Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

clio1616v
neked a szex mást jelent mint nekem, én biztos vagyok benne hogy másfajta szexuális élményeid vannak mint nekem ezért nem is jelentheti ugyan azt, ezért az olyan szavakat kérlek mondd el hogy neked mit jelentenek, mert különben feleslegesen mondunk A-t vagy B-t

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
itt van az elbeszélés egymás mellett, amikor két szó mást jelent nekem és neked

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
melyik szóra gondolsz és te akkor azt hogyan értelmezed

clio1616v
ha te nem teszel másokért akkor ezt el sem várod, ilyenkor nem beszélünk emberi kapcsolatról

de ha szerinted igen, akkor egy példát mondj

salsoul
oh, bocsi én nem egyéni értelmezésben használom a szavakat...
salsoul
miért, emberi kapcsolatokban miért nem mûködik?
clio1616v
elbeszélünk egymás mellett...

-a megértés az a tapasztalás(összegzés) utáni lépés nálam...

-az elfogadás pedig a megértés utáni lépés amikor a megértett dologra nincsen ráhatásod, megváltoztató képességed, a lényegen nem tudsz változtatni

-az elfogadással párhuzamos lépés a szándék arra hogy tenni akarsz a megváltoztatásért és meg is változtatod amit meg tudsz

clio1616v
ha nem akarsz emberi kapcsolatot akkor valóban ez így mûködik is 😊

ja és neked is mint oly sok embernek a környezetemben az idõbeniséggel vannak képzavaraid a van meg a lesz mint olyan nincs a jelenrõl és a múltról már ne mondjál véleményt mert az megváltozhatatlan megtörtént dologarról meg hogy a jövõben mit teszel az majd akkor fog eldõlni hogyan döntesz és a körülmények még nem adottak hogy tudd elõre hogyan fogsz reagálni az adott helyzetben

salsoul
tudod a megértésben egyéni beLátás van, mig az elfogadásban vak lenyelés

a megértésnek egyébként van egy olyan aspektusa is, hogy:
beleilleszkedni valakinek az érzelem- és gondolatvilágába
és ez nem ugyan az mint
elfogadni valakinek az érzelem- és gondolatvilágát
salsoul
akkor van csalódás ha van miben csalódnom, és abban tudok csalódni amivel szemben elvárásaim, követeléseim, illúzióim vannak

én egyébként nem is akarom, hogy bárki bármit is tegyen értem
tesz amit tesz és ennyi
clio1616v
mert tudni kell hasznosítani a megértést, mert az oké hogy megérted hogy 3+4 az hét, de azt használnod is tudni kell a gyakorlatban, és ha szembesülsz vele a valódi világban akkor fel is kell ismerned és elfogadni hogy az úgy van, nem újra elkezdeni megérteni amit már egyszer megértettél

clio1616v
ezt viszont értsd meg, az hogy egy kapcsolatod csalódáshoz vezet az nem tõled függ ha te mindent amit csak tudsz el is követsz a másik féltõl nem tudod kierõszakolni, hogy bármit megtegyen érted... érted?

salsoul
miért?
clio1616v
ez nem elég hogy megérted...

salsoul
oké clio, oké nekem okés, hogy neked oké
csak a boldogsághoz vezessen és ne csalódások, kiábrándulások sorozatához
salsoul
számodra ez a kérdés most az értetlenség sötétségében marad
talán majd egyszer felkapcsolod a villanyt...
clio1616v
a fejében elképzelte már mit akar és hogyan festeni

salsoul
meg kell vizsgálni eddig milyen eredményeket hozott, és hogy ezek az eredmények kívánatos eredmények-e

aztán a vizsgálat eredményétõl függõen vagy be kell ezt fejezni, vagy folytatni kell

(én a részemrõl a befejezésre voksolok)
sz4bolcs
Én tudom, hogy csak a szerelemrõl kérdeztem. De mégis miben különbözik a kettõ? Az nemesebbiknél többet kell mozizni, meg vetíteni minden nap negyed és fél órát?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Mindenki ugyanúgy megfesti a saját képét a másikról, és mozizik.
Amikor még csak készül a mozizásra, akkor még nem elõmozizik. A festõ is csak úgy indul, hogy látja a tájat, vagy bármit.
Aztán van, mikor lesznek belõle Napraforgók...

salsoul
nos, ha megtekinted kérdésed elõzményeit (4-5 kapcsolódó hsz visszamenõleg) akkor rájöhetsz
sz4bolcs
Te most megint a szeretetet és a szerelmet állítottad egymás mellé, vagy csak a szerelemrõl írtál?

salsoul
mert egyik eset fingért-hugyért occsóért'/ingyért' rászakad minden boldog-boldogtalan ágrólszakadt jött-mentre, míg a másik esetért keményen meg kell izzadni
salsoul
úgy kapcsolódik, hogy aki meg akarta érteni azt amire utalni szerettem volna a példázattal, az megértette

de hogy másik példázattal éljek: mikor a festõ lefesteni készül egy tájat, akkor tiszta lappal indul, és nem elõfestménnyel'
sz4bolcs
Egyik esetben miért olcsó bizsu, és másik esetben miért nem?

sz4bolcs
De elõfeltevések nélkül nem jelentenek semmit, ez volt a lényeg. Ezt hogyan vonatkoztatod a kapcsolatra? Ezek szerint ott is kellenek elõfeltevések.

salsoul
és okkal tervezte ilyennek ezeket a mûszereket

ha nem olyanok lennének akkor az technikai/mûszaki világban is olyan káosz uralkodna mint amilyen az emberi kapcsolatok világában
salsoul
úgy néz ki olyan esetben, hogy nem egy olcsó bóvli bizsu lesz
sz4bolcs
Az azért nem teljesen úgy van, amiket a mûszerekrõl írtál. Az még rendben is van, hogy a mûszer nem képzel el semmit, de a mûszert ember alkotta, neki vannak elõfeltevései a mûszerrel kapcsolatban amikor éppen mutat valamit, vagy épp nem mutat semmit, különben semmit nem jelentene.

sz4bolcs
És ha valakiben mindez rendben van (önismeret, emberismeret, odafigyelés), akkor nem lehet szerelmes? Vagy ha igen, akkor ilyen esetben hogy néz ki a szerelem?

minigirl
Õk soha! 😄

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

salsoul
nem fogadom el
én megértem õket
clio1616v
ha nekem megtetszik valakinek a reagálása az én vagy mások közeledésére, akkor vonzani fog

clio1616v
akkor azt értsd meg hogy vannak dolgok amik ellen nem tudsz mit tenni, ezeket el kell fogadnod 😊

clio1616v
hülye 😄DD

az kom ^^ promise 😉

a pé az igaz hogy van ahol nyomás de itt nem 😄 pláne nem kompresszor ^^

megtaláltam az igazit.. rendes, gyönyörû, okos... és szeret! remélem mindenki talál magának ilyen lányt! 😉

salsoul
És ha még angolozunk:

compromise:
- when you agree to something which is not exactly what you want
- to agree to something that is not exactly what you want
- compromise yourself to do something dishonest or embarrassing that makes people stop admiring you
- to do something that does not agree with what you believe in
- to have a harmful effect on something
- an agreement in an argument in which the people involved reduce their demands or change their opinion in order to agree

És itt a compromising is amit asszem nem kell magyarázni.
salsoul
Nézd, keress egy csajt akitõl elsõre nem vagy elragdtatva, majd ennek ellenére ülj le és kezdj el benne számodra vonzó, szerelmet indukáló tulajdonságokat keresni, találni, és azokat nagyítsd fel... ezt csináld egy hétig minden nap egy negyed, fél órát.
A negatívumokkal most ne foglalkozz, azokat ne keresd, ne vizsgáld. Csak a pozitívumot, és a pro érveket.

És ha ezt komolyan végigcsinálod azt fogod észrevenni, hogy szerelmes vagy belé

Így mûködik a szerelem, csak van amikor nem kell egy hét, vagy van mikor több kell míg két egymás mellet lévõ ember elkezd felfigyelni egymásra, egymás vonzó tulajdonságaira
salsoul
de benne van az is, hogy comp így ilyen-olyan nyomás alatt történik az igéret

én semmit sem vagyok hajlandó elfogadni, csak megérteni

a megértés tudja mi miért van, az elfogadás csak lenyel
clio1616v
és igaz nem mindenki van rád azonos hatással a tõle kapott ingerek által... ezért van olyan ember akit tudsz szerelemmel szeretni, de olyan nincs aki felé ne kellene hajlandóságot mutatnod hogy a hibái ellenére is vele szeretnél lenni

clio1616v
a promise az ígéret kölcsönös ígéretet jelent, összességében egy szándék tehát nem tényleges cselekvés, de a szándékosság benne van, tehát hajlandóság arra hogy együttélj valakivel..

hajlandó vagy elfogadni a másikat olyannak amilyen olyannak szereted amilyen... és mindez kölcsönös... ez a lényeg..

nem unjátok még?

Kérem kapcsolja ki!

salsoul
itt szó elfojtás >>> itt szó elfojtásról
salsoul
nem, te belémlátod azt amit belém gondolsz az írásaimból az jelenlegi ismereteid alapján
salsoul
igen, de hogy mit reagálsz az önmagában se nem jó se nem rossz ingerre az ismét attól függ, ami a fejedben van: elõítéletektõl, elvárásoktól, követelményektõl, önsuggestio-tól, múlttól sat.

nincs itt szó elfojtás, hanem szó arról van, hogy egész egyszerûen nem vált ki belõled semmit, vagy másképp értelmezed, reagálod le

nem képzelem el, mert semmire sem megyek az elképzeléssel
egy mûszer sem képzel el x értéket mérés elõtt, s még ha el is képzel, köze nem lesz a valósághoz. Ezért is mutatnak alapban nullát, semmit.
És megint nem kompromisszum kell, hanem megértés, felfogás.
A kompromisszum szó nagyon hasonlít a komprimál szóra, ami annyit tesz, hogy sûrít összenyom, és az emberek is pont ezt csinálják kompromisszum alatt. Egyébként felcsaptam a szótáramat a kompromisszumnál és tudod mi áll benne?: megalkuvás, elvtelen visszavonulás konfliktusban, vitában

az istenem annyira jó hozzám, megbocsátó velem mint pl a 220 a konnektorban...
ha hülyeséget csinálok akkor szembesít vele, s ha úgy adódik agyonvág
clio1616v
igen mert én megfigyellek téged, te nem láthatod ugyanazt amit én...

ez olyan mint amikor magadat simogatod... honnan is tudnád mit érez az aki téged simogat

salsoul
nincs itt semmi ellentmondás, max a te fejedben
a megismerés a megismerõtõl függ

az istenemrõl leszállhatsz
nem azért mert õt, vagy engem zavar, hogy rajta vagy
hanem azért mert totális tévúton jársz az én álláspontomhoz képest
clio1616v
ez így van, de sajnos a valóságos emberekrõl érnek ingerek amik valóságos érzéseket indukálnak bennem...

ezeket képzeleti szinten hiába is próbálod elfojtani magadban, de felesleges is...

akivel nem vagy közvetlen kapcsolatban csak elképzeled milyen lehet, azzal nincsen lehetõséged kialakítani egy esetleges konfliktust amit kompromisszumok útján oldasz fel

az istennel való viszonyod olyan, hogy õ mindig jó hozzád és mindent megbocsát bármit is teszel, ez az optimális kapcsolat, ezért megértelek, hogy ez az út a kényelmesebb, mint emberekkel közös nevezõre jutni és akár elfogani õket olyannak amilyenek...

clio1616v
ezzel azt mondod, hogy bárkibe képes vagy szerelmes lenni ha a valódi õt látod és mindent tudsz róla...

soha nem ismerheted meg minden gondolatát érzését a párodnak, és ennek természetes magától értetõdõ korlátai vannak

itt az ellentmondás az elméletedben

mint az ideális gázmodell nincs két egyforma gáz atom, semmi nem tökéletes

ezért látsz mindent rossznak a világban, csak az istened tökéletes mert azt másképpen nem tapasztalod, csak elképzelni tudod valódi ingerek nem érnek vele kapcsolatban

salsoul
egyébként ha az emberekre úgy tekintesz mint istenre akkor õk máris "pont olyan(ok) aki(ik) soha nem okozhat(nak) csalódást" <#kacsint>

Ha nincsenek a másik emberrel szemben elvárásaid és követelményeid, és nyitott, megértõ (nem elfogadó!, megértõ!) vagy a való tényszerû helyzetre - nem akarod azt kiküszöbölni pl önámítással, hamisítással, feltételekkel, követelményekkel, szortírozással - akkor máris nem fog csalódás, bánat, fájdalom érni.

Ilyenkor már vagy nincs kalkuláció, vagy már minden be van kalkulálva, még a kalkuláció dinamikussága is.