig tökéletességé, fedhetetlenségé

különben is nem én vagyok a nagy kompromisszumista aki soha egy komolyabb kompromisszumot sem tudott meghozni, mert csak addig tud kompromisszumot kötni míg a kompromisszum tárgya amúgy sem oszt vagy szoroz semmiben

3. megint olyan istenséget magyarázol belém amiről elképzelésed sincs
    abszolút dolog pl a gravitáció/tömegvonzás, mert akár mit ejtesz el a föld bármely pontján az mind ugyan oda az egy pontba igyekszik. Ezt aztán ki lehet terjeszteni a naprendszerünkre, galxisunkra, az egész világegyetemre. Az idők végezetekor minden az Abszolút Egybe fog visszatérni (ahonnan anno kirobbant). De nézzünk mást, nézzük az életünket, nézzük csak anyagi szemmel, hogy könnyebb legyen, hogy honnan jöttünk és hova megyünk. Abszolút ez is. Abszolút az is, hogy minden nyugalmi állapotra és egyensúlyra törekszik, a legkisebb energiaszintre, kiegyenlítődésre.
    Nézzük Isten/teremtő kérdését.
    Mikor beülsz a kocsidba, vagy leülsz a tv-d, számítógéped elé sat és rájuk gondolsz, a legutolsó hibbant tébolyodott gondolatod lesz az, hogy azt gondoljad a kocsidat, a tv-det, a számítógépedet sat évmilliárdok véletlenje hozta csak úgy létre, bele a nagy semmibe (meg hozzá az erőműveket, azokat amik az erőműköz kellenek sat ). És eszed ágába sem fog jutni, hogy evolúciós és random elméleteket találj ki rájuk.
    Mert nagyon jól tudod, hogy ezt következetes emberek következetesen alkották meg, rakták össze, hozták létre... Nyilván ezek a készülékek mit sem tudnak rólunk, és ők is előjöhetnének az evolúciós elméleteikkel, meg a véletlenjeikkel sat.
    Namost az élet, a természet, a naprendszerünk ... is egy ugyan “olyan” rendszer mint kocsid, a tv-d, a számítógéped. A különbség csak az, hogy ezen szinten itt már nem mi vagyunk az alkotók. Ezen a szinten már alkotottak vagyunk. A hierarchia következő lépcsőfoka, ahova már nem ér el a kezünk, de nem a szemünk.
  • clio1616v
    részemről őszinte volt a kapcsolat és az ellen nem tudok tenni hogy más miképpen áll hozzá... nem haragszok rá... nem kell feltétlenül nekem vele lennem, ha ő nem gondolja ugyanúgy

miért lenne ettől dög?

mégegyszer... nincs hibátlan ember csak olyan aki eltitkolja a hibáit és ha ez lényeges a számomra kapcsolattal összeegyeztethetetlen akkor nincs kapcsolat... mi nem érthető ezen nem tudom...

ha már elkezdesz gondolkozni rajta hogy vajon ezt most őszintén csinálta-e az megöli a lényeget(bizalmat)

egy valamiben bízhatsz mindig egy fikcióban amiről abszolút feltétel nélkül elhiszed hogy soha nem csap be és ez neked az istened... ezzel nincs is baj, de ne hasonlíts valóságos dolgokhoz olyat ami nem valóságos... nem létezik a valóságban...

emberek a hibáikkal... emberi kapcsolatok léteznek, de az Istenek és a hitek csak akkor ha "vakon" hiszed
  • salsoul
    az észnélküliséggel sem lesz jobb
    az amolyan a döglött ló meglovagolása történet

lásd útóbbi kapcsolatod
  • clio1616v
    az abszolút értékek meg fikciók ^^

igen amit írtál a vágyódásról az az elégedetlen emberekre igaz is...
    a vágyódás pedig egyfajta görcsös akarág, ami a lényeget szintén megöli mit az ésszel való szerelmeskedésed..
  • salsoul
    majd ha fordul az életedben a szerelemben és az egyedülben' eltöltött idő aránya...

aki a kalitkában van az kifelé vágyodik, aki kívül van, az a kalitkába vágyódik
    ez a gond a relatív értékekkel - hogy labilisak, mebízhatatlanok
  • clio1616v
    én jobban érzem magam szerelemben és nincs az a fajta egyedüllét ami jobb bármilyen szerelemnél :)