nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
A Csernus Nő c. könyve jó könyv. Te olvastad?
Én a saját részemről azt láttam benne, hogy hú mennyi minden van aminek a kikalapálása, elsajátítása jobb emberré tehet. Mondjuk ezért is vettem őket: anno rájöttem, hogy az ami én vagyok az kevés egy normális párkapcsolathoz, és aztán elkezdtem keresni a módját annak, hogy hogyan válhatnék "eléggé". Persze az olvasás önmagában még nem hoz változást, csak a tettek...
Amit mondani akarok azaz, hogy ha a barátnőd nem jutott el arra szintre, hogy változtasson, és hogy tegyen is valamit akkor minden hiába. Esetleg neked azt mondja, hogy változik, és csinálja, mert azt látja, hogy ezt akarod hallani, de közben belülről nem érdekli az egész és továbbra is negatívan szuggerálja magát.
Két dolog segíthet:
- külső segítség, amit nem ráerőszakolna, rábeszélnek, hanem amit ő saját maga kér, vesz igénybe saját belátásból, elhatározásból
- sokk terápia: egy olyan ütős élethelyzet, élet krízis ami keményen fejbe vágja és kizökkenti az ördögi körből, észhez téríti
A szülőket már kár hibáztatni, és hibáztatásuk amúgy is csak tovább ront a helyzeten, mert az ember hajlamos azt mondani, hogy a szüleim miatt ez és ez, és ez már így marad mert ők...
Holott azért marad úgy mert Én nem teszek ellene semmit, sőt minden nap még teszek egy lapáttal a tűzre.
Esetleg kérdezd meg tőle, hogy miért nem lehet ő olyan, vagy sokkal jobb nő mint pl a romantikus filmekben lévők. Ha erre mond valamit, akkor arra is kérdezd meg, hogy miért. Amit erre mond, azt is, hogy miért. És ezt csináld addig míg fel nem göngyölődnek a szálak. Így ezzel arra ösztönzöd, hogy lássa a problémája valódi okát, amit így már esetleg meg fog tudni fogni... aztán ha van konkrétum találunk ki újabb kérdéseket...