22714
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    sure
  • IXEMGabeo
    ugye milyen rossz, ha nem értenek veled egyet? védekezhetsz ezerrel...
  • clio1616v
    ha én állítok valamit és te arra azt reagálod, hogy az nem úgy van, nem jól tudom, akkor én alapból azt feltételezem, hogy te vagy nem érted amit mondok, vagy nem arról beszélsz és elbeszélsz mellettem

ennek fényében gondold újra mit is akartál írni az önellentmondásomról

nem magammal vagyok ellentmondásba, hanem te vagy zavarban előttem
  • salsoul
    megint önellentmondásban vagy - #18063
    mert ott még igencsak tudtad ....
  • clio1616v
    csak azt látom, hogy örülsz neki, hogy szerinted hibázok

nekem ez közömbös hogy te mit csinálsz vagy, mit érzel

egyszerűen szólva: nem érdekel éppen ezért nemcsak, hogy nem tudom mi min alapul számodra, hanem nem is akarom tudni
  • chhaya #18065
    Fogalmam sincs.:)

---

Egyre pihentebbek vagytok.:)))
  • salsoul
    nem én vagyok a hibás ha bármit szerinted rosszul csinálok, hanem saját magaddel kell tisztázni, hogy neked a reakcióm miért nem tetszik és miért vársz el tőlem más viselkedést mint ahogy viselkedek? pont ezért saját magad miatt...

---
    egyébként lövésed nincs mi min alapul ...
    de te csak őrizd meg nyugalmadat és rögeszmédet ha igaz ha nem, ahogy mottódban is áll
  • clio1616v
    jó dolog ha belsőleg tudod magad motiválni... az már kevésbé, hogy a kárörömöd és a tévképzeteid szinergiáján alapul
  • salsoul
    vagy clioditizmus
  • salsoul
    idiotizmusnak is nevezhetnéd - sokkal találóbb lenne
  • salsoul
    ohhhh clio ohhhh
  • clio1616v
    természetesen hiszen egoizmus a vallásom

mutass rá az ellentmondásra kérlek
  • clio1616v
    örülök, hogy örülni tudsz annak, hogy egy általad kitalált tévképzetedben károm volt/van/lesz

büszke lehetsz magadra, mindenkinek más ad motivációt

igényesnek viszont nem vagy nevezhető, ha ez kielégít :)
  • salsoul
    csúcs!

mindent úgy facsarsz hogy minél jobban gyere ki belőle utólag, s még az sem gond ha magadnak kell ellent mondanod

frankó
  • clio1616v
    a problémamegoldás az, ami miatt dolgozok, az a sikerélmény ami a célom a munkavégzéskor látni az eredményét, hogy emberek problémáit megoldottam

ami motivációt jelent ráadásképpen az az, amikor ezen felüli többletmunka eredménye többletdícséret
  • salsoul
    én ilyennek látlak, sok melód lesz még - hehe
  • salsoul
  • clio1616v
    de tetszik, hogy te ilyen vagy... sőt motivál arra, hogy figyeljek arra, hogy ne csináljak még hasonlót se mert nem akarom, hogy más ilyennek lásson
  • salsoul
    ezért leszel a legjobb esetben sem több, mint közepes munkaerő, közepes fizetéssel - ez van
  • salsoul
    nem tetszik?
    Ha így van, akkor nem én vagyok a hibás, hogy neked nem tetszik, tudod :))))
  • clio1616v
    éngem az motivál, hogy a jó munkavégzésemért cserébe többletfizetést kapok
  • salsoul
    "de motiváltabb és talán a felelősség kérdését is máshogy fogja fel"

Igen, ez igaz lehet, csak a kérdés az, hogy mi és mire motiválja. És ezt az okosabb munkáltató is megnézi. Teljesen másképp fogok dolgozni, mondjuk egy szervizben ha elsődlegesen az motivál, hogy úgymond mindenem a hibakeresés (rejtvényfejtés) és alig várom, hogy teljes hibakeresés iránt szenvedélyemmel meg kelljen keresnem egy hibát a gépezetben, és megint másképp fogok dolgozni, ha az motivál elsődlegesen, hogy pénzem legyen, hogy azzal - már mindegy mit - csináljak valamit.

Az első esetben kiváló munkát fogok végezni, kiváló szakember vagyok, és ezt a munkáltató busásan megfizeti, mert sokkal hatékonyabban dolgozok, mint mások. Három év múlva, már a részleg vezetője vagyok, és a fő hibaelhárító akire már csak a megtalálhatatlan hibákat bízzák.

Ha a pénzért dolgozok, vagy hogy a családomat eltartsam akkor nem a munka, a hibakeresés a lényeg, hanem hogy valamiből pénzem legyen. Ez a cég számára egy baromi rossz felállás, de mindenképpen rosszabb felállás mint az előbbi. Az ilyen embert én mint cég, max robotra alkalmaznám. Mert a szakmájában semmilyen motivációja, kedve lelése nincs, és így ahogy szakmáját sem, úgy a céget sem viszi előre. De ha a családjáért dolgozik, ez akkor is igaz.

Pozitív motiváció helyett, negatív motivációja van.
  • clio1616v
    de kevély vaagy...
  • salsoul
    Az #18043 fényében: TE akkor engedheted meg ...

Mi magunknak azonban máskor is megengedhetjük, mi a szabadságnak nagyobb fokán állunk :)

Bebebeeeeeeeee
  • clio1616v
    csak akkor engedheted meg magadnak az őszinte párkapcsolatot, ha saját magadat fenn tudod tartani
  • Anaid
    Ja, a figyelmesség jó dolog.:)
  • Anaid
    Azért ennyire nem arkítható. Vannak szituk, amikor tényleg nem csak egy emberen múlnak a dolgok. Mittom én, amikor egy helyzet adódik és nem az egyén az oka az elnemfogadásnak, hanem a szitu.
    Valamelyik na néztem a TV-ben egy műsort arról, miért maradnak a nők sokszor olyan párkapcsolatban, ami finoman szólva nem idilli. Csak úgy eszembe jutott, hogy vajon oke lehet-e, hogy főleg, hgyerekek is vannak és valszeg a nőnél maradnának az, hogy kevesebb esélyük lenne a munkaerőpiacon, az "életben". Szerintem sok esetben igen. Hibásak-e? Valamilyen szinten igen, hisz elromlott a kapcsolatuk és kettőn áll a vásár, viszont nem is, mert az egyedülállóság ténye nem szabadna, hogy létfenntartási gondokba úzzön gyerekeket, meg egyedülálló nőket. (bár ezt írhatnám férfira is, ha olyan a szitu) Ez csak egy aktuális példa, lehet nem is igazán érthető, de az élet összetett és szerintem az élni és élni hagyni elv kellene, hogy mérvadó legyen. Sok esetben ehhez hasonló körülményi tényezők döntő befolyást gyakorolhatnak egy-egy ember életére. Ostoba dolog, mert sok esetben csak kifogás. Az említett példánál is: a munkáltató fél attól, hogy az ilyen ember alakalmazásával nem lenne annyi haszna, ami igaz is meg nem is. Lehet, hogy nem annyira flexibilis egy ilyen helyzetbe lévő ember, de motiváltabb és talán a felelősség kérdését is máshogy fogja fel, szal meg kellene nézni, hogy amit nyernek a réven, azt el is veszíthetik a vámon...Na meg ott van a könnyen jött, könnyen megy elv is, ami szintén sok esetben igaz....Hosszú még végig gondolni is...
  • clio1616v
    én mindenkinek azt mondom, hogy nem én vagyok a hibás ha bármit szerintük rosszul csinálok, hanem saját magukkal kell tisztázni, hogy nekik a reakcióm miért nem tetszik és miért várnak el tőlem más viselkedést mint ahogy viselkedek? pont ezért saját maguk miatt...

figyelmesebb embernek ismerem magam az átlagnál, akinek ez kevés annak nem muszáj velem kapcsolatban lenni

nagyon sok irigységet tapasztalok, ők általában nem azt sajnálják, hogy nekem van bármim, hanem, hogy amit én el tudok érni azt ők miért nem, mert azt hiszik, hogy én kevesebb vagyok náluk mégis el tudok érni olyan dolgokat amiket ők nem

fel se merül bennük, hogy ők valamit nem jól csinálnak
  • Anaid
    Nem tudatosul, hogy nem mással van bajuk, hanem magukkal, a saját boldogságukat nem találják. Ha tudatosulna rájönnének, hogy felesleges irigykedni. Miért, mert ad egy:Nem az a bajuk, hogy másnak van, hanem a saját hiányérzetük, ad kettő: az éremnek mindig két oldala van, képletesen szólva mindig mindennek megvan az ára, csak ami nekik nincs, arról nem tudják milyen árat kell érte fizetni.
    Kb. ennyi szerintem.
    Nem más boldogságát irigylik, hanem maguk boldogtalanok és marhára nem gondolják végig miért...Nagyon egyszerű példa: nem az a bajom, hogy másnak futja kenyérre, az a bajom, hogy nekem nem, ha ezt belátom már marhára felesleges irigykednem. Azt szeretném, hogy nekem fussa rá, nem azt, hogy másnak ne. Szerintem totál egyszerű...Párkapcsolatban is: nem irigylem, akinek van, hisz nem baj, sőt jó dolog boldogságot látni magunk körül. Nekem vagy hiányzik egy párkapcsolat, vagy nem. Ha hiányozna sem irigyelném. Miért tenném?
  • clio1616v
    nem párkapcsolatra gondoltam
  • The Norberto
    ja!!!
  • salsoul
    három, te vagy az én párom
  • IXEMGabeo
    ja az clionak szólt...
  • IXEMGabeo
    ez szép volt azért....
  • bigapó
    na látod, megint igazat szóltál :) kár, hogy ezt sokszor elfelejted és azokból is téves következtetéseket vonsz le.
  • clio1616v
    most hogy a kapcsolatunk új fázisba lépett mesélj a jelenlegi párodról
  • salsoul
    hála égnek, megnyugodtam
    még elveszteném drága ellenzékem :)
  • salsoul
  • clio1616v
    természetesen nem, annyira még nekem sem fontos
  • salsoul
    de nyugtass meg!, ugye nem könyvben olvastál utána?
    hanem interneten, újságcikkben ...