nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    Nézd clio, én a szerelemben is igyekszek szigorú objektív szemlélő lenni, mert ez az amivel az ember nem fázik rá, legalábbis az amivel én nem fázok rá.

Én megtehetem, hogy olyan embert válasszak magam mellé akivel szinkronban vagyok. Benne van a pakliban, hogy ezzel ráfázok, de ez a ráfázás még kisebb ráfázás mint olyan emberrel együtt lenni akivel nem vagyok szinkronban.

És itt nem csak külsőségekről van szó, hogy ki hánykor kel, ki milyen melegen szereti a kávét, hanem alapvető életfilozófiai/szemléleti kérdésekről.

Ha egyedül jobb nekem mint az adott emberrel, akkor én az egyedüllétet fogom választani, és meghalok egyedül - nem gond.

Tapasztalatból tudom, hogy nincs felemelőbb érzés egy olyan emberi kapcsolatnál melyben nincs szükség kompromisszumra, s melyben nincs súrlódás vagy ha van is annak mértéke elhanyagolható, senkit sem amortizál. És ha én ebből indulok ki, és ilyet vagyok csak hajlandó látni a párkapcsolatomban, akkor ilyent vagyok csak hajlandó. Az én dolgom.

Tisztában vagyok azzal, hogy annak az esély, hogy a megfelelő nőre rátalálok elég kicsi, ám az én életemben már nagyon sok minden történt, aminek ilyen vagy még kisebb esélye volt.
    Semmi problémát nem látok abban, hogy nem pazarlom magam.
    Az élet párkapcsolat nélkül is megy tovább, s ezt az időt kihasználom alapozásra. Mind lelkileg, mind anyagilag.

A szerelem pedig: akármennyire jó érzés is, akár mennyire is jó benne bódulni, a problémákat, súrlódásokat meg nem oldja csak elfedi, a valóságot tisztán látni benne nehéz.
    Amikor klappol a szerelem is és a valóság is, akkor és csak akkor jó - egyébként amortizál, és emészt az építés és gazdagítás helyett.

Én ezt így látom, és ameddig a gyakorlati élet másképp nem rendeli eszerint igazgatom életem.

Az ezzel kapcsolatos eddig még nem vizsgált gondolatokra nyitott vagyok.
    Ilyet itt még nem kaptam. Amit itt kaptam azt már nagyon régen A-tól Z-ig Z-től A-ig többször átrágtam, és megvizsgáltam, újat nem mond, a gyakorlati életben azt nem hozza amit én keresek, és már nagyon unom.

Végezetül pedig ha a fentiek még nem lennének elegek: semmi kedvem, hangulatom, energiám magamat vagy a másik embert közvetlenül, vagy közvetetten esztergálni még szerelemben sem.
    Mondhatod, hogy persze mert még Úgy nem voltam szerelmes.
    Én erre azt mondom, hogy Úgy nem is akarok szerelmes lenni.

És ha úgy gondolod, hogy hülyeség amit most leírtam: jogodban áll, nekem pedig jogomban áll szerinted hülyének lennem, és fejjel mennem a falnak.