nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    "de motiváltabb és talán a felelősség kérdését is máshogy fogja fel"

Igen, ez igaz lehet, csak a kérdés az, hogy mi és mire motiválja. És ezt az okosabb munkáltató is megnézi. Teljesen másképp fogok dolgozni, mondjuk egy szervizben ha elsődlegesen az motivál, hogy úgymond mindenem a hibakeresés (rejtvényfejtés) és alig várom, hogy teljes hibakeresés iránt szenvedélyemmel meg kelljen keresnem egy hibát a gépezetben, és megint másképp fogok dolgozni, ha az motivál elsődlegesen, hogy pénzem legyen, hogy azzal - már mindegy mit - csináljak valamit.

Az első esetben kiváló munkát fogok végezni, kiváló szakember vagyok, és ezt a munkáltató busásan megfizeti, mert sokkal hatékonyabban dolgozok, mint mások. Három év múlva, már a részleg vezetője vagyok, és a fő hibaelhárító akire már csak a megtalálhatatlan hibákat bízzák.

Ha a pénzért dolgozok, vagy hogy a családomat eltartsam akkor nem a munka, a hibakeresés a lényeg, hanem hogy valamiből pénzem legyen. Ez a cég számára egy baromi rossz felállás, de mindenképpen rosszabb felállás mint az előbbi. Az ilyen embert én mint cég, max robotra alkalmaznám. Mert a szakmájában semmilyen motivációja, kedve lelése nincs, és így ahogy szakmáját sem, úgy a céget sem viszi előre. De ha a családjáért dolgozik, ez akkor is igaz.

Pozitív motiváció helyett, negatív motivációja van.