22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#17745 Nyugodtan akadj ki, ha éppen az az érzés kerít hatalmába, de figyeld is meg, hogy milyen folyamatok zajlanak le benned. Ez amolyan nézd magad kívülről módszer lenne. Meglepő dolgokat fogsz tapasztalni :)
Ehhez Én kevés vagyok hogy bővebben és főként jól tudjak róla beszélni, de ha érdekel a dolog, akkor tudok mit ajánlani a figyelmedbe:) -
#17744 Az igazi nagy Gondolkodók, zsenik és egyéb jópofa emberek akik valami újat tudtak hozni ebbe a világba mind szembe úsztak az akkori árral. Sose ijedj meg, ha olyanon agyalsz ami látszólag ellentmond az éppen aktuális trendek, divatnak, eszméknek. A lényeg, hogy érezd jól magad a bőrödben és nagyjából tartsd be a társadalmi és etikai szabályokat. -
mx18 #17743 Ne haragudj, h ezt mondom, de ez megint mi, ha nem nyávogás?
Igen, tény, h kemény szokott lenni, de asszem ő ilyen, és ahogy már kifejtettem, talán jó is, h ilyen. Így legalább lehet vele vitatkozni :)
Fogd föl építő jellegű kritikaként, és ha nem akarod, ne vedd magadra, amiket ír. -
mx18 #17742 Gondoltál már rál, h költő legyél? Vagy filozófus?
Mellesleg már nem akadok ki tőle :) -
mx18 #17741 :) Tudod mit, Bigapó, igazad van! Kit érdekel, h ki mit gondol az elmélkedésemről. Nem jó ha az ember mindig azon aggódik, h mások mit gondolnak róla... Akkor lassan elveszik az egyéniség. -
#17740 Ha figyelmesen olvasol már rájöhettél volna, hogy mit tett érte, hiszen egyfolytában ezt írja le és ezek szerint működik is, nem? :)
Nem az út a lényeg, hanem ahogy eljutsz oda, Te is nagyon jól látod, hogy nem azt kell elmondani Neked, hogy mit csinálj, hanem hogy hogyan, ez egy lényeges különbség. Nem biztos, hogy Neked az a módszer be is fog válni amit itt elmondunk, de egy próbát azért megérdemel. És ha már elindulsz az úton, akkor egy idő után magad is tudod azt a saját ízlésed szerint alakítani, hogy az kényelmes és szórakoztató is legyen. De elindulni el kell...
Szerintem az is egy jó megoldás amit itt elkezdtél, de aztán abba is hagytál azzal a mondattal, hogy biztos csak hülyeségeket beszélek...nem, egyáltalán nem biztos. Lehet egy valaki vagy még egy valaki azt gondolja, hogy az, de kit érdekel, hogy ha Te közben jó irányban változol majd és ezt a környezeted is elismeri?
Ha megláttál egyfajta igazságot abban amit Sal vagy bárki más már leírt korábban és az Neked szimpatikus volt, valahol belül érezted, hogy ez így van, igazat beszélt, akkor Neked az az út járható lesz. -
IXEMGabeo #17739 vannak olyanok, akik nem nyávognak mégis kemény szokott azokkal is lenni... -
#17738 Tisztában vagyok azzal, hogy ettől ki lehet akadni.
Jövök, és rövidre zárok mindent. És minden szikrázik, füstöl és stb.
Nincs több mellébeszélés, nincs több szabadkozás, nincs több kerülgetés.
Vagy az van, hogy változtatni akarsz, és most masszívan hozzá is látsz, vagy nem akarsz, és nem is látsz most hozzá.
És innentől egyik esetben sincs miről tovább beszélni.
És első kézből jól ismerem azt bénító ideges gyomorösszehúzó félelmet is, ami akkor fut át az emberen mikor először pillantja meg teljes valóságában a legkiválóbb élet lehetőségét, amiért csak utána kell nyúlnia ... Igen, ez kemény, de a folyamat része.
Gyakorlatilag öngyilkosságot követsz el.
Régi énedet ölöd meg ezzel, és jogosan van halálfélelme.
Újjászületés. -
mx18 #17737 Sztem kár is ezen vitázni, mert mindenkinek magának kell átesni az 5 fázison, magának kell rájönni, h változtatni kell.
Nekem az 5-ből csak a depresszió volt, és az elfogadás, és most tartok a változtatásnál.
Amúgy én sem hittem volna Sal., hogy valaha is nyavajogtál sg-n. Te hogy változtál meg, mit tettél? Habár ne is írd meg, erre is mindenkinek magának kell rájönnie.
Amúgy néha tök ki vagyok akadva, h milyen keményen leosztod az embereket, meg a változtass MOST dumádtól, de asszem igazad van. Semmit sem ér a finomkodás, ha együtt sajnálkozol, és csak adod a nyávogók alá a lovat, akkor csak mégjobban elmerülnek az önsajnálatban.
Na, de mindegy, csak elmélkedek, és valószínűleg egy csomó hülyeséget összehordok, abba is hagyom :) -
#17736 "Volt idő, mikor az ágyba peseltem; most meg már nem teszem." /Szinópéi Diogenész/ -
#17735 ez semmit nem kell kezdeni, és semmit nem is lehet kezdeni
oda érni lehet, és mikor egyszer odaér valaki, akkor belát, és megért, és rájön ... -
IXEMGabeo #17734 Ide is maximálisan áll a történet:
1. Tagadás 2. Düh 3. Alkudozás 4. Depresszió 5. Elfogadás
Az 5. fázis után lehet munkához látni ...
És evvel az 5 fázissal mit kellene kezdenie? ki találta ezt ki egyáltalán? -
IXEMGabeo #17733 "ha visszaolvasol, jó sokat (pár év), én is itt sírtam sg-n anno
hogy szegény önbizalomhiányos én, mindenki csak eltipor, le se tojnak, főleg a lányok, ők csak cikiznek, és mind ribanc és stb"
nem semmi, el nem tudtam volna képzelni -
#17732 „A pénzügyi és egyéb válságok azt üzenik, hogy az egyetlen kiút a dolgok bátor átalakítása” – mondta.
Ezt is át lehet vinni emberi belső viszonylatokra: az önbizalmi, önértékelési válságok azt üzenik, hogy az egyetlen kiút a dolgok bátor átalakítása. ... "most nem szabad megijedni és elbizonytalanodni". Az egyén egy új életrendben "elsőként fürkészhet ki új ösvényeket".
(félre értés ne essék, nem érdekel a politika, nem is látok bele mélyebben, a cikkre is véletlen akadtam, de az alap elgondolások jók, és az élet minden területére átvihetők) -
#17731 Jó ilyeneket is olvasni végre. Faszom a finomkodásba :) Már a hsz-ed elején eszembe jutott amit a végén bele is irtál, az 5 pont :)
Teljességgel egyet értek ezekkel az elvekkel amiket leírtál. -
#17730 OV is kezd megvilágosodni:
3:29-től | a hamis realisták álláspontja ...
Át lehet vinni a saját sors kérdésére, az önbizalom kérdésére is.
A tőzsdék, gazprom csapjai helyére mindenki tudja mit kell betenni ...
"Nincs mit tenni, mert a saját sorsunk az önmagunkon kívül dől el. ... Semmi képen nem önmagunkon belül. Ez a hamis realitás, illetve a hamis realisták hangja. És ezzel szakítanunk kell. Ez ugyan nagyon logikusan hangzik gyakran, szépen ki is fejtik. Önfelmentő(!) is. DE AZ A HELYZET, HOGY EBBEN NINCSEN JÖVŐ. Ezért nekünk egy tárgyilagos és realista sorsvezetésre van szükségünk, aminek a kiinduló pontja az az, hogy egy percre sem felejtjük el, hogy egységes egyenes teljes emberként létezünk." -
#17729 Elfogadni, hogy:
- önbizalomhiányos vagy, és az önbizalomhiány benned van
- hogy erről csak te tehetsz, és te vagy érte a felelős
(mert 18 éves korod óta x éven át nem változtattál rajta semmit pozitív irányba)
- és hogy mindezt csak te hozhatod helyre magadban, hogy az önbizalmad 100%-osan csak rajtad áll (vagy bukik) -
#17728 én nem mondtam, hogy nekem nincsenek problémáim
vannak problémáim
amennyiben az én helyzetem más az az, hogy én teszek azért, hogy helyzetem változzék, és sosem holnap, majd a jövő héten, majd a jövő évben, hanem most
ha visszaolvasol, jó sokat (pár év), én is itt sírtam sg-n anno
hogy szegény önbizalomhiányos én, mindenki csak eltipor, le se tojnak, főleg a lányok, ők csak cikiznek, és mind ribanc és stb
de ettől nem oldódott meg a helyzetem, és egyszer csak erre rá is jöttem
úgyhogy változtatni kezdtem a dolgokon
Nem értem miért kell állandóan mások letiprásával jönnöd, illetve ezt a számba adnod, hogy ezt csinálom. Erről szó sincs. Ezt állandó jelleggel te akasztod a nyakamba.
Egy önbizalom-hiányos ember mindig úgy fogj érezni, hogy le van tiporva. Mert magát lentebbi szinten élőnek teszi meg, a társait pedig fentebbi szinten élőnek és ezáltal eltiporva érzi magát - maga teszi magát a másik talpa alá, és maga tiportatja el magát. De erről a társai semmit sem tehetnek. A társai nagy ívben kerülni kezdik, mert úton útfélen mindenkit azzal vádol, hogy "letiporsz", holott senki nem tipor senkit valójában. Fel kell állni, fel kell egyenesedni. A biológiai oldalt a természet elintézte, a szellemi oldalt neked magadnak kell elintézned.
Persze az önbizalom-hiányos nagyon ritkán, nagyon végső stádiumban fogja csak beismerni, hogy bizony a hiba saját magában van és nem a világban, környezetben. És innentől tud kigyógyulni és teljes értékű emberré válni. Nem a mások szemében, hanem a sajátjában, és ezáltal mások szemébe is azt fogja belelátni, hogy "ő is teljes értékű embernek lát". Nem pedig elégtelennek, kevésnek stb.
Mindegy fölöslegesen rizsálok.
Ezt az egészet csak azok értik meg, akik már a végső, gyógyulásba átbillenő stádiumban vannak. A többiek még tagadnak, magyarázkodnak és sírnak, és kerülgetnek, és kifogásokat keresnek jó ideig.
Ide is maximálisan áll a történet:
1. Tagadás 2. Düh 3. Alkudozás 4. Depresszió 5. Elfogadás
Az 5. fázis után lehet munkához látni ... -
IXEMGabeo #17727 egyébként hazudnál, ha azt mondanád neked nincsenek problémáid, csak marha jól titkolod és nem kötöd senki orrára...vagy pedig avval jössz, hogy neked mindened megvan már az önmegvalósító piramis csúcson állsz, és lazán letiporsz másokat, ha úgy akarod... -
#17726 t_e__t_u_d_o_d___n_e_k_e_m__m_i_n_d_e_g_y -
IXEMGabeo #17725 köszi nem szenvedek önbizalomhiányban...nálam hangulat váltások vannak, valamikor van kedvem az emberekhez valamikor nincs. Szeretek egyedül lenni sokat, nekem az a szabadság, de mára már nincs gondom lemenni a közértbe, vagy pedig hozzászólni az emberekhez, az az én dolgom kivel akarok barátkozni kivel nem. Nos mivel jól ráérzek, jól ki tudom az embereket ismerni 1-2 cselekedet, elszólás, mimika, gesztus alapján, ennek okán meg is válogatom azokat akikkel jóba szeretnék lenni.
A csajozás más tészta mivel ott eddig nem volt szerencsém erre utaltam, hogy játszottam én már meg számokat, csak nem jött még össze...Meg elég sajátos elveim vannak, amik nem könnyűek sőt nehezítik a helyzetemet...Mellesleg nem úszkálok a szarban, ha meg korábban panaszkodtam volna azt nem azért tettem mert sajnáltatom magam...majd még írok sztem most megyek -
#17724 az nem is jó, már hogy lenne jobb ... egyáltalán főnyeremény hogy lenne ... -
#17723 a kényelem nagy úr
még ha ez a meleg sz**-ban való úszkálást jelenti is ...
ha ez ember kimászik: brrr, hideg van ... -
IXEMGabeo #17722 azért mert nincs főnyeremény:) hiába játszom meg a számokat nem nyerek, de megjátszom végülis...amúgy nem lottózom, mert felesleges pénz pocsékolás... -
#17721 nézzük a te esetedet [megint ;)] - te miért nem nyúltál a főnyeremény után? -
IXEMGabeo #17720 bocs a hibákért belassultam -
IXEMGabeo #17719 jaaa hát ha odateszed akkor az ember miért ne válassza az önbizalmat?, de ha nem teszed oda annak az illetőnek nincs mit választania és marad a hiányában....nem oylan könnyű dolog ez...saját magának nagyn nehéz odatennie -
#17718 ez megint csak kerülőút és kifogás keresés
onnantól kezdve, hogy valaki elé ezt nyíltan odatettem már önszántából választ, csakis rajta múlik
hogy a főnyereményért nyúl vagy a főbukásért -
IXEMGabeo #17717 hanem arról, hogy valaki elé odateszed az önbizalmat és az önbizalomhiányt, és mit választ?
Na mit?
Az önbizalomhiányt.
Na. Ez az idióta dolog. Erről beszéltem idióta dolog.
"
hmm. részben igaz, de sztem nem mindenki önszántából választja az önbizalmat...ez nincs mindig így nem törvényszerű amit mondasz teljes mértékben... -
#17716 én viszont nem a segítésről beszéltem
hanem arról, hogy valaki elé odateszed az önbizalmat és az önbizalomhiányt, és mit választ?
Na mit?
Az önbizalomhiányt.
Na. Ez az idióta dolog. Erről beszéltem idióta dolog.
Másik emberen pedig nem lehet segíteni, csak egy esetben:
> ha segítséget kér - mindenre elszántan <
És ebben az esetben is pár kérdés a segítség:
- mi a probléma?
- mit szeretne [elérni]?
- hajlandó ezért mindenre elszántan masszív cselkevésbe kezdeni most(!)?
igenleges válasz esetén: a probléma megoldva
nemleges válasz esetén: nincs is probléma, max csak rinya -
IXEMGabeo #17715 "idióta dolog ez?
igen, az"
sztem nem idióta dolog segíteni az ilyen embereken -
IXEMGabeo #17714 #17705
semmiféle arany nincs benne;) -
#17713 én nem mondtam, hogy rossz ember, vagy hogy szar ember
én azt mondtam, hogy ő is arany ember
úgy arany, mint az arany ami mélyen a föld gyomrában van
és az hogy arany? főleg számunkra?
hogy?
sehogy
le kell menni, ki kell benyászni, a felszínre kell hozni, meg kell munkálni stb
nagy meló?
igen, nagy
fáradtságos meló?
igen, az
érdemes meló?
igen, az
megéri?
de még hogy
miért nem látunk most munkához mikor minden rendlezésre áll?
senki sem tudja
idióta dolog ez?
igen, az
---
hiába a startpisztoly, ha nem húzza meg a ravaszt
hiába a puzzle darab a kezébe, ha nem illeszti a helyére
hiába a gyújtás, a meggyújtott gyufával nem gyújt
és miért nem húzza meg aravaszt?
miért nem illeszt a helyére?
miért nem gyújt az égő gyufával?
minden ott van, és mégsem
miért?
mert be van szarva a sikertől, hogy mi lesz akkor
ha sikeres lesz, ha önbizalma lesz, ha nője lesz
miért?
mert eddigi élete nincs tovább, kilépés a kényelemből
új élet van -
IXEMGabeo #17712 akármit mondasz, egy önbizalomhiányos nem rossz ember, csak egy bizonyos puzzledarab, gyújtás, startpisztoly hiányzik az életéből...
Nem azért mondom ezeket már megint, hogy engem elemezzél senki nem kíváncsi rád, rám pusztán csak nem tetszett ez a kijelentésed, hogy egy ÖH-s ember már szar, magyarul te leírod őket, mintha valami söpredékek lennének kár is tagadni. Ahelyett, hogy ennyire lenézd ezeket az embereket inkább készséggel segítenél, és most megint nehogy rám terelődjön a téma, mert nem én szorulok segítségre, hanem számtalan ember, aki nem tehet arról, hogy nincs meg az a bizonyos darab az életében, ami hiányzott. Önerőből kell megszerezni mindent ez természetes, bizonyos dolgokban egyetértek, de qvára nyers és lekezelő azon stílusod, ahogyan ezekről az emberekről beszélsz és ez nem tetszik. Még ha tagadod is, vagy, ha azt mondod kiforgatom a szavaid én a szavaid mögé látok...
én ezt itt befejeztem, nem fogok veled vitázni tovább pláne nem egy szó miatt, úgysem jutnánk dülőre... -
#17711 Először is: "Mindezt csak úgy írtam." :)))
Tehát: annyira veszed magadra amennyire magadénak érzed :)))
Egyébként finomkodtok ti eleget.
Én nyers és direkt vagyok - helyettetek is ;)
Másodszor: egyrészt kifogás, kifogás, kifogás ... Másrészt: a céltudatos magabiztos, önbizalmas embernek az nem akadály amit felsoroltál ;)
Az az akadály amit írtál neked akadály, vagy annak akinek a nyakába akasztod, vagy aki a saját nyakába akasztotta.
Rendes: nem tudom. Én most csak úgy általánosságban használtam. Talán mint egészséges, egyensúlyos egyén.
-
#17710 ez csak süket rizsa
majd ha [előbb] tud önző is lenni, tud a légynek is ártani és meg tudja védeni magát úgy, hogy ezzel a legkevesebbet ártson másoknak, nos miután mindezeket tudja, és ezek után/mellett önzetlen és értékes és a lénynek sem tud ártani nos akkor valóban önzetlen és értékes és ...
Ameddig pedig ez nem áll, pusztán hiánybetegségből és beszariságból önzetlen és értékes és stb, mert nincs más választási lehetősége, tulajdonképpen ebbe a helyzetbe van szorulva.
Más az ha valaki gyenge és más az ha valaki erős, és erejét szabályozni, helyesen irányítani tudja. Aki gyenge annak nincs mit szabályozni, nincs mivel dolgozni. Az semmit sem csinál. Ugyan olyan rossz az ő állapota mint azé aki a másik szélsőséget alkalmazza.
Ezt a dumát amit te löksz, pont az löki aki önbizalomhiányos és nem magabiztos, és puha pöcs ráncba szedni magát.
Miért nem állsz neki ráncba szedni magad?
Miért nem állsz neki össze szedni magad?
Nem holnap, nem a jövőhéten, nem a jövő évben, hanem MOST(!).
Ahhoz hogy férfi hozzá tartozik az is, hogy van önbizalma, és magabiztos.
Mi is az önbizalom, magabiztosság?
Bizalom magunkban, a képességeikben, abban, hogy meg tudjuk oldani a helyzeteket, abban, hogy jól tudsz csókolni, abban, hogy rendes vagy, abban, hogy egyenesen tudsz járni stb.
Akinek nincs önbizalma, az valójában még abban sem bízik/biztos, hogy férfi/nő.
Így meg aztán hogy közeledjék bármelyik nemhez is?
(a biológia hímneműség/nőneműség más tészta - nem erről szóltam most) -
mx18 #17709 Először is, köszi a beszűkült, egysíkú, és korlátolt jelzőket, halál komolyan mondom, h hiányzott a stílusod :)
Amúgy meg azt írtam, h a környezetemben így ismerkednek a legtöbben, és nem azt, h én.
Azok, amiket pontokba szedtél, szépek és jók, némelyik tényleg esélyes, de: pl a rendezvények látogatása: hát én látogatok rendezvényeket, meg járok színházba, de barátnőkkel, vagy családdal, és ha mondjuk 3-an vesznek körül, akkor nem valószínű, h bárki is le fog szólítani. Persze ha egyedül mennék, más lenne a helyzet.
Ez a rendes meg... Már korábban is gondolkodtam rajta: mi az, h rendes, hogy definiálnád? Szem elég hülye fogalom.
De abban igazad van, h senki nem díjazza az önbizalomhiányos embereket, se a rendesek, se a nem rendesek :)Mindenki azokra bukik, akik magabiztosak, jóban vannak magukkal. -
IXEMGabeo #17708 az nem világos, egy önbizalomhiányos ember mitől lenne "nem rendes" ember...a nő szemében nem rendes? vagy pedig alapból nem rendes?
ebben a világban általában, aki önbizalomhiányos az a személy pont, aki önzetlen és értékes és a légynek nem tudna ártani, ugyanakkor őket bántják ok nélkül a legtöbbet milyen jogon?
Sajnos az ellen nincs gyógyszer, hogy a legtöbb nő a határozott srácokra bukik, de egy nem magabiztos ember ugyanolyan "sőt" még rendesebb ember, mint egy túlzottan határozott macsó...legalább, akik önbizalomhiányosok ők nincsenek elszállva, és nem játszák meg az eszüket... -
#17707 na, mesélj, mi nem világos?
hogy az önbizalomhiány és magabiztosságtalanság több több fényeónnal növeli a távolságot közted és egy nő közt?
(eón: egymilliárd év, örökkévalóság) -
IXEMGabeo #17706 "mert az önbizalomhiány nem rendessé tevősítő tényező"
ezt hogy érted? gyanús nekem ez az állítás...