nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    én nem mondtam, hogy nekem nincsenek problémáim
    vannak problémáim

amennyiben az én helyzetem más az az, hogy én teszek azért, hogy helyzetem változzék, és sosem holnap, majd a jövő héten, majd a jövő évben, hanem most

ha visszaolvasol, jó sokat (pár év), én is itt sírtam sg-n anno
    hogy szegény önbizalomhiányos én, mindenki csak eltipor, le se tojnak, főleg a lányok, ők csak cikiznek, és mind ribanc és stb

de ettől nem oldódott meg a helyzetem, és egyszer csak erre rá is jöttem

úgyhogy változtatni kezdtem a dolgokon

Nem értem miért kell állandóan mások letiprásával jönnöd, illetve ezt a számba adnod, hogy ezt csinálom. Erről szó sincs. Ezt állandó jelleggel te akasztod a nyakamba.

Egy önbizalom-hiányos ember mindig úgy fogj érezni, hogy le van tiporva. Mert magát lentebbi szinten élőnek teszi meg, a társait pedig fentebbi szinten élőnek és ezáltal eltiporva érzi magát - maga teszi magát a másik talpa alá, és maga tiportatja el magát. De erről a társai semmit sem tehetnek. A társai nagy ívben kerülni kezdik, mert úton útfélen mindenkit azzal vádol, hogy "letiporsz", holott senki nem tipor senkit valójában. Fel kell állni, fel kell egyenesedni. A biológiai oldalt a természet elintézte, a szellemi oldalt neked magadnak kell elintézned.

Persze az önbizalom-hiányos nagyon ritkán, nagyon végső stádiumban fogja csak beismerni, hogy bizony a hiba saját magában van és nem a világban, környezetben. És innentől tud kigyógyulni és teljes értékű emberré válni. Nem a mások szemében, hanem a sajátjában, és ezáltal mások szemébe is azt fogja belelátni, hogy "ő is teljes értékű embernek lát". Nem pedig elégtelennek, kevésnek stb.

Mindegy fölöslegesen rizsálok.
    Ezt az egészet csak azok értik meg, akik már a végső, gyógyulásba átbillenő stádiumban vannak. A többiek még tagadnak, magyarázkodnak és sírnak, és kerülgetnek, és kifogásokat keresnek jó ideig.

Ide is maximálisan áll a történet:
    1. Tagadás 2. Düh 3. Alkudozás 4. Depresszió 5. Elfogadás

Az 5. fázis után lehet munkához látni ...