22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#15619 na mondjuk ebben sok igazság van. -
IXEMGabeo #15618 pff...középkori fertő, akkor higyj benne, ha neked segít... -
#15617 tök mindegy minek hivod, de létezik :) magadban sem hiszel, ha ezt nem látod be :) -
#15616 Tisztán látni és elfogulatlanul látni, ez a két dolog nem mosódik ennyire össze. Az emberek túlnyomó része sajnos nem képes olyan egyszerű és ésszerű döntéseket hozni, amelyekre pl. én képes vagyok. Nem képesek konfrontálni. Ebből is van kiút, ha pl. egy hosszadalmas, nyögve-nyelős/tétovázós/agyfaszos folyamat végén az élet rávezet arra, hogy a számodra és a környezetedre nézve is a legtöbb jót hozó döntésd hozd meg. A bibi ott volt a dologban, hogy amikor a döntését meghozta, velem nem konfrontált. -
#15615 ez mindenre igaz:)
amilyen a mosdó, olyan a törülköző. szép magyar mondás, röviden. ez akkora népbetegség egyébként manapság, mármint, hogy elvárják mások, hogy milyennek lásd őket. ezen csak nevetni lehet. -
IXEMGabeo #15614 elég, ha magunkba hiszünk nem kell hozzá fiktív ábránd...ez egy középkori mese, még az a szerencse, hogy volt egy felvilágosodás a történelem folyamán és picit háttérbe szorult a HIT... -
#15613 pontosan itt kezdődik az a fogalom,amit mi emberek úgy hívunk,HIT. -
IXEMGabeo #15612 Isten nem létezik...de tényleg hagyjuk:) (nem olvastam végig a beszélgetést, én tiszteletbe tartom miben hiszel, de az akkor sem bizonyított, hogy Isten létezik) -
#15611 inkább csak hozzászoktam,hogy mikor van rám szükségük az embereknek,és igyekszem akkor ott lenni.
most így utánagondolva igazából ez csak önmagam szopatása,hiszen egyedül nem vagyok annyira boldog,mint valaki mással lennék,de valahogy úgy vagyok vele,nem változtatok...pedig itt lenne az ideje. -
#15610 az élet könnyű és remek - miután megvan a megoldókulcs
---
___Volt egy fickó, ki panaszkodva jött, "Nem kapom meg a megérdemelt tiszteletet. Szörnyű és gyalázatos, hogy az emberek nem értik meg, milyen remek vagyok. Nem adják meg nekem azt a tiszteletet, ami az olyannak jár, mint az én kaliberem."
___Szegény fickó azt gondolta, hogy miután eleget siránkozott és rinyált, hogy nem kap elég tiszteletet, mások majd azt mondják, "Igen, ez az ember valóban több tiszteletet érdemel. Kezeljük hát több tisztelettel."
___Ám a fickó stratégiája megbukott. Ahelyett, hogy tisztelték volna, az emberek elkezdtek szánakozni rajta.
___Valaki őszintén segíteni szeretett volna ennek az embernek. Odament a panaszkodóhoz és azt mondta, "Egyenes lehetek veled, és elmondhatom neked, hogy hogy látom a helyzetet, amiben benne vagy?"
___"Természetesen," válaszolt a fickó.
___"Több tiszteletre vágysz, igaz?
___"Pont erről beszélek mindenkinek."
___"Ha helyre akarsz hozni egy helyzetet, és a rossz irányba mész, mit gondolsz, mi fog történni?"
___"Nyílván valóan nem fog menni."
___"Siránkozással és megbecsülés és tisztelet kéregetéssel nem fogod elérni azt, amit szeretnél. Erősen ajánlom, hogy hagyd abba az embereknek azt magyarázni, hogy nem kapod meg a szerinted megérdemelt tiszteletet. Ne figyelj arra, hogy az emberek tisztelnek-e, vagy sem. Helyette, tedd magas prioritásúvá, hogy tisztelettel szólj az emberekhez, független attól, hogy ugyan olyan tisztelettel beszélnek-e hozzád, vagy sem. Legyen ez így egy hónapon keresztül, majd gyere vissza hozzám, beszámolni az eredményekről."
___Egy hónappal később a fickó, ki azért panaszkodott, hogy nem tisztelik, jelentette, hogy "Nem hittem volna el, ha nem magam tapasztalom meg. Ahogy egyre több és több emberrel bántam tisztelettel, úgy találtam, hogy egyre kevésbé fontos számomra, hogy tisztelettel bánjanak velem. És igazából, sokkal több örömöm volt abban, hogy másokkal tisztelettel bánok. És bár semmi tiszteletet sem igényeltem, az emberek sokkal jobban bántak velem, mint korábban bármikor. Hálás vagyok a tanácsodért."
Sok ember sokat gyarapodhat eme fickónak nyomdokain. -
#15609 nem, nem egyedül megy, hanem Istennel
így alapjáraton jól érzem magam, és nem függ mástól az, hogy jól érzem magam
a múltkor pl mikor egy nő visszautasított még el is csodálkoztam magamon, hogy mennyire ürülök, és ő is elcsodálkozott - és ez baromi jó
(hit és Isten vitába ne kezdjünk ha lehet - mindenki tartsa tiszteletbe, hogy mit hiszek/tudok Istenileg) -
#15608 aki ismer,tudja hogy nem vagyok követelőző típus...nem haragszom érte,de megjegyzem,ha senki nem segít akkor,amikor valami letör...viszont hozzászoktam a talpraálláshoz egyedül is:az élet kemény. -
#15607 kinek nincsen esze legyen not-esze ;) -
#15606 de ez megy Neked egyedül is, nem kell hozzá partner, ugye? Vele is boldog vagy, de egyedül is jól érzed magad. -
#15605 talán félreértetted. nem érzed jól magad egy boldog ember mellett? nem tudsz mit kezdeni vele, ha valaki boldog? ha szomorú megvigasztalod és aztán továbblépsz? -
#15604 létöröm, létderű talán így lehetne nevezni
alapjáraton jól, csodásan érzed magad
mondjuk nekem mindig is az volt az elképzelésem, hogy az embernek alapjáraton jól kell éreznie magát és ezt most sikerül megvalósítanom
arról most nem szólok, hogy hányan kívántak eltéríteni e tervemtől, célomtól
ugye, az élet szürke, egyszer lent egyszer fent, szemét világ, stb közhelyek... -
#15603 elég sok ember van,aki kér belőle-én nem. -
#15602 hát, ha rajtam múlik akor nem:) vagyis kicsi eséllyel. hamar felejtek és nem tartok hosszú távon ilyen kapcsikat. -
#15601 azért csak össze tudtok hozni majd még ilyen beszélgetéseket -
#15600 valami ilyesminek is nevezhetjük -
#15599 ezt eufórikus állapotnak lehet nevezni? heh, ez is milyen vicces, hogy mindent meg akarok nevezni, meg ird le, magyarázd meg, mikor úgysem fogod tudni :D
mindegy, nagyjából kezdem látni miről beszélsz. most furcsamód meg is nyugodtam, mintha választ kaptam volna - végülis kaptam is :) -
#15598 ja, értem már. ez az mikor a szemével (eszével) és nem a szivével lát az ember?
éppen most búcsúztam el egy hölgytől - itt munkahelyen-, akivel elég jól tudtam ilyenekről beszélgetni. hiányozni fognak azok az esték:)
persze van emil, de a személyes azért mindig jobb. -
#15597 Ki minek gondol, az vagyok annak...
Ki minek gondol, az vagyok annak...
Mért gondolsz különc rokontalannak?
Jelet látsz gyűlni a homlokomra:
Te vagy magad, ki e jelet vonja.
S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik,
Mert fénye-árnya terád sugárzik.
Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról:
Rajtam látsz törvényt sajátmagadról.
Okosnak nézel? Hát bízd magad rám.
Bolondnak nézel? Csörög a sapkám.
Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz;
Ha oroszlánnak, nem menekülhetsz.
Szemem tavában magadat látod:
Mint tükröd, vagyok leghűbb barátod.
Mint tükröd, vagyok leghűbb barátod:
Szemem tavában magadat látod.
(Weöres Sándor) -
#15596 van egy pont ami után már semmi sem fáj,
ami után minden átcsap derűbe és örömbe
mert már nem azt látod ami fáj,
hanem azt ami derű és öröm
és ennek örülsz -
#15595 ez adok-kapok / tartozik-követel üzemmódban nem működik -
#15594 igen csak ez a látott és tapasztalt kép nem teljes és tiszta és torzításmentes, te pedig annak tekinted
aztán mikor kiderül, hogy valóban nem teljes és tiszta és torzításmentes akkor jön, hogy kiábrándulsz, csalódsz
de miben csalódsz?
látásodban és eddigi tapasztalatodban
-
#15593 a boldogásukból miért nem kérsz? nem érzed jól magad mellettük? -
#15592 őszintén,én igazából nem törődöm az emberekkel amikor boldogak,csak akkor,amikor nem-kár,hogy legtöbbjüknek ez nem számít. -
#15591 pont ezt akartam mondani, hogy valószinűleg azért nem értem, mert nem éltem még át ilyet. túlságosan nem nyiltam meg és még igy is széttépett a fájdalom... -
#15590 de teljesen mindegy, mikor a szeretetnek az említett dimenziójába belépsz
én egy csoportterápiát követően világosodtam meg pár hete - e téren -
#15589 Én nem tudom ezt szétválasztani, hiszen amit látok, tapasztalok róla, vele kapcsolatba az alapján tudok "itélkezni". más lehet másnak látja vagy én nem értem most mire gondolsz. -
#15588 tehát akkor végső soron nem belőle ábrándulsz ki hanem a hozzá való társításaidból -
#15587 igen, de nem mindegy, hogy mikor, hogyan, milyen módon bántott meg a másik. alapjában véve ez is a rózsaszin köd része nálam, amikor még elnézek neki apró kis dolgokat amit másnak már nem. -
#15586 azt hiszem Ő belőle ábrándulok ki, de az alapján amit gondolok. úgy értem, hogy amit megtapasztaltam róla, amilyennek megismertem az alapján gondolok rá és itélem meg bizonyos helyzetekben a reakcióit.
persze vannak fokozatai ennek is, mint mindennek. heh, jó dolgot feszegetünk, most megfogtál :) tudnék beszélni róla, de most kicsit megzavarodtam. kezd új fény derengeni az alagút végén, de nem is tudtam, hogy abban vagyok :D -
#15585 amikor a másik megbotlik, elesik, hibázik akár ellened -
#15584 és nem is tudom, hogy hogy írjam le azt az érzést, mikor akkor is szeretsz valakit mikor embert próbáló rossz idők járnak, amikor leginkább szükség van arra, hogy szeress -
#15583 de miből ábrándulsz ki?
magából ő belőle, vagy abból amit róla gondoltál?
épp pár hete volt egy nő, érdekes és kemény dolgok alakultak és jöttek elő és ettől független szeretem és nem bírálom -
#15582 azt hiszem mikor átvernek akkor a kiábrándulás megtörténik, megkapod a pofont amitől ez megvan, szóval a szerelem megfakul - gondolom Én.
miért nézed az előnyt meg a hátrányt? mert nem szivből szeretsz, hanem "fejből"...mondhatnám egyes számban is, most nem azért irtam igy. csak hangosan gondolkodunk és beszélgetünk :) -
#15581 kérdés, ha annyira szerelmes vagyok belé, miért nem tudok megbocsátani és valami okosságot kitalálni, hogy együtt hogyan tovább?
miért azt nézem, hogy Nekem milyen előnyöm vagy károm van belőle, és miért nem szeretem ahogy van? -
#15580 szálljunk már le a könyv témáról....tudnék ellenpédát mondani, de felesleges lenne.