nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    az élet könnyű és remek - miután megvan a megoldókulcs

---

___Volt egy fickó, ki panaszkodva jött, "Nem kapom meg a megérdemelt tiszteletet. Szörnyű és gyalázatos, hogy az emberek nem értik meg, milyen remek vagyok. Nem adják meg nekem azt a tiszteletet, ami az olyannak jár, mint az én kaliberem."
    ___Szegény fickó azt gondolta, hogy miután eleget siránkozott és rinyált, hogy nem kap elég tiszteletet, mások majd azt mondják, "Igen, ez az ember valóban több tiszteletet érdemel. Kezeljük hát több tisztelettel."
    ___Ám a fickó stratégiája megbukott. Ahelyett, hogy tisztelték volna, az emberek elkezdtek szánakozni rajta.
    ___Valaki őszintén segíteni szeretett volna ennek az embernek. Odament a panaszkodóhoz és azt mondta, "Egyenes lehetek veled, és elmondhatom neked, hogy hogy látom a helyzetet, amiben benne vagy?"
    ___"Természetesen," válaszolt a fickó.
    ___"Több tiszteletre vágysz, igaz?
    ___"Pont erről beszélek mindenkinek."
    ___"Ha helyre akarsz hozni egy helyzetet, és a rossz irányba mész, mit gondolsz, mi fog történni?"
    ___"Nyílván valóan nem fog menni."
    ___"Siránkozással és megbecsülés és tisztelet kéregetéssel nem fogod elérni azt, amit szeretnél. Erősen ajánlom, hogy hagyd abba az embereknek azt magyarázni, hogy nem kapod meg a szerinted megérdemelt tiszteletet. Ne figyelj arra, hogy az emberek tisztelnek-e, vagy sem. Helyette, tedd magas prioritásúvá, hogy tisztelettel szólj az emberekhez, független attól, hogy ugyan olyan tisztelettel beszélnek-e hozzád, vagy sem. Legyen ez így egy hónapon keresztül, majd gyere vissza hozzám, beszámolni az eredményekről."
    ___Egy hónappal később a fickó, ki azért panaszkodott, hogy nem tisztelik, jelentette, hogy "Nem hittem volna el, ha nem magam tapasztalom meg. Ahogy egyre több és több emberrel bántam tisztelettel, úgy találtam, hogy egyre kevésbé fontos számomra, hogy tisztelettel bánjanak velem. És igazából, sokkal több örömöm volt abban, hogy másokkal tisztelettel bánok. És bár semmi tiszteletet sem igényeltem, az emberek sokkal jobban bántak velem, mint korábban bármikor. Hálás vagyok a tanácsodért."
    Sok ember sokat gyarapodhat eme fickónak nyomdokain.